Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

administrate de F.G.C.R. – IFN S.A.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "administrate de F.G.C.R. – IFN S.A."— Transcriere de prezentare:

1 administrate de F.G.C.R. – IFN S.A.
Scheme de garantare cu finanţare din PNDR administrate de F.G.C.R. – IFN S.A. în perioada www. fgcr.ro

2 CADRUL DE REGLEMENTARE
Regulamentul (CE) nr. 1698/2005 privind sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din FEADR; Regulamentul (CE) nr. 1974/2006 privind stabilirea regulilor detaliate pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 1698/2005 pentru sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din FEADR; Comunicarea Comisiei 2008/155/02 cu privire la aplicarea art. 87 şi 88 din Tratatul CE privind ajutorul de stat sub formă de garanţii; Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

3 Scheme de garantare cu finanţare din PNDR
Schema de garantare pentru agricultură Schema de garantare pentru IMM - uri Suma alocată FGCR – 190 mil. euro; Piaţa ţintă şi portofoliul de garanţii; - beneficiarii măsurii 121 – moderni-zarea exploataţiilor agricole; - beneficiarii măsurii 123 – creşterea valorii adăugate a producţiei agricole şi forestiere exclusiv schemele de ajutor de stat; Suma alocată FGCR – 30 mil. euro; Piaţa ţintă şi portofoliul de garanţii; - beneficiarii măsurii sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-în-treprinderi; - beneficiarii măsurii 313 – încura-jarea activităţilor turistice; - beneficiarii măsurii 123 – sche-mele de ajutor de stat destinate “sti-mulării IMM-urilor care procesează produse agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare” şi pentru “stimularea micro-întreprinderilor din domeniul procesării primare a produselor forestiere lemnoase şi nelemnoase”.

4 DESCRIEREA SCHEMEI DE GARANTARE
Beneficiarii prezintă un contract de finanţare nerambur- sabilă încheiat cu APDRP; Garanţia FGCR – IFN SA va acoperi până la 80% din va-loarea creditului contractat şi se va reduce progresiv pe măsura rambursării acestuia; Valoarea maximă a garanţiei nu va putea depăşi echiva-lentul a 2,5 mil. euro denominaţi în lei la cursul leu/euro de la data solicitării de garantare; - Beneficiarii nu se află în dificultate financiară în sensul prevederilor orientărilor comune privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor în dificultate.

5 CARACTERISTICILE GARANŢIEI
Irevocabilă şi necondiţionată, directă şi expresă; Plătibilă în 15 zile de la prima cerere scrisă a băncii; Se acordă în moneda creditului; Se acordă numai în completarea garanţiilor clientului; Perioada de valabilitate a garanţiei poate fi cel mult egală cu durata creditului, plus o perioadă de până la 60 zile calendaristice; Se reduce pro-rata pe măsura îndeplinirii obligaţiilor clientului.

6 CRITERIILE DE ELIGIBILITATE
Nu se află în dificultate financiară; Nu figurează cu sume restante la CRB; Nu figurează cu incidente majore cu cecuri şi BO, în ultimele 12 luni la CIP; Nu înregistrează datorii restante către bugetul general consolidat al statului, al căror mod de plată nu a fost reglementat; Nu s-a instituit procedura judiciară a insolvenţei; Prezintă băncii garanţii colaterale de min. 20% din valoarea creditului; Nu se află în litigiu cu MFP, inclusiv ANAF, AVAS.

7 COORDONATELE ANALIZEI
situaţia economico-financiară a clientului; contractul de credit/oferta fermă de creditare; proiectul: studiul de fezabilitate, planul de afaceri etc.; riscurile asociate; alte elemente relevante pentru acordarea garanţiei.

8 obţinerea garanţiei Fondului
FLUXUL OPERAŢIONAL pentru obţinerea garanţiei Fondului FGCR IFN SA Clientul solicită Băncii comerciale acordarea creditului BANCA COMERCIALĂ Convenţie de lucru Analizează solicitarea de garantare (7 – 15 zile lucrătoare) Analizează documentaţia de credit (bonitatea clientului, eficienţa afacerii, garanţiile clientului etc.) Solicită garanţia din partea FGCR Aprobă garanţia Aprobă creditul, sub rezerva obţinerii garanţiei FGCR Respinge garanţia Încheie contractul de garan- tare cu banca comercială şi îi transmite procura în baza că-reia aceasta constituie garan-ţiile atât în favoarea Băncii cât şi a Fondului Încheierea contractului de credit Comunică băncii

9 ÎMPĂRŢIREA RISCURILOR
Banca va acorda creditul numai după constituirea celor-lalte garanţii colaterale (cel puţin 20%); Banca va notifica Fondul cu privire la orice eveniment care ar putea avea ca rezultat producerea riscului de cre-dit, precum şi cu privire la apariţia unei informaţii sau cir-cumstanţe care ar putea influenţa raporturile contractuale dintre Bancă şi client; Banca se obligă solidar cu clientul la plata comisioanelor; Banca va introduce în contractul de credit şi în contractele accesorii, clauze cu privire la calitatea Fondului de co-cre-ditor, cu rang egal, proporţional cu procentul de garan-tare;

10 SUPORTAREA PIERDERILOR
Pierderile survenite ca urmare a producerii riscu-lui de credit se suportă proporţional, conform procentului de risc asumat de Bancă şi Fond. După plata de către Fond a valorii de executare a garanţiei, sumele rezultate după executarea/valo-rificarea de către Bancă a garanţiilor constituite de către împrumutat, din care se deduc dobănzi, comisioane şi cheltuieli de executare, vor diminua, proporţional cu procentul de garantare, suma platită de Fond la soldul creditului.

11 Instituţiile de credit cu care FGCR IFN SA are încheiate
Convenţii de lucru 1. BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA   2. BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE SA    3. RAIFFEISEN BANK SA    4. CEC BANK SA    5. ROMANIAN INTERNATIONAL BANK SA   6. BANCA TRANSILVANIA SA   7. ATE BANK ROMÂNIA SA 8. PROCREDIT Bank SA 9. EXIMBANK 10.PIRAEUS Bank – în curs de semnare 11.WOLKSBANK – în curs de semnare 12.MILLENNIUM Bank – în curs de semnare 13.C.R. FINRENZE Bank – în curs de semnare 14.MKB ROMEXTERRA Bank – în curs de semnare


Descărcați ppt "administrate de F.G.C.R. – IFN S.A."

Prezentări similare


Publicitate de la Google