Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018"— Transcriere de prezentare:

1 SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR 10-17 MARTIE 2018
CARACTERUL Cum să transmitem valorile generației următoare SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018

2 De la plug la poziția de lider spiritual
ZIUA 5 De la plug la poziția de lider spiritual

3 „Elisei a fost chemat să lase plugul și să urmeze îndrumările lui Dumnezeu”

4 1. Exprimă-ți dorința de a obține mantaua de lider
Pentru a pleca din spatele plugului și a prelua mantaua (sau ștafeta) leadershipului trebuie să îți dorești să Îl onorezi pe Domnul. Fii conștiincios în fiecare lucru pe care Dumnezeu ți l-a dat de făcut. Întrebare: Cum vei arăta tu că ești gata să ridici mantaua și să preiei ștafeta?

5 2. Ai răbdare și așteaptă mantaua de lider
Pentru a pleca din urma plugului și a îmbrăca mantaua de lider, trebuie să îți amintești că Dumnezeu are un timp hotărât pentru tine, iar tu trebuie să aștepți cu răbdare timpul pentru a purta această manta. „Scopul lui Dumnezeu este atins numai la vremea hotărâtă de El.”

6 Nu este nicio umilință în slujire; este numai absența voinței și a deciziei. Trebuie să dai tot ce ai mai bun în lucrurile mici, pentru că lucrurile mărunte ale vieții, îndeplinite cu credincioșie, te vor ajuta să îți dezvolți caracterul și atitudinea potrivite pentru a face lucruri mai mari și mai importante.

7 Dumnezeu îți cunoaște inima, El Se uită dincolo de aparențe, în adâncul sufletului. El știe cum Îl slujești în lucrurile mici. Implicat în îndatoririle zilnice obișnuite, tu poți fi de fapt implicat activ în slujirea lui Dumnezeu.

8 Inspirație „Chemarea de a pune totul pe altarul slujirii este adresată fiecăruia. Nu ni se cere să slujim cum a slujit Elisei, nici nu ni se poruncește tuturor să vindem tot ce avem, ci Dumnezeu ne cere să dăm slujirii Sale primul loc în viața noastră să nu lăsăm nicio zi să treacă fără să facem ceva pentru înaintarea lucrării Sale pe pământ. El nu așteaptă de la toți același fel de slujire. Unul poate fi chemat să slujească într-o țară străină, altuia poate i se cere să ofere bunurile lui pentru a susține lucrarea Evangheliei. Dumnezeu primește darurile fiecăruia. Este nevoie de consacrarea vieții și a tuturor intereselor ei. Aceia care se consacră astfel vor auzi și vor asculta chemarea Cerului.” (Ellen G. White, Profeți și regi, p. 221)

9 3. Cere o putere îndoită din Duhul Sfânt
„Elisei n-a cerut onoare pământească, nici un loc înălțat printre oamenii mari ai pământului. Ceea ce dorea el cu ardoare era o măsură bogată din duhul lui Dumnezeu”

10 Oamenii voiau să știe sigur dacă Dumnezeu chemase un nou lider care să îi conducă. Iar Elisei a răspuns acelei nevoi despărțind apele la fel cum le despărțise și Ilie. Astfel, Dumnezeu le-a arătat profeților că Elisei era noul conducător ales de El.

11 Concluzie Dumnezeu este gata să ridice noi lideri. A sosit timpul ca ștafeta să fie predată, ca mantaua de lider să fie purtată de o nouă generație de lideri. Este vremea ca tinerii să părăsească plugul, să-și ia mantaua de lideri și să ceară o dublă măsură din Duhul Sfânt în viața lor pentru a-L proslăvi pe Dumnezeu.

12 Apel Câți dintre voi ar vrea să-I spună Domnului astăzi: M-am hotărât să ard uneltele de arat ale vechii mele trăiri, să ard totul pe altarul slujirii Tale? Vino la altar și spune-I lui Isus: DA

13 De discutat Cât de important este să ai o prietenie cu un mentor spiritual? De ce îi tot cerea Ilie lui Elisei să nu îl mai însoțească în ultima călătorie?


Descărcați ppt "SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018"

Prezentări similare


Publicitate de la Google