Integrarea socială a infractorilor în Elveția

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Proiectul vietii si asigurarile de viata
Curtea Supremă a Republicii Croația
ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR
PRINCIPALELE REGLEMENTĂRI
Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului.
Reducerea comportamentului violent ca predictor al unui comportament pro-social după executarea pedepsei privative de libertate Mihaela Săsărman Extras.
CONDUCĂTORI AUTO PROFESIONIŞTI
PROGRAME SI ACTIVITĂȚI DE REINTEGRARE SOCIALă CARE POT FACE DIFERENȚA LA LIBERARE. BUNE PRACTICI LA PENITENCIARUL BUCUREȘTI-JILAVA în ARIA ASISTENței SOCIALE.
Nina Dosca Director Direcție generală supraveghere valori mobiliare
Duminica a V-a din Postul Mare
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
Şomerul…..
Angajatii model.
REFLECTÂND LUMINA LUI [SĂ LUMINĂM ÎMPREUNĂ]
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
Incluziune si valorizare sociala
Reorganizarea judiciară, între mit și realitate
SERVICII ŞI FACILITĂŢI OFERITE DE SPO (Serviciul Public de Ocupare)
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
Mecanismul de alertă în temeiul Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului.
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
Un indicator sau mai mulți
Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeilor 25 Noiembrie
ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ
BANII, FRAUDA ŞI POLITICIANUL
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE
GENEVA Elvetia Geneva (în franceză Genève, în germană Genf) este un oraș elvețian situat în extremitatea vestică a țării, capitală a cantonului cu același.
Nu ți-a fost prieten duhul lumii Te-a amânat de azi pe mâin’
Cum să transmitem valorile generației următoare
SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018
Testul docimologic Conf. dr. Florin Frumos
GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI
I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen
ERASMUS CLUJ-NAPOCA 25 martie 2014.
Să știi mai multe, să fii mai bun
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Conferinta internationala “Intarirea Legitimitatii”
CONFERINTA in parteneriat cu SECTRA si
Ora de net Asociația Salvați Copiii
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Problemele reglementării asociațiilor de asigurări în Ungaria
Instrumentele financiare derivate
METODE INTERACTIVE DE GRUP
GRADO | București | 6 Mai 2019 Conferința Internațională “Progrese în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate” Dezvoltarea instrumentelor.
ESTE REINTERGRAREA ȘI RESOCIALIZAREA CONDAMNATELOR POSIBILĂ ÎN CONDIȚIILE ACTUALE? Prezentare pentru Conferința Internațională „Femeile și minorii în detenție:
Oleg VEREJAN, Preşedintele Asociaţiei de Actuariat din Moldova
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
Un cintec japonez faimos -Rimi Natsukawa –
PRIMĂRIA COMUNEI SPINUS
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI ROMÂNIA DIRECŢIA DE PROBAŢIUNE “Prezentarea experienţei României în dezvoltarea sistemului naţional de.
Susţinerea reformării Sistemului Instituţiilor Penitenciare şi a Reformei Penale în Republica Moldova (2011)
Dezvoltarea Penitenciarului nr
studii de caz PROGRAMUL FLEX: Future Leaders Exchange Program
TATUAJUL şi RISCURILE LUI
Mediul antreprenorial in România
CONFERINŢA ECONOMICĂ NAŢIONALĂ
Buletin Informativ nr.55/22.08
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
Chişinău 2016 Iuliana Curea
Rolul procurorului în sistemul de justiţie penală
Detenţiunea pe viaţă şi liberarea condiţionată în Moldova
Speranța Pîrciog, director științific
PENSIILE PRIVATE, START 2007! IN PIATA FONDURILOR DE PENSII
H.G. 691/2015 SPAS identifică situaţiile de risc la care este supus copilul şi care impun acordarea de servicii şi beneficii. Situaţii de risc.
Instrumentar de formare privind APE 4. Evaluarea nevoilor
Transcriere de prezentare:

Integrarea socială a infractorilor în Elveția Thomas Wüthrich, Președinte VEBO București 6 may © VEBO 2019, Zurich 1

Teorie – Codul Penal Elvețian Art. 75 Executarea pedepselor custodiale / Principii 1 Executarea sentințelor trebuie să încurajeze o îmbunătățire a comportamentului social al deținuților și, în special, capacitatea lor de a-și trăi viața fără să comită noi infracțiuni. Condițiile în care sunt executate sentințele trebuie să corespundă pe cât posibil cu cele ale vieții normale, să garanteze supravegherea deținuților, să contracareze consecințele dăunătoare ale privării de libertate și să țină seama în mod corespunzător de necesitatea de a proteja publicul larg, personalul instituțiilor și alți deținuți. 3 Normele instituției trebuie să asigure elaborarea, în consultare cu deținutul, unui plan de executare a sentinței. Acest plan conține, în special, detalii privind supravegherea oferită, oportunitățile de a lucra și de a primi o pregătire de bază sau avansată, de a face repararea daunelor, relațiile cu lumea exterioară și pregătirile pentru eliberare. Art. 82 Executarea sentințelor / pregătirea de bază și avansată În cazul în care demonstrează aptitudinea cerută și există posibilitatea, deținutul are posibilitatea de a urma o pregătire de bază și avansată corespunzătoare abilităților sale. Art. 83 Executarea sentințelor / Salarii 3 În cazul în care deținutul participă la formare de bază sau avansată în locul muncii, în conformitate cu planul său de executare a pedepsei, acesta primește o remunerație corespunzătoare. Bucharest, May 6th, 2019 © VEBO, Zurich, Switzerland

Model – Programul zilnic într-o închisoare cu regim deschis Bucharest, May 6th, 2019 © VEBO, Zurich, Switzerland

Practica – 3 aspecte importante Societatea cu risc zero – evaluarea infractorilor orientată către evitarea greșelilor? Birocrația – un obstacol în procesul de integrare? reintegrarea – o problemă de bani? Cazul «Carlos» Bucharest, May 6th, 2019 © VEBO, Zurich, Switzerland

Problemele reintegrării – societatea cu risc zero societatea cu risc zero– Evaluarea riscului pentru infractori (ROS) 1993: Breșă ăn sistemul penal Elvațian. Un condamnat pentru omor și viol a omorât o tânără femeie în timpul unei permisii de o zi din penitenciar. Sistemul penal a devenit mai strict. Mai puține persmisii, mai puține liberări condiționate. Se spune că sistemul este mai “profesional”. Din 2018 în Elveția vorbitoare de Germană, riscul de recidivă este calculat folosind un algoritm. Aceste împarte deținuții în categoriile A (nepericulos), B (poate comite infracțiuni minore din nou) and C (poate comite infracțiuni serioase din nou). În test, numai un sfert din deținuții incluși in categoria C au recidivat. Cu toate acestea odată ce un deținut a primit această evaluare, va rămâne pe toată durata sentinței și nu este posibilă îmbunătățirea categoriei. ȘI: 83% din care au recidivat cu o infracțiune sexuală sau violentă nu fuseseră încadrați în categorai C. Serviciile sociale din închisori incestesc majoritatea resurselor lor în cazurile C, și rămâne mai puțin timp pentru srijini reintegrarea cazurilor din A … Bucharest, May 6th, 2019 © VEBO, Zurich, Switzerland

Problemele reintegrării – biroctația După cum am văzut în film, există obligația de a lucra în închisori. În închisori mai mari și dacă deținutul îndeplinește condițiile adecvate, deținuții pot fi incluși în formări profesionale care poate fi completată cu o diplomă recunoscută federal. Săptămâna trecută, o plângere a unui deținut dintr-o închisoare cu regim închis fost respinsă de la un, el a vrut să-și ia examenul final ca administrator de instalație. Autoritățile nu au vrut să-l lase să plece la examen la școala profesională, deoarece, în opinia lor, era încă un pericol pentru public. Și experții asociației profesionale nu au vrut să efectueze examenul în mediul specific al unei închisori Bucharest, May 6th, 2019 © VEBO, Zurich, Switzerland

Problemele reintegrării – finanțarea sprijinului Cazul "Carlos" este descris ca o controversă în asistența socială și în justiția elvețiană, care a durat de la sfârșitul verii 2013 până în 2015. Cazul a declanșat discuții cu privire la costurile de reabilitare a infractorilor. Într-un program de televiziune, difuzat la 25 august 2013, s-a arătat munca unui avocat pentru tineret în Cantonul Zürich. În acest context, a fost prezentat "Carlos", un tânăr de 17 ani, cu părinți elvețian și brazilian, condamnat de 34 de ori pentru diverse infracțiuni. Sprijinul lui Carlos a fost oferit sub forma specială. Această setare specială a costat statul 29.200 franci elvețieni pe lună sau mai mult de 25.000 €. Datorită presiunii publice, sprijinul lui Carlos în cadrul special a fost anulat. Sfarsitul povestii: infracțiune, arestare, eliberare, condamnare nouă, închisoare, violență în închisoare, o altă închisoare, clinica de psihiatrie. Având în vedere potențialul său de agresiune, se discută despre detenția pe viață a lui "Carlos". Acest lucru costă infinit mai mult ... Bucharest, May 6th, 2019 © VEBO, Zurich, Switzerland

Vă mulțumesc pentru atenție! Întrebări? Vă mulțumesc pentru atenție! Bucharest, May 6th, 2019 © VEBO, Zurich, Switzerland