Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen"— Transcriere de prezentare:

1 I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen

2 Ghid privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor finanţate din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii

3 În documentul menţionat, tematica egalității de șanse și de tratament reunește următoarele principii de bază, așa cum sunt ele promovate în cadrul regulamentelor Fondurilor Europene Structurale și de Investiții , respectiv: egalitatea de șanse și tratament între bărbați și femei (egalitatea de gen), respectiv nediscriminarea.

4 De asemenea, Ghidul privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor finanţate din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii menţionează următoarele: „Egalitatea de şanse și de tratament are la bază participarea deplină și efectivă a fiecărei persoane la viaţa economică şi socială, fără deosebire pe criterii de sex, origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală. Egalitatea de șanse și de tratament reprezintă un drept fundamental și o valoare de bază a Uniunii Europene, stipulată în articolul 8 al Tratatului privind Funcționarea Uniunii Europene (versiunea consolidată). Totodată, egalitatea de gen, nediscriminarea, precum și asigurarea accesibilității reprezintă o condiție necesară pentru o creștere inteligentă, sustenabilă și incluzivă. Fondurile Europene Structurale și de Investiții reprezintă principalul instrument financiar al Uniunii Europene menit să sprijine implementarea acestor obiective.”

5 Pentru a promova egalitatea de șanse și tratament în cadrul implementării proiectului Starea Națiunii se va acorda atenție accesibilității la consultarea Agregatorului de date statistice tuturor funcţionarilor publici din administraţia centrală şi locală şi turor instituţiilor în cadrul cărora se adoptă decizii strategice. În acest sens, datele de acces pentru consultarea Agregatorului de date statistice sunt publice. A se vedea în acest sens În perioada post-proiect, Beneficiarul – SGG, în colaborare cu Partenerul – SNSPA vor putea organiza, pe baza experienţei din implementarea proiectului, sesiuni de formare cu funcţionari publici care solicită formare în utilizarea Agregatorului de date.

6 Sesiunile de formare la locul de muncă şi asistenţă de specialitate prevăzute în proiect se adresează funcţionarilor din toate regiunile de dezvoltare nominalizate în proiect, accesul la formare fiind asigurat de conducerea Consiliilor judeţene şi/sau Prefecturilor.

7 În contextul proiectelor finanțate din Fondurile ESI, articolul 7 al Regulamentului comun prevede că: „Statele membre și Comisia iau măsurile necesare pentru a preveni orice discriminare pe criterii de sex, origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală în timpul pregătirii și implementării programelor. Pe toată durata pregătirii și implementării programelor se va ține seama în special de accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități.” În Ghidul privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor finanţate din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii se menţionează: „Egalitatea de gen presupune un nivel egal de vizibilitate, afirmare și participare pentru ambele sexe în toate sferele vieții publice și private. Egalitatea de gen este opusul 6 inegalității de gen, nu a diferențelor de gen, și urmărește promovarea participării depline a femeilor și bărbaților în societate.”


Descărcați ppt "I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen"

Prezentări similare


Publicitate de la Google