Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Metode de predare a literaturii române axate pe tehnologia on-line

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Metode de predare a literaturii române axate pe tehnologia on-line"— Transcriere de prezentare:

1 Metode de predare a literaturii române axate pe tehnologia on-line
Prof. Mirela SAVIN Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Mihail Kogălniceanu

2 Condiţia de bază a utilizării metodelor cu aplicabilitate on-line: planificare şi proiectare conştientă, la nivel de unitate de învăţare; aparatură necesară existentă; acces la conexiune internet.

3 CEA MAI CUNOSCUTĂ METODĂ
LA ORELE DE LITERATURĂ ROMÂNĂ .....

4 METODA PROIECTULUI

5 Folosită ca metodă de predare-învăţare-evaluare prin care se integrează calculatorul în activităţile de învăţare are beneficii clare: încurajarea interogării active şi a gândirii de nivel superior; participare mai bună, sporirea încrederii în sine şi îmbunătăţirea atitudinii cu privire la învăţare; câştigurile academice sunt egale sau mai bune decât cele generate de alte metode, iar elevii implicaţi în proiecte îşi asumă o responsabilitate mai mare în ceea ce priveşte propriile studii decât pe parcursul activităţilor de predare învăţare tradiţionale; oportunităţi de dezvoltarea a unor abilităţi complexe, cum ar fi abilităţi de gândire de nivel superior, rezolvare de probleme, colaborarea şi comunicarea ; accesul la o gamă mai largă de oportunităţi de învatare la ore, oferă o strategie de implicare a elevilor care aparţin de diverse medii socio-culturale.

6

7

8 WIKI Wiki-urile reprezintă site-uri web de colaborare online care pot fi setate pentru a fi editate de oricine sau doar de anumiţi utilizatori. Autorul unui wiki poate fi notificat cu privire la toate modificările şi poate urmări şi monitoriza dezvoltarea conţinutului site-ului Exemple de utilizări în instruire:Materiale scrise în grup, dezvoltare web în colaborare, schimbul de informaţiil de documentare, planificarea proiectului, colectarea de informaţii etc.

9

10

11 BLOG Acronimul de la weblogs, blog-urile sunt utilizate pentru a schimba informaţii şi opinii cu cititorii şi pentru a solicita reacţii şi discuţii. Blog-urile iau adesea forma unor jurnale şi sunt actualizate constant cu noi intrări. Exemple de utilizări în scopul instruirii: Jurnale personale; liste de surse de căutare; reflecţii cu privire la studiu; colectarea de răspunsuri la idei; dezbaterea unor probleme relevante pentru domeniul respectiv etc.

12

13 Resurse http://educate.intel.com/ro/assessingprojects
CD resurse curriculare

14 Vă mulțumesc pentru atenție!


Descărcați ppt "Metode de predare a literaturii române axate pe tehnologia on-line"

Prezentări similare


Publicitate de la Google