Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
Privatizari in pietele europene: aspecte strategice, financiare si legale Bucuresti, 26 Martie 2013 In colaborare cu.
Aboradrea curriculara a disciplinei Consiliere si Orientare invatamantul profesional de 3 ani SIMONA LUCA   Consilier școlar în cadrul CMBARE, la Colegiul.
Cea de-a patra întâlnire transnaţională
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
Proiectul “Semnele primaverii”
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
Campanie de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Competența face diferența!
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
...într-un colțișor al Terrei...
MEDIUL LIMBAJULUI DE PROGRAMARE STUDIAT
Ministerul Apelor și Pădurilor
Ministerul Apelor și Pădurilor
Seminar de lucru privind piaţa muncii
7 aprilie 2019 Ziua Mondială a Sănătăţii
Admiterea în învățământul liceal de stat – 2018
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Nu este o lecție de istorie
MODULUL III: NOILE TEHNOLOGII SI OPTIMIZAREA LOR IN EDUCATIE
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Moneasa, 7-9 iunie.
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI
Târgul Micul antreprenor în imagini...
GRADINITA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.3 CU PROGRAM NORMAL NR.24
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Mamaia,
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Despre proiect și participanți. Cum am făcut? Ce am obținut?
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
STRATEGIE PRIVIND EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ (Draft document) Perioada de programare Reuniunea Comitetului Consultativ Tematic Educație.
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
Provocarea G2 Fotografiaza si castiga cu Panasonic!
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Băile Felix,
STARTUP ECO TRAINING FIRMS
Patrula de Reciclare Ediţia
Exploratori în lumea emoțiilor
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
Programe de studii liceale și de formare profesională
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
,,Civilizaţiile preistorice şi antice’’
Ora de net Asociația Salvați Copiii
METODA PROIECTULUI.
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
Ministerul Apelor și Pădurilor
Elemente de noutate ale programei Şcolare pentru disciplina
Prof. Mihaela Apetroae – I.S.J. Iaşi
Formularul 394 “Declaraţie informativă
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” REZULTATE EVALUARE NATIONALA
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” RAPORT REZULTATE
Recunoașterea calificărilor profesionale
Prof. Irina Prodan – I.S.J. Iaşi
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI TINERETULUI
Structura anului şcolar aprobată prin OMEN nr. 3191/2019
CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Sondajul de opinie privind transparenta activitații APL
învățământului profesional și tehnic (ÎPT)
CONSFĂTUIRILE NAŢIONALE ALE INSPECTORILOR ȘCOLARI PENTRU LIMBI MODERNE
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Cea de-a cincea întâlnire transnaţională
Transcriere de prezentare:

Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ ISJ prelucrează cu toți inspectorii documentul de viziune sistemică Educația ne unește ISJ prelucrează cu toți directorii documentul Directorii organizează la nivelul fiecărei școli cel puțin o dezbatere internă a documentului din perspectiva locală (inclusiv cu participarea CA și a sindicatelor) Școala organizează la nivelul comunității locale cel puțin o prezentare și dezbatere a documentului pe baza unui șablon furnizat de MEN implică toți actorii interesați si menționați în viziune (elevi, părinți, agenți economici, ONG-uri, grupuri de interes din comunitate) colectează si transmite concluziile si recomandările într-un document ce va avea caracter public

Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ Inspectorii de specialitate organizează cu profesorii de specialitate una sau mai multe dezbateri Pentru fiecare dezbatere se colectează si transmit concluziile si recomandările pe baza baza unui șablon furnizat de MEN, într- un document ce va avea caracter public lista de prezență conform modelului transmis (se păstrează în unitate) 4-5 fotografii (postate pe paginile de internet sau Facebook ale unităților de învățământ si vor fi transmise la adresa viziune@edu.gov.ro) Raport sintetic, după modelul inclus (se va trimite cel târziu în ziua lucrătoare următoare dezbaterii la adresa viziune@edu.gov.ro)

Lista de prezență la dezbaterea viziunii „Educația ne unește” Data:_____________ Locația: __________ Subsemnatul declar că sunt de acord ca fotografii si alte materiale care includ imaginea si numele meu să fie folosite de Ministerul Educației Naționale în scopuri de informare cu respectarea Regulamentului privind protecția datelor personale (GDPR). Nume si prenume Semnătura   Directorul unității păstrează lista de prezență pentru a se putea verifica respectarea regulilor privind protecția datelor private (GDPR). În cazul în care unul sau mai mulți participanți refuză să semneze lista, vă rugam să vă asigurați că aceștia nu apar în fotografiile ce urmează a fi publicate.

Directorul unității de învățământ sau persoana desemnată va trimite cel târziu în ziua lucrătoare următoare dezbaterii formularul de mai jos completat cu concluziile dezbaterii la adresa viziune@edu.gov.ro. Acest formular va fi publicat pe site-ul Ministerului Educației Naționale, in secțiunea despre dezbaterea viziunii. Unitatea de învățământ:    ............................. Data organizării dezbaterii:   .............................. Coordonator dezbatere: Date de contact: Aspecte pozitive semnalate: Aspecte care îngrijorează, limite ale propunerii de viziune: Recomandări si scenarii de implementare: Note generale despre dezbatere:

Activități de promovare a viziunii De la toate evenimentele se vor publica fotografii în rețele sociale cu hashtagul #EducatiaNeUneste Inspectorii și directorii vor participa la evenimente organizate de parteneri de dialog social pentru a explica viziunea Este încurajată participarea la emisiuni radio-tv din teritoriu pentru a dezbate viziunea Este încurajată publicarea de articole de presa și interviuri despre beneficiile viziunii

Calendar Pana la 19 aprilie – programul evenimentelor trimis la MEN Pana la 7 iunie toate evenimentele derulate și raportate

Programe de studii liceale și de formare profesională Evaluarea Națională Evaluarea nivelului funcțional al competențelor-cheie An suplimentar Clasele VII - IX – Profesori + Consilier Carieră Vârsta 6-15 ani Evaluarea nivelului elementar al competențelor Clasele IV - VI – Profesori pentru învățământ primar + Profesori Educația de Bază / Școala Generală Evaluarea cognitivă și socio – emoțională Clasele I - III – Profesori pentru învățământ primar EDUCAȚIE TIMPURIE Vârsta 3-6 ani

Studii post-doctorale Formare continuă Studii post-doctorale Studii doctorale Formare profesională continuă Masterat De aprofundare Interdisciplinar Complementar Formare profesională continuă Studii postliceale Studii Universitare Științe și Științe Aplicate Studii Universitare Socio-Umaniste Studii Universitare Vocaționale Certificat de competențe profesionale Lb. Română Lb. Străină Probă Practică Bac T - Competențe profesionale Lb. Română Lb. Străină Științe Bac A1 Lb. Română Lb. Străină Matematică Fizică/Chimie/ Biologie Probă de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini Bac A2 Lb. Română Lb. Străină Istorie Filozofie/Logică/Sociologie Probă de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini Bac V Lb. Română Lb. Străină Probă specifică Probă de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini Studii profesionale Nivel 3 (3 ani) Studii Liceale Nivel 4 (4 ani) Programe de formare profesională Programe de studii liceale de științe (4 ani) Programe de studii liceale socio-umaniste (4 ani) Programe de studii liceale vocaționale (4 ani)

Vă mulțumesc pentru atenție!