Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ"— Transcriere de prezentare:

1 ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ
,,Toleranţa este singura flacără care poate lumina înăuntrul unui suflet mare. Toleranţa stă în fruntea tuturor celorlalte virtuţi.’’ ( V. Hugo)

2 DIFERIȚI, DAR EGALI!

3 REGULI DE AUR

4 TOLERANȚA, REZULTAT AL EDUCAȚIEI
Întreabă-te și gândește-te mult la: Cât de politicos ești? Cât de activ ești în colectiv? Ești o persoană pașnică? Ești indiferent la problemele colegilor? Știi să asculți și să taci atunci când este cazul? Ce poți face pentru a fi mai tolerant? Ascultă și respectă opiniile celorlalți. Fii o persoană care poate înțelege și ierta. Acceptă oamenii așa cum sunt ei. Fii răbdător și indulgent cu cei din jur. Ajută și vei fi ajutat. Controlează-ți emoțiile.

5 DREPTURILE COPIILOR Libertatea de exprimare
Libertatea de gândire, de conştiinţă şi religie Părinţii sau, după caz, reprezentanţii săi legali sunt principalii responsabili de creşterea şi dezvoltarea copilului.. Protejarea copilului împotriva oricăror forme de violenţă, vătămare sau abuz, fizic sau mental, de abandon sau neglijenta, de rele tratamente sau de exploatare, inclusiv abuz sexual Pentru copiii handicapaţi fizic şi mental trebuie să se asigure o viaţă împlinită şi decentă Dreptul oricărui copil de a beneficia de un nivel de trai care să permită dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală şi socială. Dreptul copilului la educaţie... Dreptul la odihnă şi la vacanţă, de a participa liber la viaţa culturală şi artistică Dreptul copilului de a fi protejat împotriva exploatării economice şi de a nu fi constrâns la vreo muncă ce comporta vreun risc potenţial sau care este susceptibilă să îi compromită A preveni răpirea, vânzarea şi traficul de copii în orice scop şi sub orice formă. Să nu fie supus la tortură, la pedepse sau la tratamente crude, inumane sau degradante Statul va lua toate măsurile corespunzatoare pentru a facilita recuperarea fizică şi psihologică şi reintegrarea socială a copiilor, victime ale unei forme de neglijenţă, exploatare sau abuz.

6 Copilăria este un tărâm magic
Copilăria este un tărâm magic. Nu ştim când şi unde începe şi nu ştim când şi unde se termină. Copilăria este o lume fermecată, duioasă, dulce, lină, în care orice se poate întâmpla. Orice! Este vârsta la care suntem cel mai aproape de Dumezeu şi de toate tainele existenţei. Ne putem întâlni oricând cu balaurul cu şapte capete, cu zgripţuroaica cea haină, putem fi vrăjitori, eroi din filme sau benzi desenate, putem vizita orice loc din lume cu ochii minţii şi să credem cu tărie că am fost acolo cu adevărat Copilăria este singurul moment al vieţii în care trăim totul la maximă intensitate, în care plângem şi râdem în aceeaşi zi, în care ne supărăm şi iertăm după câteva momente, în care suntem singuri şi totodată cu toată lumea Când începe şi când se termină copilăria? Nu ştim. Trebuie să avem grijă de copiii noștri, oricum ar fi și de oriunde .

7 Copilaria-i o rază de soare, E primul şi cel din urmă cuvânt
Copilaria-i o rază de soare, E primul şi cel din urmă cuvânt. E ţesută-n aur şi-n mărgăritare. Copilaria-i o adiere de vânt. Copilaria-i un zâmbet, un vis, e veselie E pasărea ce-alunecă-n zare Şi-un gând pribeag de-o veşnicie. Copilaria-i o suavă floare. Copilaria nu trebuie rapită, Căci e primul nostru cuvânt. Și o comoară prea greu găsită Copilaria -i o adiere de vânt..


Descărcați ppt "ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ"

Prezentări similare


Publicitate de la Google