Să știi mai multe, să fii mai bun

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
Miscari rectilinii si repaus
Aboradrea curriculara a disciplinei Consiliere si Orientare invatamantul profesional de 3 ani SIMONA LUCA   Consilier școlar în cadrul CMBARE, la Colegiul.
Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului.
Prevenirea fenomenelor de violenţă în şcoală presupune dezvoltarea şi implementarea unor strategii care să implice diverse categorii de actori din mediul.
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Contract: IEE/13/516/SI Durată: 02/ /2017.
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
Proiectul “Semnele primaverii”
MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE.
Un program ASF dedicat copiilor.
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
„CARAVANA PRIETENIEI”
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
CURS DE FORMARE Metode eficiente de învățare a fizicii
prof. PLĂCINTA MIHAELA CARMEN
Campanie de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Un defect al femeii.
Ideile din această prezentare le-am primit prin
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
...într-un colțișor al Terrei...
PROIECTUL Profesor: Babusca Tatiana
UNITED ENTERPRISES: MISSION INCLUSION
Titlul proiectului: Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală Programul Erasmus+ Acţiunea Cheie 1 – Proiect.
ȘCOALA GIMNAZIALĂ CENTRALĂ, CÂMPINA
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
PROGRAM DE FORMARE ACADEMICA I.
PROIECT-CONCURS LA NIVEL DE ȘCOALĂ
Nu este o lecție de istorie
Testul docimologic Conf. dr. Florin Frumos
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
PROIECTUL EDUCAŢIONAL
GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI
GRADINITA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.3 CU PROGRAM NORMAL NR.24
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Invatarea centrata pe elev
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
MUSEUM CORPUS de Valer Pop Sursa:
STARTUP ECO TRAINING FIRMS
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Tandem părinte-copil am realizat coşuleţul decorativ pentru masa de Paşti.Copiii au fost recompensaţi cu câte un iepuraş de ciocolată, iar în coş au pus.
Exploratori în lumea emoțiilor
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
METODA PROIECTULUI.
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
Elemente de noutate ale programei Şcolare pentru disciplina
Mariana Marin prezintă.
GRUPUL ŞCOLAR DE CHIMIE INDUSTRIALĂ OCNA MUREŞ
Calea spre succes. O educatie mai buna pentru toti
Saptamana “Scoala Altfel”
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” REZULTATE EVALUARE NATIONALA
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” RAPORT REZULTATE
Contractul de voluntariat
Comunicarea în coaching.
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI ROMÂNIA DIRECŢIA DE PROBAŢIUNE “Prezentarea experienţei României în dezvoltarea sistemului naţional de.
V v STAR Școala Tehnologică Austriacă din România.
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Probabil ca nu vei crede in asta, dar sfatul este minunat!
Olimpiada Micilor Bancheri Ediția a V-a 2018
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
CERCETASIA ESTE ALTFEL! ESTE UN MOD DE VIATA!
Transcriere de prezentare:

Să știi mai multe, să fii mai bun Școala Gimnazială Specială nr.1, str. Popa Rusu, nr. 13, sect.2, București Să știi mai multe, să fii mai bun 1-5 aprilie 2013

Nivelul de învăţământ - primar Numărul elevilor din şcoală – 138 Numărul cadrelor didactice din şcoală – 42 Coordonatorii activităţii: Stănescu Ramona - Director Dîră Mihaela – Profesor de psihopedagogie specială Date de contact: Telefon – 0721788218 Email – mihaeladira@yahoo.com

Titlul activităţii: MICUL BUCĂTAR/COFETAR Domeniul în care se încadrează activitatea: altele – activităţi pentru formarea abilităţilor şi deprinderilor

Scopul activităţii Implicarea tuturor elevilor din clasa I A, a părinţilor acestora şi a cadrelor didactice într-o activitate plăcută, atractivă care să pună în valoare abilităţile practice ale copiilor cu cerinţe educative speciale.

Obiectivele educative ale activităţii Dezvoltarea capacităţii de utilizare a unor produse alimentare; Dezvoltarea capacităţii de cooperare în scopul realizării unui produs; Dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor practice de autoservire.

Durata şi locul desfăşurării activităţii Elevi participanţi Numărul total de elevi participanţi: 6 elevi Procent de participare din numărul total de elevi din grupul ţintă: 71,42% Durata şi locul desfăşurării activităţii 4 ore Şcoala Gimnazială Specială nr, 1

Descrierea activităţii Activitatea “Micul bucătar/cofetar” s-a desfăşurat în două părţi. În prima parte, elevii au avut ca sarcină să facă sandwichuri folosind diverse produse alimentare, sub îndrumarea cadrelor didactice şi a părinţilor (parteneri). În a doua parte a activităţii, elevii au făcut fursecuri în sala de mese din cantina şcolii. Elevii au participat activ şi cu plăcere la activitate. Faptul că au fost îmbrăcaţi adecvat (cu bonetă şi şorţ) a adus un plus activităţii, aceasta încheindu-se cu succes. Elevii au fost încântaţi să-şi prepare singuri sandwichuri şi fursecuri, pe care le-au consumat cu multă plăcere. Metode folosite: explicaţia, dialogul, demonstraţia, exerciţiul practic, experimentul.

Descrierea rezultatelor obţinute în urma activităţii - participare activă şi cooperare fructuoasă din partea tuturor elevilor precum şi a celorlalte persoane implicate; obţinerea unor produse finale; dezvoltarea abilităţile practice; familiarizarea elevilor cu meseriile de bucătar şi cofetar.

Elevii şi-au manifestat dorinţa de a repeta acestă experienţă, precizând că a fost o adevărată plăcere pentru ei să intre în rolurile de bucătar/cofetar, purtând cu mândrie şorţul şi boneta, de care s-au despărţit foarte greu. De asemenea, părinţii s-au implicat cu multă plăcere şi entuziasm în acestă activitate, sprijinind foarte mult cadrele didactice coordonatoare.

Noi suntem elevi, în clasa I A, la Şcoala Gimnazială Specială nr Noi suntem elevi, în clasa I A, la Şcoala Gimnazială Specială nr. 1, din Bucureşti ...

şi am aşteptat cu nerăbdare săptămâna în care am desfăşurat altfel de activităţi.

Având în vedere că, încă de mici trebuie să ne alegem o meserie, ne-am luat în serios rolul de bucătar/cofetar atunci când doamna dirigintă ne-a propus această activitate.

După cum vedeţi, nu am uitat şorţul şi boneta...

Nerăbdători, am trecut la treabă Nerăbdători, am trecut la treabă... Am făcut sandwichuri folosind diverse produse alimentare

Şi pentru că suntem ucenici, avem nevoie de sfaturi şi îndrumări

Le-am primit de la partenerii noştri de activitate (mămicile)

Cel mai mult ne-a plăcut să facem fursecuri Cel mai mult ne-a plăcut să facem fursecuri. Aşa că, am mers în sala de mese de la cantina şcolii.

La întins coca ne-am priceput cel mai bine...

Apoi, am dat diverse forme aluatului și am obținut steluțe, inimioare, fluturași, ursuleți etc. numai bune de decorat ...

Ne apropiem de final ...

Iată şi produsul !!!!! Trebuie gustat... Este delicios!!!!!