Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Servicii de Comert Electronic

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Servicii de Comert Electronic"— Transcriere de prezentare:

1 Servicii de Comert Electronic
Banca Tiriac Servicii de Comert Electronic

2 1. INTRODUCERE Internetul - punctul de plecare al comertului „on-line” atat pentru utilizatorii de carduri Visa si MasterCard, cat si pentru comercianti. Volumul comertului electronic continua sa creasca, iar tranzactiile magazinelor virtuale vor reflecta aceasta crestere. Concomitent, vom asista la o posibilă crestere a fraudei la utilizarea cardurilor pe Internet. In acest context Banca Tiriac impreuna cu Romcard promoveaza soluţia de comert electronic securizat aliniata la standardele VISA 3-D Secure si MasterCard SecureCode. Solutia cuprinde atat emiterea de carduri, cat si partea de acceptare (magazinele virtuale).

3 2. DESCRIEREA PROIECTULUI
Autentificarea platilor folosind programele Visa 3-D Secure si MasterCard SecureCode, mentine acelasi nivel de securitate in mediul virtual al comertului electronic ca si in mediul fizic in care exista legatura directa intre comerciant si detinatorul de card. Solutia combina comoditatea acestui nou mediu de afaceri cu inovatiile tehnologice si protejeaza in acelasi timp toate partile implicate: consumatorul, comerciantii şi bancile Soluţia e-commerce cuprinde urmatoarele module pentru: Detinatori de carduri Comercianti acceptatori

4 3. SERVICII PENTRU COMERCIANTII ACCEPTATORI
Evaluarea comerciantilor pe baza procedurilor specifice; Urmarirea activitatii comerciantilor cu activitate in standardul 3D Secure si SecureCode; Inregistrarea comerciantului in sistemele Visa si MasterCard, beneficiind totodata si de publicitate gratuita pe site-urile respective; Securitatea tranzactiilor pe Internet; Legatura directa (interfata) cu retelele Visa si MasterCard. Aceste servicii vor fi realizate concomitent cu: Instalarea; Parametrizarea; Testele premergatoare intrarii in functiune; Instruire + Consultanta.

5 4. AVANTAJE TEHNICE Modularizare;
Aplicabilitate (Platformă unică pentru toate sistemele de plată, Accesibilă pentru toate platformele WEB, Multi Emitent / Multi Acceptator / Multi Comerciant, Interfaţă utilizator multi-lingvistic); Scalabilitate (Disponibilitate de resurse de calcul, Disponibilitate de resurse funcţionale); Siguranţă (Platforme de dezvoltare stabile, Parametrii de funcţionare echilibraţi, Contingentare, Criptarea datelor).

6 5. BENEFICIILE SOLUŢIEI Beneficii Generale
Efectul combinat al implementarii simple si flexibile, informatii despre conturi folosind tranzactii securizate si reducerea tranzactiilor suspecte ofera urmatoarele beneficii atat furnizorului cit si utilizatorului: Cresterea increderii consumatorului care are ca efect direct cresterea vanzarilor; Cresterea gradului de acceptare la plata a cardurilor prin cresterea increderii comerciantilor in tranzactiile cu carduri pe Internet; Reducerea tranzactiilor disputate si a costurilor aferente; Cresterea verosimilitatii actelor comerciale implicate in standardele 3-D Secure si SecureCode ca platforme bazate pe Secure Sockets Layer (SSL); Posibilitatea incorporarii noilor standarde Visa Smart Debit Credit (VSDC) sau echivalente “chip cards”.

7 5. BENEFICIILE SOLUŢIEI Beneficiile detinatorilor de carduri
Cresterea increderii in efectuarea cumparaturilor pe Internet; Nu este necesara o dotare tehnica suplimentara pentru detinatorii de carduri pentru accesul la aceste servicii de autorizare; Usor de folosit; Controlul utilizarii cardului in mediul virtual. Protejarea impotriva utilizarii frauduloase a cardului activat pentru acest serviciu Beneficii pentru comerciant: Integrare usoara a software-ului; Impact minim in relatia cu consumatorul; Cresterea vanzarilor prin cresterea increderii consumatorului in tranzactiile „on-line”; Reducerea riscului din tranzactii frauduloase; Scaderea numarului tranzactiilor suspecte.

8 6. PASI DE URMAT PENTRU PARTICIPAREA LA UN COMERT ELECTRONIC SECURIZAT
Pasi urmati de posesorul de card pentru inregistrare: 1. Detinatorul de card se prezinta la una din unitatile bancii, pentru a activa cardul. 2. Dupa verificarea urmatoarelor informatii prezentate de catre detinatorul de card: nume, document identitate, numar card, banca furnizeaza o parola de inregistrare fiecarui detinator de card care a solicitat acest serviciu 3. Dupa primirea acestei parole, detinatorul de card poate accesa oricand pagina de web a Bancii Tiriac si prin introducerea parolei respective se va inregistra pentru serviciul de comert electronic securizat Pasi urmati de comerciant pentru inregistrare: 1. Depune o cerere la sucursala bancii 2. Semneaza un contract cu banca 3. Primeste Documentatia si Descrierea tehnica 4. Configureaza site-ul propriu conform documentatiei si informatiilor primite. 5. In momentul in care comerciantul a fost inregistrat, pe site-ul acestuia vor aparea insemnele Visa 3D Secure si MasterCard SecureCode

9 7. COSTURI ŞI TAXE Costurile pentru comerciantul acceptator:
Taxă conectare la e-commerce pentru un comerciant (inrolare) Taxă lunară pentru participare la e-commerce pentru un comerciant Comision de procesare aferent fiecarei tranzactii


Descărcați ppt "Servicii de Comert Electronic"

Prezentări similare


Publicitate de la Google