Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016"— Transcriere de prezentare:

1 CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016

2 ORDINEA DE ZI: CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE
CAEN (Calendarul activităițlor educative naționale) CAERI (Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene) CAEJ ((Calendarul Activităților Educative Județene) CAS (Calendarul Activităților Educative pe școală)

3 CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR EDUCATIVE
CAEN – Calendarul Activităţilor Educative Naţionale CAERI – Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene CAEJ – Calendarul Activităţilor Educative Judeţene CAES – Calendarul Activităţilor Educative pe Şcoală

4 1.1. ACTE NORMATIVE OMECTS nr 3035/ privind aprobarea metodologiei cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare (Anexa 2)

5 Activităţile educative de bază (prioritare) sunt cele înscrise în calendarul ministerului, respectiv CAEN, CAERI sau CAEJ (la nivel judeţean) sau CAES (centralizarea activităţilor educative la nivelul şcolii).

6 Toate proiectele care se depun pentru înscrierea în Calendarul activităților educative ( CAEN, CAER sau CAEJ) respectă aceeași structură, conform formularului de aplicație pentru CAEN. Toate proiectele se depun în prima jumătate a lunii octombrie.

7 ÎN CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE, ȘCOLARE ȘI EXTRAȘCOLARE
REGULAMENT DE ORGANIZARE A ACTIVITĂȚILOR CUPRINSE ÎN CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE, ȘCOLARE ȘI EXTRAȘCOLARE Art. 8. (1) Se consideră că un proiect este de nivel internațional dacă participă reprezentanți din minimum 4 țări invitate și minimum 10 județe. Se consideră că un proiect este de nivel național (CAEN), dacă la activitate participă un număr de județe, după cum urmează: pentru proiectele la care participarea este individuală sau pe echipaje formate din 2-4 participanți, reprezentanți din minimum 25 județe; pentru proiectele la care participă echipaje formate din 5 – 7 elevi, reprezentanți din minimum 20 județe; pentru proiectele la care participă echipaje/formații formate din mai mult de 8 elevi, reprezentanți din minimum 15 județe; pentru festivaluri de folclor, minimum 10 ansambluri din cel puțin 5 zone folclorice ale țării (Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania). Se consideră că un proiect este de nivel regional (CAER) dacă la activități participă reprezentanți din minimum 5 județe. Se consideră că un proiect este de nivel interjudețean (CAEI) dacă la activități participă reprezentanți din minimum 3 județe.

8 Art. 11. (1) Pentru a fi inclus în CAEN/CAER, un proiect trebuie să fi desfășurat anterior minimum o ediție locală și una județeană sau interjudețeană (6) Aprobarea unui proiect/concurs/festival este valabilă pentru un an calendaristic. (7) La nivel de unitate de învățământ preuniversitar, pot fi aprobate și înaintate spre avizarea ISJ/ISMB maximum 2 proiecte de nivel național/internațional.

9 CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE
Atentie! Nu se admit activități cu taxe, iar simpozioanele ca și activitate principală sunt permise doar pentru elevi.

10 CAEJ Un proiect este de nivel judeţean (CAEJ) dacă se derulează între cel puţin 3 unităţi de învăţământ, se recomandă şi implicarea unui partener extern, în funcţie de specificul activităţii principale

11 CINE APROBĂ PROIECTELE?
CAES (ACTIVITĂŢI ÎN ŞCOALĂ SAU CU DOI PARTENERI) – CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL ŞCOLII, CU AVIZUL CONSILIERULUI EDUCATIV CAEJ – ISJ, INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL, INSPECTOR PENTRU EDUCAŢIE PERMANENTĂ CAEN, CAERI – EVALUARE NAŢIONALĂ


Descărcați ppt "CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016"

Prezentări similare


Publicitate de la Google