MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Asistenţă Educaţională
Advertisements

Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului.
Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
Conferinta Nationala ALB
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
Coordonator: Andreea Paul, conf. univ. dr
DE LANSARE A PROIECTULUI “VIITOR DURABIL PENTRU TURISMUL NOSTRU”
Competența face diferența!
PROIECT DE COOPERARE Măsura 421
"Consolidarea capacităţii instituţionale a Consorţiului Regional (CR)- Regiunea de dezvoltare Centru" POSDRU/41/3.3./G/14068.
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeilor 25 Noiembrie
Prezentare proiect ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul.
Seminar de lucru privind piaţa muncii
Rețele de Transfer de Cunoștințe
7 aprilie 2019 Ziua Mondială a Sănătăţii
ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ “APELE ROMÂNE”
Eveniment de lansare proiect
Conf. univ. dr. Paul COCIOC
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Moneasa, 7-9 iunie.
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE
Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Mehedinti
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
PROIECTUL EDUCAŢIONAL
Proiect.
GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI
I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen
LIBERA CIRCULAŢIE A MĂRFURILOR Eliminarea barierelor în calea comerţului Aplicarea principiului recunoaşterii reciproce Mirona Coropciuc Ministerul Integrării.
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Mamaia,
Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE
CONFERINŢA DE PRESĂ INIŢIALĂ
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
Conferinţă de Presă- Lansare Proiect “Conservarea și Consolidarea Cetății Poenari Argeș” Cod proiect Piteşti *63.
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Băile Felix,
Au fost APLICATE ŞI centralizate răspunsurile din 1279 de CHESTIONARE completate de cetățeni
Bilanţ Absorbţia fondurilor structurale și de coeziunie
Conferinta internationala “Intarirea Legitimitatii”
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare - Romania -
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
PREVENIRE CORUPȚIE ÎN EDUCAȚIE
Înţelege diabetul, preia controlul!
CONFERINTA in parteneriat cu SECTRA si
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
SINDICATUL ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR JUDEŢUL HUNEDOARA
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Rolul valorilor culturale în dezvoltarea vieţii comunitare
MUNICIPIUL SEBES SOLICITANT in cadrul proiectului “Dezvoltarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale. Șansă-Evoluție-Stabilitate”
Prof. Mihaela Apetroae – I.S.J. Iaşi
administrativ-teritorială
Stadiul implementării POSDRU în 2008 Braila,
POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ PREZENT ȘI VIITOR
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
Experienta DEPA in ROMANIA
Oleg VEREJAN, Preşedintele Asociaţiei de Actuariat din Moldova
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
COMISIA NAŢIONALĂ PENTRU POPULAŢIE ŞI DEZVOLTARE
Rețele de Transfer de Cunoștințe
Suportul statisticii în societatea civilă
Contractul de voluntariat
Aspecte legale ale recuperarii creantelor de la populatie
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI ROMÂNIA DIRECŢIA DE PROBAŢIUNE “Prezentarea experienţei României în dezvoltarea sistemului naţional de.
Cod SIPOCA 109 Închidere proiect:
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
Metodologia elaborării proiectelor de intervenţie
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Transcriere de prezentare:

MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi  Societatea Civilă de Avocaţi „Ciuraru, Lohan, Manole şi Asociaţii”   “Lawyers for Equality” „Avocaţi pentru Egalitate” Proiect finanţat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos prin programul FSA Grant.

Scopul proiectului Organizarea de cursuri de conştientizare -sensibilizare pentru avocaţi asupra principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în practica sistemului juridic.

Implicarea grupului ţintă Grupul ţintă Avocaţi din 8 judeţe, respectiv: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Gorj, Mehedinţi, Ilfov, Tulcea, Bucureşti Implicarea grupului ţintă Grupul ţintă va participa activ în cadrul sesiunilor de formare şi va sprijini obiectivul proiectului prin diseminarea cunoştinţelor în barourile din care fac parte.

Relevanţa proiectului Discriminările între femei şi bărbaţi, pe piaţa forţei de muncă, au loc pe cel puţin 2 planuri: recrutarea pe piaţa muncii în timpul activităţii în calitate de angajat/angajată (salarizare, formare şi promovare, condiţii de muncă, beneficii, etc.) Pentru a preveni şi sancţiona astfel de discriminări, în Romania s-a dezvoltat o legislaţie solidă în domeniul egalităţii de şanse, şi în particular pentru apărarea drepturilor femeilor. Condiţiile sociale arată în schimb o insuficientă cunoaştere a legislaţiei în domeniu atât de către persoanele cărora le este adresată, cât şi de către practicienii din sistemul juridic. În aceste condiţii, proiectul urmăreşte să sprijine o practică juridică mai bună, prin formare specifică a avocaţilor în ceea ce priveşte egalitatea de gen.

Obiectivele proiectului Obiectivul general: Integrarea egalităţii de gen în practica juridică. Obiectivele specifice sunt: Instruire pentru creşterea gradului de conştientizare a avocaţilor privind principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în practica juridică. Creşterea capacităţii de înţelegere şi interpretare a speţelor din perspectiva principiului egalităţii între femei şi bărbaţi, şi de punere în aplicare a legislaţiei naţionale şi comunitare în acest domeniu.

Activităţile proiectului A1. Conferinţa de lansare A2. Identificarea nevoilor de formare în cadrul grupului ţintă      - Întâlniri cu reprezentanţii barourilor în scopul de a facilita aplicarea unui chestionar adresat potenţialilor cursanţi, menit să stabilească nevoile de formare şi potenţialul de lider de opinie. A3. Elaborarea de materiale de curs şi de selecţie a cursanţilor. A4. Cursul de instruire A5. Conferinţa de închidere

Rezultate urmărite 2 conferinţe. Chestionarele completate si interpretate. Manualul de curs. Avocaţii care vor fi instruiţi în cadrul acestui proiect vor disemina cunoştinţele colegilor lor in cadrul baroului din care provin şi vor deveni lideri de opinie pentru sesiunile viitoare privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Proiectul “Avocaţi pentru Egalitate” este finanţat în totalitate de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos prin programul FSA Grant. După implementare, aceasta iniţiativă va deveni un proiect strategic cu o abordare mai complexă, pentru o durată de trei ani cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European pentru a avea o acoperire mai largă în România.