COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Advertisements

Activități pregătitoare
Buletin Informativ nr.12/21.01
PRINCIPALELE REGLEMENTĂRI
Programul Operaţional Regional
Simbolurile de Stat ale Republicii Moldova
Regulamentul cu privire la promovarea etică a medicamentelor
Programul de training pentru jurnaliști
Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Nina Dosca Director Direcție generală supraveghere valori mobiliare
Modificarea şi completarea unor acte normative - OUG nr.114/2018
Modificare nomenclator obligații Declarația 100
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
Cadru legislativ Fondurile deschise de investitii
Reorganizarea judiciară, între mit și realitate
Masuri de sprijinire a contribuabililor aflati in dificultate financiara Temei legal: * Art.VIII si art. XI din OG 30/2011 pentru.
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
BANII, FRAUDA ŞI POLITICIANUL
completări şi modificări aferente drepturilor acţionarilor:
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
România 2008 PENSIILE PRIVATE o evaluare la start
BURSA DE VALORI BUCURESTI
PIAŢA CU CONCURENŢĂ PERFECTĂ
Analiza arieratelor. Măsuri propuse
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Codul de guvernare corporativă
PROCESE FEEDBACK FUNDAMENTALE
- PROGRESE ÎN ARMONIZAREA CADRULUI LEGISLATIV -
Banca Tiriac - Servicii la dispozitia detinatorilor de carduri si comerciantilor 1. Sistemul de plata al obligatiilor bugetare locale prin intermediul.
I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen
Produse structurate emise de Erste Group Bank AG
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Fonduri specializate si conturi administrate
Corina Necula Director Direcția Monitorizare Investigare
PRIVATIZARE PRIN PIATA DE CAPITAL
HOTĂRÂRE nr din 14 decembrie 2011
EVOLUŢIA ŞI SITUAŢIA DEPOZITELOR
Servicii de Comert Electronic
Bilanţ Absorbţia fondurilor structurale și de coeziunie
Operațiuni de încasări și plăți în numerar
Ce este EURES ? EURES* - reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare - Romania -
Alocațiile copiilor în anul 2019
Operaţiunile cu instrumente de plată electronică în România
  GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI  Agenţia pentru Implementarea proiectelor şi Programelor.
SINDICATUL ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR JUDEŢUL HUNEDOARA
domeniul construcțiilor
EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI
MĂSURI DE INFORMARE ŞI PUBLICITATE
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
POTENȚIALUL INVESTIȚIONAL AL ASIGURĂRILOR ÎN ECONOMIA NAȚIONALĂ CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ CU PRILEJUL JUBILEULUI DE 20 DE ANI AL PIEȚEI ASIGURĂRILOR DIN.
Formularul 394 “Declaraţie informativă
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
Buletin Informativ nr.43/05.07
Plafoane majorate pentru popriri conturi
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
PRIMĂRIA COMUNEI SPINUS
DELIA COMŞA - Inspector de muncă ITM Sibiu
Facilităţi fiscale şi modificarea Codului fiscal
Aspecte legale ale recuperarii creantelor de la populatie
CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016
UNIUNEA NAŢIONALĂ A ORGANISMELOR
Instrumentar de formare privind APE 7. 6
Buletin Informativ nr.55/22.08
Buletin Informativ nr.48/22.07
administrate de F.G.C.R. – IFN S.A.
Instrumentar de formare privind APE 4. Evaluarea nevoilor
Transcriere de prezentare:

COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE EMITEREA OBLIGAŢIUNILOR DE CĂTRE AUTORITĂŢILE ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE Perspective de atragere a investițiilor

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale Actele normative Legea nr.199-XIV din 18.11.1998 “Cu privire la piaţa valorilor mobiliare“, (publicată în Monitorul Oficial al R. Moldova nr.183-185 din 10.10.2008) Legea nr. 397-XV din 16.10.2003 “ Privind finanţele publice locale“(publicată în Monitorul Oficial al R. Moldova nr.248-253 din 19.12.2003) Regulamentul cu privire la emisiunea, circulaţia şi stingerea obligaţiunilor emise de către autorităţile administraţiei publice locale

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale EMITENT - autorităţile administraţiei publice ale unităţilor administrativ - teritoriale de nivelul al doilea şi ale municipiului Bălţi

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale ETAPELE EMISIUNII DE OBLIGAŢIUNI I. Adoptarea de către emitent a hotărîrii privind emisiunea de obligaţiuni; II. Înregistrarea la Comisia Naţională a prospectului ofertei publice de obligaţiuni; III. Plasarea obligaţiunilor;

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale ETAPELE EMISIUNII DE OBLIGAŢIUNI , continuare IV. Aprobarea de către emitent a rezultatelor emisiunii de obligaţiuni; V. Înregistrarea la Comisia Naţională a dării de seamă asupra rezultatelor emisiunii; VI. Înregistrarea deţinătorilor de obligaţiuni în Registrul deţinătorilor de valori mobiliare.

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale Condiţiile de emitere a obligaţiunilor Decizia de emitere a obligaţiunilor se adoptă de către autorităţile reprezentative şi deliberative ale emitentului în baza existenţei: a) documentelor de fundamentare a necesităţii şi eficienţei economice a emisiunii (proiect investiţional, plan de afaceri etc.); b) volumului emisiunii înscrise în limitele prevăzute de Legea privind finanţele publice locale.

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale Clauze esenţiale: Obligaţiunile se emit la valoare nominală, care trebuie să fie divizibilă la 100 . Obligaţiunile se vînd la un preţ unic anunţat de emitent, care nu poate fi mai mic decît valoarea lor nominală. Obligaţiunile se achită cu mijloace băneşti, în moneda naţională.

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale Clauze esenţiale: Stingerea obligaţiunilor se efectuează prin răscumpărarea lor de către emitent în conformitate cu condiţiile stipulate în prospectul ofertei publice. Emitentul nu este în drept să respingă cererea deţinătorului de obligaţiuni privind răscumpărarea obligaţiunilor dacă acesta acţionează în conformitate cu condiţiile stipulate în prospectul ofertei publice. Din momentul expirării termenului de circulaţie a obligaţiunilor, prevăzut în hotărîrea de emisiune a obligaţiunilor şi în prospectul ofertei publice de obligaţiuni, circulaţia lor se suspendă.

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale Termene: După adoptarea hotărîrii privind plasarea obligaţiunilor emitentul urmează să prezinte Comisiei Naţionale cererea de înregistrare a ofertei publice. Oferta publică se înregistreză de către C.N.P.F. în termen de 30 zile. Emitentul este obligat în termen de 15 zile din data publicării în Monitorul Oficial a hotărîrii Comisiei Naţionale privind înregistrare a ofertei publice să dezvăluie informaţia cuprinsă în prospectul ofertei publice.

Emiterea obligaţiunilor de către autorităţile publice locale Termene: Suplimentul la prospect, în termen de cel mult 7 zile calendaristice, se înregistrează şi se publică în acelaşi mod ca şi prospectul. în termen de 15 zile de la data încheierii plasamentului obligaţiunilor, emitentul prezintă Comisiei Naţionale cererea pentru înregistrare dării de seamă privind rezultatele emisiunii de obligaţiuni.

EMITEREA OBLIGAŢIUNILOR DE CĂTRE AUTORITĂŢILE ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE Perspective de atragere a investițiilor VĂ MULŢUMESC