Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Fonduri specializate si conturi administrate

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Fonduri specializate si conturi administrate"— Transcriere de prezentare:

1 Fonduri specializate si conturi administrate
7 Martie 2006 Athene Palace Hilton Expertul tau in investitii

2 Piata internationala de fonduri
Dupa orientarea lor geografica: Fonduri de tara Fonduri regionale Fonduri nationale (care activeaza doar pe teritoriul unei tari) Fonduri internationale Dupa tipul de plasament: Fonduri monetare Fonduri de obligatiuni (instrumente cu venit fix) Fonduri diversificate Fonduri de actiuni Fonduri cu capital de risc (derivate, cercetare tehnologica, industrii, metale pretioase, valute etc.) Fonduri imobiliare Fonduri orientate catre companii cu capitalizare Mica, Mijlocie sau Mare (Small, Medium sau Large Cap)

3 Piata internationala de fonduri
Fonduri dupa forma de atragere a capitalului Deschise (cu emisiune continua de unitati de fond) Inchise (cu emisiune initiala de unitati de fond sau cu emisiuni periodice) Fonduri cu capital variabil (SICAV) Dupa participarea lor la fondurile de garantare: Fonduri garantate Fonduri negarantate Dupa tipul de investitori Fonduri pentru investitori institutionali (banci, asiguratori, fonduri de investitii etc.) Fonduri pentru investitori neinstitutionali

4 Piata internationala de fonduri
Fonduri imobiliare REIT (Real Estate Investment Trust) - fonduri care detin un numar mare de proprietati si ale caror beneficii provin in general din chirii REOC (Real Estate Operating Companies) - fonduri care investesc in dezvoltarea de proiecte imobiliare Fonduri ipotecare Alte categorii de fonduri Fonduri sectoriale (orientate catre anumite industrii) Fonduri pe indice - Indici proprii lansati de SAI - Indici consacrati (S&P 500, sau locali BET) Fonduri de nisa (fonduri speculative orientate in general catre domenii hi-tech) Fonduri globale Hedge Fund-uri - de risc - folosesc efectul de levier sau instrumente derivate pentru generarea de randamente superioare - de conservare – folosesc instrumente derivate pentru acoperirea riscului

5 Piata din Romania Fonduri monetare – plasamente in depozite bancare, titluri de stat sau alte instrumente ale pietei monetare Ex: Fondul deschis de Investitii Tezaur administrat de Certinvest Fonduri de obligatiuni (instrumente de venit fix) – plasamente preponderent in obligatiunisi in instrumentele pietei monetare Ex: Fondul deschis de Investitii Orizont administrat de Certinvest Fonduri diversificate - plasamente diversificate, cu randamente si risc optimizate pentru majoritatea investitorilor Ex: Fondul deschis de Investitii Capital Plus administrat de Certinvest Fonduri de actiuni – plasamente preponderent in actiuni, dinamice si cu performante care depind de evolutia pietei de capital Ex: Fondul deschis de Investitii Intercapital administrat de Certinvest

6 Piata din Romania Fonduri imobiliare
AOPC Privat Autoadministrat IMOPLUS, ce investeste in principal in dezvoltarea de proiecte imobiliare. Fondul ofera posibilitatea de a investi pe o piata cu rate de crestere foarte bune, oferind acces la un portofoliu diversificat de active mobiliare. Fondul este de asemenea un instrument eficient de economisire in vederea achizitiei de active imobiliare prin corelatia directa a sumelor economisite cu piata in care se doreste sa se faca achizitia.

7 Conturi individuale - prezentare generala
Conturile individuale de plasament sunt produse personalizate, in sensul ca la inceputul contractului Administratorul si Investitorul stabilesc parametrii de derulare ai acestuia. Obiectul contractului il reprezinta administrarea sumelor puse la dispozitia Administratorului de catre Investitor. Investitorul, imputerniceste pe Administrator sa efectueze investitii considerate oportune, legale si profitabile, in scopul obtinerii celor mai bune randamente prin plasamentele efectuate Exista o suma minima pentru deschiderea unui cont individual administrat Perioada contractului este de cel putin un an.

8 Conturi individuale – prezentare generala
Randamentul asteptat si strategia de investitii sunt stabilite de comun acord intre partile contractante ale contului individual, in functie de riscul asumat de investitor. Pentru serviciile prestate, administratorul incaseaza un comision de administrare calculat ca procent din activul net mediu lunar. Un comision de performanta va fi perceput in cazul in care sunt depasite rezultatele stabilite initial. Randamentul de obiectiv este net urmand ca urmatoarele cheltuieli: comisioanele bancare, comisioanele de tranzactionare, speze si taxe bancare, impozite pe cresterile de capital si orice alte costuri determinate de activitatea de investire si administrare a contului individual, sa fie deduse ulterior.

9 Conturi individuale administrate de Certinvest
Contul BETCert Produsul consta in replicarea indicelui BET cu suma investita de client. Portofoliul clientului va contine aceleasi actiuni si in aceeasi structura ca si cele inregistrate in indice. Suma minima pentru acest produs este de RON. Investitorul va obtine cel putin randamentul indicelui BET pe perioada investitiei, inregistrand practic pe portofoliul sau randamentul mediu al bursei de valori. Se poate obtine un randament superior indicelui BET, surplus ce vine din colectarea de dividende, primirea de actiuni gratuite si/sau participarea la majorari ale capitalului social al emitentilor la preturi preferentiale.

10 Conturi individuale administrate de Certinvest
Contul pe Indicele Certinvest Produsul consta in replicarea indicelui propriu calculat de Certinvest cu suma investita de client Structura Indicelui Certinvest este: Sif-uri: SIF 1 (10%), SIF 2 (12%), SIF 3 (10%), SIF 4 (10%), SIF 5 (15%); Emitenti din sectorul financiar: BRD (6%), BCC (5%), TLV (6%), BRK (9%); Emitenti din sectorul petrolier: SNP (6%), RRC (5%); Emitenti din sectorul chimic: OLT (6%) Are in componenta 12 emitenti dintr-un maxim de 15 iar valoarea indicelui se actualizeaza zilnic

11 Conturi individuale administrate de Certinvest
Contul pe Indicele Certinvest Portofoliul clientului va contine aceleasi actiuni si in aceeasi structura ca si cele inregistrate in indice Suma minima pentru acest produs este de RON Obiectivul contului este sa obtina randamente superioare prin formarea unui portofoliu diversificat bazati pe emitenti stabili, cu potential de crestere pe termen mediu si lung, urmarind in acelasi timp si colactarea de dividende si primirea de actiuni gratuite.

12 Conturi individuale administrate de Certinvest
Evolutia Indicelui Certinvest de la lansare

13 Conturi individuale administrate de Certinvest
Contul individual cu o strategie diversificata Suma minima pentru care se deschide: RON Perioada de administrare: 12 luni In functie de riscul pe care clientul doreste sa si-l asume si de randamentele urmarite, se stabileste o strategie orientativa a investitiilor; In functie de strategia adoptata, de plasamentele pe care le putem face si de evolutia pietelor bancare, de capital etc., se stabileste un obiectiv de randament. Obiectivul contului: obtinerea unui randament superior de pana la 3-4 ori dobanzilor bancare la depozitele pe termen de un an, prin imbinarea celor mai bune oportunitati de plasament oferite atat de piata bursiera, cat si de piata obligatiunilor si piata fondurilor de investitii.

14 Va multumim pentru atentie!


Descărcați ppt "Fonduri specializate si conturi administrate"

Prezentări similare


Publicitate de la Google