Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional."— Transcriere de prezentare:

1 ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional

2 ARGUMENT: În cadrul acestui proiect dorim să familiarizăm copiii cu cele două noțiuni distincte, pace și război, astfel încât să avem în viitor o lume mai bună. Pacea este cea mai favorabilă stare pentru omenire, păcii opunându-i-se în permanență războiul și violența. Pacea este în primul rând o stare interioară; ca să existe pace, toate funcțiile și activitățile interioare și exterioare ale omului trebuie să fie perfect echilibrate și armonizate. “Războiul în esență este un mijloc sălbatic de rezolvare a unor probleme de viață, un mijloc nedemn pentru o națiune umană.“

3 Educarea copiilor în spiritul păcii, al cooperării
SCOPUL PROIECTULUI: Educarea copiilor în spiritul păcii, al cooperării și prieteniei, ca valori principale ale păcii mondiale, prin formarea comportamentelor de prietenie și prețuire reciprocă. .

4 OBIECTIVE -inţelegerea de către copii a proceselor complexe care determină violența, conflictele la nivel individual ,de grup, național si global; -cunoașterea modalităților de rezolvare a acestora și implicarea în prevenirea și eliminarea lor; -dezvoltarea abilităților personale și sociale necesare conviețuirii în armonie cu ceilalți; -formarea comportamentului proactiv bazat pe respectarea drepturilor omului; -crearea şi dezvoltarea comunității de învățare în care elevii și profesorii se motivează reciproc pentru a lucra împreună în vederea înțelegerii problemelor sociale cu care se confruntă societatea și identificarea soluțiilor potrivite de rezolvare a acestora;  -transformarea conflictelor în nonviolență și eliminarea intoleranței;  -realizarea de desene,colaje,afișe,postere,eseuri,ppt-uri, concursuri și mesaje cu tema ,,ÎMPREUNĂ PENTRU PACE” precum și întâlniri cu veterani de război.

5 - profesorii diriginți de la toate clasele V-VIII
COORDONATORI: - profesorii diriginți de la toate clasele V-VIII de la Școala Gimnazială “Constantin Morariu” Pătrăuți GRUPUL ȚINTĂ: - 91 elevi din cl. a V-a A,B,C - 65 elevi din cl. a VI-a A,B,C - 78 elevi din cl. a VII-a A,B,C - 50 elevi din cl. a VIII-a A,B,C PERIOADA DE DESFĂȘURARE: noiembrie 2016 .

6 ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE: -” Mesaj pentru pace”-cl a V-a
-”Pace și non violență pentru copiii lumii” -cl a VI-a -”Prețuim pacea, povestind despre război” -cl a VII-a -”Împreună pentru o lume mai bună ” -cl a VIII-a .

7 REZULTATELE PROIECTULUI: CLASA a V-a
.

8 REZULTATELE PROIECTULUI: CLASA a VI-a
.

9 REZULTATELE PROIECTULUI: CLASA a VII-a
.

10 REZULTATELE PROIECTULUI: CLASA a VIII-a
.

11 Activitățile diseminate propuse în cadrul GEW
se găsesc pe .


Descărcați ppt "ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional."

Prezentări similare


Publicitate de la Google