Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Educație financiară Internet banking.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Educație financiară Internet banking."— Transcriere de prezentare:

1 Educație financiară Internet banking

2 Internet Banking 1. Despre Serviciul Internet Banking.
2. Ce Poti Face Prin Internet Banking? 3. Avantajele Srviciului Internet Banking. 4. Pasii pentru efectuarea unui ordin de plata prin internet Banking. 5. Mobile Banking. 6. Securitatea Cibernetica. 7. Viitorul si evolutia platilor. 8. Sugestii practice.

3 1.Despre Serviciul Internet Banking.
Instrumentul de plata cu acces al distanta este instrumentul ce permite utilizatorilor sa aiba acces la fondurile aflate in contul acestuia. Cu acest instrument se pot efectua plati catre un beneficiar si care necesita,de regula, un nume de utilizator ori o parola sau orice alta dovada de identificare. In categoria instrumentelor cu care putem plati de la distanta,intra:mobile- banking, home-banking,internet-banking si cardurile (altele decat cele de tip moneda electronica). Pe langa confortul ce il avem de a plati la distanta prin internet banking, putem, de asemenea, sa efectuam operatiuni de schimb valutar, se pot constitui depozite si se pot primi informatii privind soldul conturilor si al operatiunilor efectuate. Acest serviciu permite consumatorului accesul de la distanata pentru efectuarea de operatiuni bancare. Serviciul poate fi utilizat doar de catre clientii care au un cont bancar deschis la banca respectiva . Pentru siguranta utilizatorului, serviciul internet banking se poate accesa numai prin utilizarea unor elemente cunoscute sau detinute de clientul titular: Numele utilizatorului, Parola si Codul de securitate.

4 Ce operatiuni se pot face prin internet banking?
Vizualizarea soldului; Plata facurilor; Schimburi valutare; Transferuri intre conturi proprii (alimentarea cardului de credit etc.); Transferuri catre beneficiari; Constituire ori lichidare depozit; Administrarea serviciilor bancare; Administrare limite pentru operatiuni cu carduri; Achizitii de produse bancare; Vizualizare si listare extrase de cont.

5 Avantajele serviciului de internet banking
Principalele avantaje sunt: -oricand acces la conturi; -transfer de bani intr-un timp scurt; -schimburi valutare la orice ora din zi etc. Alte avantaje: -Simplitate ---un serviciu prietenos,usor de folosit; -Timp castigat ---poti plati facturi oricand; -Mobilitate ---ai acces de pe toate dispozitivele electronice; ---inetrogare cont.

6 Pasii principali pentru efectuarea unui ordin de plata prin internet banking
In general, procedura este aceeasi la orce banca: Trebuie sa mergi la banca la care ai deschis un contul curent si sa soliciti serviciul de internet banking. Dupa ce completezi formularul, primesti un dispozitiv de securitate numit token. Pentru a te conecta la serviciul de internet banking, intri pe site-ul securizat dedicat aplicatiei internet banking pus la dispozitie de banca si te inregistrezi cu datele de utilizator stabilite impreuna cu banca si cu codul generat de token cu aceasta operatiune. Ulterior, pentru orice tranzactie pe care vrei sa o realizezi prin internet banking va trebui sa introduci pe site un cod de securitate generat de asemenea token.

7

8 Mobile banking Instrumentul de plata de tip mobile banking reprezinta acel instrument de plata cu acces la distanta, care presupune utilizarea unui echipament mobil (telefon, PDA-Personal Digital Assistant etc.) si a unor servicii oferite de catre operatorii de telecomunicatii. In plus, prin serviciul Mobile Banking clientii pot beneficia de functii avansate, cum ar fi: Logarea biometrica: amprenta sau recunoastere faciala; Receptionarea de mesaje push; Plata facturilor prin scanarea codului de bare.

9

10 Securitate cibernetica
1. Pastreaza codurile de acces in siguranta Pastreaza codurile de acces secrete sau intr-un mod in care nu pot fi descoperite/furate; Banca nu iti va solicita niciodata sub nici o forma codurile de acces (de ex: prin telefon sa ). 2. Alege parole inteleginte Alege parole complexe, greu de intuit (recomandabil este sa folosesti combinatiile de litere mari, litere mici, numere si caractere speciale); Nu utiliza aceeasi parola pt mai multe site-uri; Schimba parola de acces in mod regulat; Schimba parola de acces daca banuiesti ca, prin orice mijloc, a ajuns sa fie cunoscuta si de lata pesoana.4 3. Protejeaza-ti informatii confidentiale Nu divulga nimanui informatiile legate de securitatea conturilor tale; Asigura-te ca nu au acces la PC-ul, telefonul sau tableta ta persoane neautorizate si ca nu esti urmarit atunci cand desfasori activitati confidentiale prin intermediul acestora.

11

12 Sugestii practice 1. Accesati următoarele site-uri:
Observati daca aceste banci ofera servicii de internet banking clientilor lor. Faceti o comparatie a comisioanelor percepute pentru utilizarea acestor servicii. 2. Acceseaza site-ul . Citeste despre serviciul de interent banking apoi, descrie principalele etape de urmat.


Descărcați ppt "Educație financiară Internet banking."

Prezentări similare


Publicitate de la Google