INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Asistenţă Educaţională
Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
COMPONENȚA COMISIEI DE VERIFICARE CATALOAGE, NOTARE RITMICĂ, TEZE Hilohe Andra Diana Frigura Elena Bordianu Gabriela Cenuşe Lavineta Ismana-Ilisan Camelia.
Prezentare Power Point în cadrul lecției de istorie la tema
IN ATENTIA PARINTILOR STRAINI
Aboradrea curriculara a disciplinei Consiliere si Orientare invatamantul profesional de 3 ani SIMONA LUCA   Consilier școlar în cadrul CMBARE, la Colegiul.
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Contract: IEE/13/516/SI Durată: 02/ /2017.
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
Abordarea de tip integrat a conținuturilor învățării
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
„CARAVANA PRIETENIEI”
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
CURS DE FORMARE Metode eficiente de învățare a fizicii
Competența face diferența!
"Consolidarea capacităţii instituţionale a Consorţiului Regional (CR)- Regiunea de dezvoltare Centru" POSDRU/41/3.3./G/14068.
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
...într-un colțișor al Terrei...
Registrul Educațional Alternativ
Muzica – este arta combinării notelor în succesiune şi simultan într-o
PROIECTUL Profesor: Babusca Tatiana
Titlul proiectului: Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală Programul Erasmus+ Acţiunea Cheie 1 – Proiect.
REFLECȚIA PEDAGOGICĂ Cunoașterea în afara reflecției e greu de imaginat, deoarece actul cunoașterii nu poate fi descris doar ca informație privită izolat.
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
PROGRAM DE FORMARE ACADEMICA I.
PROIECT-CONCURS LA NIVEL DE ȘCOALĂ
Nu este o lecție de istorie
Testul docimologic Conf. dr. Florin Frumos
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBI MODERNE
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
Să știi mai multe, să fii mai bun
Proiectul “Profesionişti în Reformă şi Educaţie Europeană”
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Invatarea centrata pe elev
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
STRATEGIE PRIVIND EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ (Draft document) Perioada de programare Reuniunea Comitetului Consultativ Tematic Educație.
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
CONSFĂTUIRI CU PROFESORII DE FIZICĂ, CHIMIE, BIOLOGIE
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Conferinta internationala “Intarirea Legitimitatii”
Exploratori în lumea emoțiilor
Programe de studii liceale și de formare profesională
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
METODA PROIECTULUI.
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
Elemente de noutate ale programei Şcolare pentru disciplina
Prof. Mihaela Apetroae – I.S.J. Iaşi
Inspecţia şcolară Inspecţia şcolară reprezintă un ansamblu de acţiuni care urmăresc îndrumarea, controlul şi evaluarea activităţii desfăşurate de cadrele.
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
Saptamana “Scoala Altfel”
CURRICULUMUL ROMÂNESC PENTRU EDUCAŢIE TIMPURIE - un curriculum dinamic-evolutiv, prin preluare, adăugare și adaptare la noile contexte -
Impactul pedagogiei digitale asupra elevilor-avantaje și dezavantaje
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” REZULTATE EVALUARE NATIONALA
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” RAPORT REZULTATE
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
Structura anului şcolar aprobată prin OMEN nr. 3191/2019
studii de caz PROGRAMUL FLEX: Future Leaders Exchange Program
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
CONSFĂTUIRILE NAŢIONALE ALE INSPECTORILOR ȘCOLARI PENTRU LIMBI MODERNE
Olimpiada Micilor Bancheri Ediția a V-a 2018
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Transcriere de prezentare:

INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești

????????????????????????????? TEMA PENTRU ACASĂ???

Aspecte spre abordare: rolul temelor pentru acasă în realizarea finalităților educaționale; recomandări metodologice privind managementul temelor pentru acasă; timpul estimativ alocat efectuării acestora de către elevi; specificul temelor pentru acasă.

PRINCIPII principiul centrării pe nevoile, interesele și capacitățile în evoluție ale elevului; principiul corelării timpului efectiv din clasă cu cel al temelor pentru acasă; principiul respectării opiniei elevului în procesul decizional; principiul respectării particularităților de vârstă ale elevului; principiul individualizării şi diferenţierii învăţării; principiul accesibilității și utilității temelor pentru acasă.

ROLUL T.P.A. formarea competențelor-cheie ale elevului consolidarea rezultatelor învățării formarea deprinderile de lucru de sine stătător explorarea zonelor de interes ale elevilor consolida parteneriatului școală-familie

ARGUMENT sau despre prioritățile sistemului educațional? .

NOUA REFORMĂ CURRICULARĂ CONSOLIDAREA MECANISMELOR DE CONSULATARE A OPINIEI ELEVILOR/COMUNITĂȚII EDUCAȚIONALE INTERES SPORIT DIN PARTEA MASS- MEDIEI, INCLUSIV DISCUȚII ACTIVE PE REȚELE SOCIAL Exemplu – rezultatele consultărilor publice = 12.000 de vizualizări la Transparență decizională

E TIMPUL PENTRU O SCHIMBARE = REGLEMENTARE EDUCAȚIA „ALTFEL” IMPLICĂ ȘI O NOUĂ FILOZOFIE ÎN ABORDAREA T.P.A.

ASPECTE REGLEMENTATE În ciclul primar, timpul alocat temelor nu va depăși 45-60 minute zilnic pentru toți elevii. Pentru elevii claselor I-IV, volumul săptămânal al temelor pentru acasă nu va depăși 5 ore . În ciclul gimnazial, în clasa a V-a, în primele două săptămâni de studiu nu se dau teme pentru acasă. Timpul estimat, zilnic, pentru realizarea temei nu va depăși: pentru clasele V-VI – 1,5 ore pentru clasele VII-IX – 2 ore Volumul săptămânal al temelor pentru acasă nu va depăși 7,5 ore pentru clasele V-VI și 10 ore de lucru pentru clasele VII - IX. În ciclul liceal timpul estimat, zilnic, realizării temei pentru acasă nu va depăși 2,5 ore. Volumul săptămânal nu va depăși 12,5 ore.

ASPECTE REGLEMENTATE Temele pentru acasă sunt fixate în catalogul școlar la rubrica Sarcini de învățare de către cadrul didactic, indicându-se exact sarcina și volumul ei. În cazul în care nu sunt date teme pentru acasă, rubrica rămâne necompletată. Pentru managementul timpului temei pentru acasă, profesorul cuantifică durata estimativă a timpului mediu necesar realizării sarcinii, fixându-l în proiectul unității de învățare sau cel al lecției, prin corelarea cu volumul de timp estimativ care revine disciplinei

NON MULTE, SED MULTUM! Volumul temelor pentru acasă pentru fiecare disciplină școlară, nu trebuie să depășească, de regulă, 1/3 din volumul sarcinilor realizate în clasă, pe parcursul lecției.

ASPECTE REGLEMENTATE În perioada de vacanță, după probele de evaluare sumativă, în zilele de activități transdisciplinare, nu se vor da teme pentru acasă. Nu se admite utilizarea temelor pentru acasă ca instrument de pedeapsă: teme cu volum mare și grad înalt de complexitate, exerciții repetitive, teme necunoscute și neexersate în clasă.

Evaluarea t.p.a. Evaluarea temei pentru acasă se va realiza, de regulă, la fiecare lecție, aproximativ timp de 10 minute. Nu se vor acorda note insuficiente, dacă elevul nu a realizat corect sau integral tema pentru acasă. Se evaluează prin notă temele constituite din sarcini complexe, de lungă durată (proiecte, lucrări practice/ de investigație etc.).

IMPLEMENTARE DE LA 03 SEPTEMBRIE 2018 Manageri școlari – plan de acțiuni pentru formarea c.d. și consilierea părinților OLSDÎ - sesiuni de formare, acordă suport c.d. și c.m. MECC – suport metodologic (repere metod.) DE LA 03 SEPTEMBRIE 2018

CONTROL * APLICAREA CHESTIONARELOR PROCESAREA ACESTORA 31 IANUARIE 2019 INSTITUȚIE OLSDÎ ASIGURĂ MONITORIZAREA PROCEDURII DE CHESTIONARE SISTEMATIZARAE DATELOR ȘI EXPEDIEREA RAPORTULUI CĂTRE MECC (15. FEBRUARIE 2019) MUNICIPIU/RAION SISTEMATIZAREA DATELOR INTERPRETAREA DATELOR ȘI ELABORAREA RAPORTULUI DE MONITORIZARE (15 MARTIE 2019) REVIZUIREA DOCUMENTULUI (la necesitate) REPUBLICĂ *

Rolul părinților .

parteneriat Cadrele didactice/ȘCOALA și părinții ajută elevii să înțeleagă că temele pentru acasă sunt unul dintre mijloacele care favorizează dezvoltarea elevului.