Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Dezvoltarea Penitenciarului nr

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Dezvoltarea Penitenciarului nr"— Transcriere de prezentare:

1 Dezvoltarea Penitenciarului nr
Dezvoltarea Penitenciarului nr. 7-Rusca prin ochii angajaților trecut, prezent ...dar viitor? Conferința internațională 15-16 martie 2017

2 Penitenciarul nr. 7-Rusca, trecut
– Lagărul de concentrare pentru prizonierii militari ai Germaniei, conform datelor de arhivă acest lagăr aveastatut juridic de ,,Colonie de Corecție prin muncă nr.5,, al MAI RSSM; devine ,, Subdiviziune separată a Lagărului nr.3 al MAI RSSM; 1955 – 1958 – devine ,, Subdiviziune separată a Lagărului nr.3 al MAI RSSM; 1959 – ,,Sector individual de corecție prin muncă nr.7,, al MAI RSSM; 1963 – ,, Colonie de Corecție prin muncă nr.7,,al MAI; 1967 – 1996 – ,,Colonie pentru femei,, al MAI; 1996 – ,, Colonia de Corecție nr.7-Rusca,, al DIP MJ; 2005 – prezent - ,,Penitenitenciarul nr.7-Rusca,, al DIP MJ.

3 Trecut

4 Trecut

5 Prezent

6 Prezent

7 Scopul instituției Recuperarea morală orientare educare resocializare
reintegrarea

8 Personalul Penitenciarului nr. 7 - Rusca
Conform schemei de încadrare 105 unități (actualmente – 103 angajați)

9 Rata condamnatelor după gravitatea infracțiunii

10 Motivele comiterii infracțiunilor de către femei
Violența domestică Condiții nefavorabile de trai ( sărăcia) Consumul excesiv de alcool Abuzul de droguri Neconformare socială

11 Numărul condamnatelor după vârstă (2017)

12 Funcționalitatea penitenciarului
Personal insuficient insuficiența consultațiilor juridice calitative servicii de asistență socială limitate efort minim dedicat reintegrării condamnatelor comunicarea redusă monitorizarea/supravegherea redusă a respectării condițiilor de detenție

13 Suprapopularea Numărul mare de deținuți în penitenciar (suprapopularea)

14 Infrastructura Lipsa spațiilor necesare pentru respectarea prevederilor legislației și recomandărilor psihologului divizarea condamnatelor după tipul penitenciarului; separarea persoanelor condamnate pentru prima dată de cele cu antecedente penale; separarea minorilor de adulți; alocarea locurilor de somn în dependență de vârstă și starea sănătății; lipsa spațiilor pentru condamnatele în greva foamei și securitatea personală; lipsa spațiilor pentru ateliere de creație.

15 Copiii cu vârsta de până la 3 ani
Lipsa asigurării de către stat a copiilor aflați până la vârsta de 3 ani cu mamele lor în detenție: căutarea permanentă a donatorilor; insuficiență constantă a medicamentelor; escortarea copiilor pentru consultarea regulată de către medic-pediatru.

16 Activități cu grad de formalitate
Înregistrarea audienței condamnatelor Autorizarea convorbirilor telefonice, întrevederilor

17 Motivarea condamnatelor
Lipsa unui mecanism eficient de motivare a condamnatelor pentru implicarea în activități cu caracter educativ Sistem de motivare care contravine recomandărilor internaționale în domeniu

18 Starea psihologică a condamnatei
Gradul de stres Influența relațiilor cu familia sau rudele Agresivitate Mânie care evocă o multitudine de factori negativi viziunii asupra societății și a mediului înconjurător. Anxietate Neputiincioase sau depășite în fața unor noi dileme adică plasarea ei în spațiu închis cu restricții statale.

19 Concluzii Creșterea numărului femeilor aflate în detenție în Republica Moldova (31-40 ani) Factorul determinant al criminalității feminine: - mediului familial instabil - dezechilibru psiho-emoțional sporit al femeii Trăsăturile psihologice distincte în comparație cu bărbații: - femeile au o sensibilitate mai mare la limitări legate pe izolare din penitenciare - femeile constituie un pericol mai mic în ceea ce privește ordinea și securitatea închisorii Timp suplimentar necesar pentru soluționarea problemelor femeilor în detenție Reguli rigide pentru vizitele copiilor Proceduri complexe evidență documentară.

20 Model de penitenciar – propuneri pentru viitor
Sporirea nivelului de comunicare între angajați și condamnate și societate și condamnate reorganizarea statelor de personal, cu un număr mai mare de personal implicat în activități de reintegrare importul serviciilor interacțiune eficientă prin activități comune implicarea voluntarilor în procesul de reintegrare a condamnatelor.

21 Comunicare eficientă

22 Regimuri progresive de executare a pedepsei
Regim de maximă siguranță Regim închis Regim semiînchis Regim deschis

23 Concept nou de securitate
Securitate organizațională Securitate statică Securitate dinamică

24 Automatizarea activității penitenciarului
Sistem informațional automatizat eficient cu posibilitatea generării datelor statistice Sistem de evidență electronică a convorbirilor telefonice Implementarea info-kioșkurilor Excluderea turnurilor de pază și asigurarea supravegherii video a perimetrului penitenciarului.

25

26 Vă mulțumim!!!


Descărcați ppt "Dezvoltarea Penitenciarului nr"

Prezentări similare


Publicitate de la Google