Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE."— Transcriere de prezentare:

1 MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE

2 DESPRE NOI Educația financiară face parte din viața noastră de școlar încă din clasa pregătitoare. Datorită ei am desfășurat activități minunate dintre care cele mai iubite și reușite au fost târgurile. Acolo am fost pe rând producători, comercianți, cumpărători, investitori. Am învățat că banii se obțin prin muncă și orice meserie trebuie respectată. Acum, am ajuns în clasa a III-a și am participat și la ”Olimpiada micilor bancheri” unde am reușit , doi dintre noi, Maria - Doriana Nicodin și Bianca - Maria Păicuț, să ne calificăm la etapa următoare. Și pentru că suntem o echipă, și calitatea noastră principală este hărnicia, ne-am pus iar pe treabă.

3 CE NE DORIM? A fost prima întrebare la care am răspuns: Cărți noi și interesante pentru biblioteca clasei noastre! CUM REALIZĂM? Organizăm un Târg de Paști!

4 PURCEDEM LA TREABĂ! REALIZĂM AFIȘE / reclame

5 2. MÂINILE HARNICE LUCREAZĂ
Harnici ca niște albinuțe, din materialele ce le avem la clasă (hârtie colorată, acuarela, semințe de dovleac) pentru ora de AVAP am realizat felicitări și coronițe , adevărați producători. Pentru că am implicat și părinții, acasă fiecare a roșit și decorat ouă de Paști, așa cum cere tradiția din zona noastră.

6 3.EXPUNEM PRODUSELE ȘI STABILIM PREȚUL
Și pentru că suntem urmașii unor meșteri olari, de la poalele Muntelui Găina, știm să ne valorificăm munca. Prețul produselor noastre a variat între 1 leu și 5 lei, calculând materia primă folosită și manopera.

7 4. VINDEM PRODUSELE LA TÂRGUL DE PAȘTI DIN CURTEA ȘCOLII
Pentru că toți am încercat să fim cei mai buni comercianți, ne-am întrecut în vânzări!

8 5. A venit vremea să numărăm banii
Pentru alții puțin, pentru noi mult! Suma obținută în urma târgului, 653 lei, repezintă un buget modest, dar marchează începutul împlinirii visului nostru de a avea o bibliotecă numai a noastră, cu cărți noi și interesante. Mâinile noastre harnice și descurcărețe, ne vor ajuta să avem minți și mai istețe!

9 6. ALEGEM CĂRȚILE ȘI COMANDĂM ONLINE
Pentru că locuim într-o zonă rurală unde nu avem librărie cu vânzare de cărți, am decis să comandăm on-line. Am căutat și am investit banii în cărți la preț accesibil pe librarie.net. Am comandat 47 de cărți. 7. PREGĂTIM SPAȚIUL PENTRU bibliotecă Am amenajat două rafturi ale unui dulap din clasă, care așteaptă cărțile noi.

10 8. BUCURIE MARE, AU VENIT CĂRȚILE!
Cu mare bucurie și în modul cel mai serios, le sortăm în ordine alfabetică. Le așezăm în dulap.

11 AM REUȘIT! Acum avem biblioteca noastră. Și pentru a avea și mai multe cărți, fiecare a donat și din biblioteca personală câteva cărți și reviste. Am îmbunătățit colțul de lectură al clasei . Am creat un registru în care am înregistrat cărțile.

12 CUM VOM ÎMPRUMUTA CĂRȚILE ?
Am elaborat fișe de lectură, am întocmit și un regulament de împrumutare a cărților. Pentru o mai bună organizare am ales și un responsabil, bibliotecarul clasei, pe mine, Maria-Doriana Nicodin. Suntem nerăbdători să le citim…..

13 Realizat de: Eleva, Maria Doriana Nicodin, clasa a III-a
Eleva , Bianca Maria Păicuț, clasa a III-a Îndrumător, Profesor Adina – Mirela Vasii Tel Liceul Tehnologic “Moga Voievod ”Hălmagiu Judeţul Arad


Descărcați ppt "MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE."

Prezentări similare


Publicitate de la Google