Formularul 394 “Declaraţie informativă

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Buletin Informativ nr.12/21.01
Advertisements

Asistenta sociala Activitatea de asistenta sociala presupune verificarea informatiilor privind identitatea cetatenilor, veniturile si patrimoniul.
-TVA, accize, impozite si taxe locale-
Având în vedere dispoziţiile articolului 490 din Legea nr
Privatizari in pietele europene: aspecte strategice, financiare si legale Bucuresti, 26 Martie 2013 In colaborare cu.
PRINCIPALELE REGLEMENTĂRI
Programul Operaţional Regional
Fiscalitatea de la teorie la practică
Regulamentul cu privire la promovarea etică a medicamentelor
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Nina Dosca Director Direcție generală supraveghere valori mobiliare
Modificarea şi completarea unor acte normative - OUG nr.114/2018
Convenția de la viena articole.
Educație financiară Internet banking.
BINE AŢI VENIT !.
Modificare nomenclator obligații Declarația 100
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
Reorganizarea judiciară, între mit și realitate
Masuri de sprijinire a contribuabililor aflati in dificultate financiara Temei legal: * Art.VIII si art. XI din OG 30/2011 pentru.
Mecanismul de alertă în temeiul Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate
1 1.
completări şi modificări aferente drepturilor acţionarilor:
„Cum facem sa nu ni se intample noua?...“!
Analiza arieratelor. Măsuri propuse
COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE
Admiterea în învățământul liceal de stat – 2018
GHIDUL DE COMPLETARE A DECLARAŢIILOR DE AVERE ŞI DE INTERESE
Codul de guvernare corporativă
Banca Tiriac - Servicii la dispozitia detinatorilor de carduri si comerciantilor 1. Sistemul de plata al obligatiilor bugetare locale prin intermediul.
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
Unitatea de Control de Prim Nivel
Ghidul utilizatorului
Despre sistemul TVA la încasare începând cu data de
Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Comisia de Supraveghere a.
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Sediu: Str. Aleea Posada, nr. 8, bl. 33, sc. 2, et. 1
Corina Necula Director Direcția Monitorizare Investigare
HOTĂRÂRE nr din 14 decembrie 2011
Standardele Internaţionale de Contabilitate (IAS)
Paşii de urmat pentru instalarea Revisal - versiunea
Bilanţ Absorbţia fondurilor structurale și de coeziunie
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare - Romania -
Dematerializarea documentelor administraţiei publice
CONFERINTA in parteneriat cu SECTRA si
Operaţiunile cu instrumente de plată electronică în România
  GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI  Agenţia pentru Implementarea proiectelor şi Programelor.
SINDICATUL ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR JUDEŢUL HUNEDOARA
EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
UNIUNEA EUROPEANĂ Fondul Social European GUVERNUL ROMANIEI
MĂSURI DE INFORMARE ŞI PUBLICITATE
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
ESTE REINTERGRAREA ȘI RESOCIALIZAREA CONDAMNATELOR POSIBILĂ ÎN CONDIȚIILE ACTUALE? Prezentare pentru Conferința Internațională „Femeile și minorii în detenție:
Monitorizarea modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.
SERVICII DE EVIDENŢA MUNCII OFERITE DE I.T.M. SIBIU
Buletin Informativ nr.43/05.07
Plafoane majorate pentru popriri conturi
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
Facilităţi fiscale şi modificarea Codului fiscal
Contractul de voluntariat
Formularul 097“Notificare privind aplicarea / încetarea aplicării sistemului TVA la încasare“ 2015.
Cod SIPOCA 109 Închidere proiect:
Sesiunea 1, București, 13 aprilie 2017
Buletin Informativ nr.55/22.08
Buletin Informativ nr.48/22.07
Despre radierea din sistemul TVA la încasare
Transcriere de prezentare:

Formularul 394 “Declaraţie informativă Formularul 394 “Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional “ 2015

Formularul 394 Contribuabilii sunt obligaţi să furnizeze periodic organelor fiscale informaţii referitoare la activitatea desfăşurată. În acest sens, operaţiunile reprezentând livrări/ prestări şi achiziţii efectuate pe teritoriul naţional se declară prin formularul 394 “Declaraţie informativă privind livrările / prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional“ (Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3596/2011 privind declararea livrărilor/prestărilor şi achiziţiilor efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei informative privind livrările/ prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA, cu modificările şi completările ulterioare).

Formularul 394 Formularul 394 se completează şi se depune de către : ► persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi care sunt obligate la plata taxei, conform art. 150 alin. (1) şi alin. (7) din Codul fiscal, pentru operaţiuni impozabile în România, conform art. 126 alin. (1), şi taxabile cu cota prevăzută de lege; ► persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează în România, de la persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, achiziţii de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevăzută de lege.

Formularul 394 Declaraţia 394: ● se depune pentru orice operaţiune taxabilă pentru care, este emisă o factură, inclusiv pentru avansuri, precum şi pentru operaţiunile la care se aplică sistemul TVA la încasare; ● trebuie să conţină toate facturile care au fost emise / primite în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă menţiunea "taxare inversă" sau „TVA la încasare”

Formularul 394 Termen de depunere : ● în declaraţie nu se înscriu : - facturile emise prin autofacturare - bonurile fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate conform art. 155 alin. (11), (12) şi (20) din Codul fiscal (Ordin preşedinte A.N.A.F. nr. 4019/23.12.2014 – M.O. nr. 952/29.12.2014 care prorogă până la 31.12.2006 termenul referitor la neînscrierea în declaraţie a bonurilor fiscale) Termen de depunere : * până la data de 25 inclusiv a lunii următoare încheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului de TVA (lunar/trimestrial) şi numai dacă în această perioadă au fost realizate operaţiuni de natura celor care fac obiectul obligaţiei de declarare .

Formularul 394 Important : În cazul în care, după depunerea declaraţiei, persoana impozabilă constată existenţa unor omisiuni /erori în datele declarate sau în cazul în care una ori mai multe facturi sunt emise în cursul unei perioade de raportare, dar sunt primite de beneficiarul tranzacţiei după data depunerii declaraţiei, persoana impozabilă trebuie să depună o nouă declaraţie corect completată, care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial.

Formularul 394 Declaraţia 394 se depune în format electronic sub forma unui fişier PDF, care are ataşat fişierul XML, astfel: a) prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România, prin utilizarerea certificatului calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/20111 privind semnătura electronică; b) pe suport electronic, însoţit de anexa nr. 1 listată în format hârtie (doar prima pagină), direct la registratura organului fiscal competent sau prin poştă cu confirmare de primire. Declaraţia se completează/validează cu ajutorul programelor de asistenţă, care sunt puse la dispoziţia contribuabililor gratuit de unităţile fiscale sau pot fi descărcate de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.mfinante.gov.ro.