Titlul proiectului: Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală Programul Erasmus+ Acţiunea Cheie 1 – Proiect.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Prof.i.p. Bițeanu Anișoara Liceul Tehnologic Economic Administrativ
Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
COMPONENȚA COMISIEI DE VERIFICARE CATALOAGE, NOTARE RITMICĂ, TEZE Hilohe Andra Diana Frigura Elena Bordianu Gabriela Cenuşe Lavineta Ismana-Ilisan Camelia.
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală
LICEUL TEHNOLOGIC “SOMEŞ” DEJ
Cea de-a patra întâlnire transnaţională
Prevenirea fenomenelor de violenţă în şcoală presupune dezvoltarea şi implementarea unor strategii care să implice diverse categorii de actori din mediul.
Contract: IEE/13/516/SI Durată: 02/ /2017.
F.L.O.R.A Finding Love Of natuRe Again The Human Impact on FLORA in the 21st century
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
Proiectul “Semnele primaverii”
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
PARTENERIAT STRATEGIC DOMENIUL ȘCOLAR
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
Investeşte în oameni ! Program cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 –
CURS DE FORMARE Metode eficiente de învățare a fizicii
Competența face diferența!
"Consolidarea capacităţii instituţionale a Consorţiului Regional (CR)- Regiunea de dezvoltare Centru" POSDRU/41/3.3./G/14068.
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Metode de predare a literaturii române axate pe tehnologia on-line
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
...într-un colțișor al Terrei...
Conferința ştiințifico-practică INOVAȚII PEDAGOGICE ÎN ERA DIGITALĂ
UNITED ENTERPRISES: MISSION INCLUSION
PROGRAM DE FORMARE ACADEMICA I.
Nu este o lecție de istorie
Platforma e-learning: Gifted European Mathematicians
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBI MODERNE
CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
Proiect.
GRADINITA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.3 CU PROGRAM NORMAL NR.24
Să știi mai multe, să fii mai bun
Proiectul “Profesionişti în Reformă şi Educaţie Europeană”
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
STARTUP ECO TRAINING FIRMS
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Programul: INTERREG V-A RO-BG Axa prioritară-4
“Sesiune de Comunicări Ştiinţifice a Studenţilor”
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
Proiect Erasmus+ ”Consorțiu regional pentru educație de calitate în medii defavorizate” (CREDEM) RO01-KA "Structured Educational Visit.
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
METODA PROIECTULUI.
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
TECHNOLOGY ADDICTION IN ADOLESCENTS
Elemente de noutate ale programei Şcolare pentru disciplina
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
Mai multă mobilitate = Mai multe competenţe/ More mobility = More competencies Proiect nr. RO/2006/PL 97119/E.
Prof. Mihaela Apetroae – I.S.J. Iaşi
Inspecţia şcolară Inspecţia şcolară reprezintă un ansamblu de acţiuni care urmăresc îndrumarea, controlul şi evaluarea activităţii desfăşurate de cadrele.
PROIECT LEONARDO DA VINCI
Calea spre succes. O educatie mai buna pentru toti
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” REZULTATE EVALUARE NATIONALA
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” RAPORT REZULTATE
MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI TINERETULUI
„PE CĂRĂRI DE MUNTE” – VIZITĂ DE STUDIU
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
CONSFĂTUIRILE NAŢIONALE ALE INSPECTORILOR ȘCOLARI PENTRU LIMBI MODERNE
Raportul Grupului de Lucru 3
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Cea de-a cincea întâlnire transnaţională
Transcriere de prezentare:

Titlul proiectului: Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală Programul Erasmus+ Acţiunea Cheie 1 – Proiect de mobilităţi individuale pentru educaţie şcolară Nr. de referinţă: 2018-1-RO01-KA101-048123 Beneficiar: Liceul Tehnologic, sat Gheaba, comuna Măneciu, judeţul Prahova

Activitatea principală a proiectului Participarea la cursul de formare „Social Media and Web Solutions for your classroom” în Florenţa, Italia, furnizat de Europass Teacher Academy. Mobilitatea în Italia se va desfăşura în perioada 14 -27 octombrie 2018

Tematica cursului de formare integrarea instrumentele IT în activităţile de predare, managementul clasei de elevi; transformarea telefonului mobil din inamic în prieten al profesorului în timpul orei de curs; utilizarea site-urilor de socializare (Facebook, Instagram) ca instrumente didactice si a platformelor moderne de tipul GoogleApps,utilizarea în siguranţa a acestora; folosirea instrumentelor web; identificarea potentialelor resurse didactice pe Internet şi utilizarea eficientă a acestora.

Beneficiari Pisau Constantin – profesor fizică, Catanescu Gabriela – profesor informatică, Dragomir Carol – profesor matematică, Burlacu-Calinoiu Ruxandra – profesor religie ortodoxă, Dragomir Raluca Simona – profesor limba engleză, Soare Traian – profesor limba franceză.

Obiectivele proiectului Dezvoltarea competenţelor pedagogice în integrarea instrumentele IT în activităţile de predare, prin participarea la cursuri de formare a 6 cadre didactice pentru a creşte motivaţia elevilor de a participa la orele de curs şi a diminua absenteismul/abandonul şcolar; Îmbunătăţirea competenţelor lingvistice ale celor 6 participanţi la mobilităţi prin trecerea la un nivel superior de competenţă lingvistică; Valorificarea exemplelor de bună practică însuşite în cadrul mobilităţilor prin activităţi demonstrative; Creşterea atractivităţii orelor de curs de la Liceul Tehnologic Maneciu prin implementarea unui plan metodic elaborat în urma desfăsurării unei activităţi de formare la nivel de şcoală de către cele 6 cadre didactice participante la mobilitate, pentru cel puţin 30 de profesori;

Impactul asupra participanţilor Ameliorarea competenţelor de predare prin integrarea instrumentelor IT în activitate; Îmbunătătirea competenţelor lingvistice în utilizarea limbii engleze; Creşterea performanţei pedagogice prin proiectare de lecţii eficiente cu mijloace moderne; Creşterea capacităţii de a răspunde nevoilor elevilor aflaţi în situaţie de risc, în motivarea acestora de a frecventa orele de curs; Oportunităţi de participare la proiecte internaţionale; Conştientizarea dimensiunii europene a educaţiei; Asumarea diversităţii europene;

Impactul asupra organizaţiei Îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice din şcoală; Un mediu instituţional mai modern care să absoarbă exemplele de bună practică; Creşterea internaţionalizării şcolii prin îmbunătăţirea calităţii în pregătirea, punerea în aplicare şi monitorizarea proiectelor europene; Oportunităţi de încheiere de parteneriate cu alte ţări