Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Cum să transmitem valorile generației următoare

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Cum să transmitem valorile generației următoare"— Transcriere de prezentare:

1 Cum să transmitem valorile generației următoare
CARACTERUL Cum să transmitem valorile generației următoare

2 Debora: proorociţa curajoasă
ZIUA 3 Debora: proorociţa curajoasă

3 Un lider femeie Deși sunt puține femeile în poziții de conducere la nivel național și internațional, (aproape abia una din cinci) a existat o femeie pe care Dumnezeu a binecuvântat-o și a chemat-o să conducă poporul Său.

4 Numele Debora înseamnă „albină, sau albină lucrătoare”
„Viața ei este o ilustrare perfectă a puterii femeii de a influența societatea în bine.”

5 Debora – judecător în Israel
Debora a fost cel de-al patrulea judecător în Israel înainte ca poporul să aleagă un împărat. Ea a fost judecătorul ales în timpul în care Israelul fusese asuprit, în robie, de către împăratul Iabin al Canaanului, timp de 20 de ani ( Judecătorii 4:2-3). Ea este prorociţa curajoasă. Ea lua decizii în dreptul cazurilor care veneau la judecată.

6 Ea vedea, atât prin ochii fizici, cât și prin cei spirituali, cum situația politică se înrăutățea. Națiunea ei, poporul ei, era în necaz. Ei își pierduseră simțul spiritual și, ca urmare, căzuseră pradă vrăjmașilor lor. În vale, bandele armate ale canaaniților hărțuiau muncitorii israeliți.

7 Femeia comandant Răspunzând chemării lui Dumnezeu de a sluji ca lider Debora pășește într-o etapă extraordinară din istoria biblică. Ea a devenit femeia – comandant militar.

8 Debora, ostaș în Israel Sub călăuzirea Duhului Sfânt, Debora îi spune lui Barac să adune și să pregătească o armată pentru a merge la război. Barac era un conducător militar experimentat, curajos și priceput. Barac a putut vedea condiția poporului său și lucrul acesta a făcut ca încrederea lui să se clatine. Așa că Barac a contat pe Debora pentru a primi putere, speranță și rezolvare.

9 Secretul unei echipe reușite
Dacă ea nu ar fi fost un exemplu de încredere și supunere absolută, Israelul nu ar fi primit binecuvântarea.” Ea cu siguranță era omul lui Dumnezeu pentru vremea respectivă.

10 Dumnezeu caută persoane perseverente care vor uita de sine și de confortul personal și își vor concentra atenția asupra lui Hristos. Îndeplinește-ți cu credincioșie partea ta în cadrul sarcinii pe care ai primit‑o. Lucrează cinstit, amintindu-ți că Hristos este de partea ta, planificând, proiectând și construind pentru tine. „Dumnezeu poate face ca harul Său să se reverse asupra ta; iar tu, având permanent tot ceea ce ai nevoie, poți să prosperi în orice lucru bun.”

11 Dacă te afli într-o strânsă legătură cu Dumnezeu, vei fi dispus să faci orice sacrificiu pentru a include viața veșnică în planurile din sfera lucrurilor trecătoare.

12 „În zilele din urmă, zice Domul, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voștri și fetele voastre vor proroci; tinerii voștri vor avea vedenii și bătrânii voștri vor visa vise. Da, chiar și peste robii Mei și peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu și vor proroci.”

13 De discutat Cum îți identifici darurile spirituale?
De ce contează pentru Dumnezeu calea pe care o alegi tu pentru viața ta – stil de viață, carieră etc.? De unde poți să știi care este chemarea lui Dumnezeu și ce anume îți cere El să faci? Care este cea mai bună metodă de a te plia pe o anumită profesie sau poziție care ți-a fost încredințată? Mai face Dumnezeu minuni și azi în viața comunității și în viețile indivizilor?


Descărcați ppt "Cum să transmitem valorile generației următoare"

Prezentări similare


Publicitate de la Google