care vor să demareze o afacere în mediul urban, cu fonduri europene

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Activități pregătitoare
Advertisements

OFICIUL DE STAT PENTRU INVENȚII ȘI MĂRCI
STADIUL IMPLEMENTĂRII PROGRAMULUI NAŢIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ
Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului.
Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică
Sistemul de pensii facultative - oportunitati si provocari 2008
Finantarea proiectelor de investitii aferente IMM-urilor
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
POCU/227/3/8/
PROGRAME DE FINANTARE A IMM-urilor
CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII: DE CE, CUM, CINE?
Competența face diferența!
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
NOI GARANTĂM PENTRU IDEILE TALE
ALT/BAU GRUP LOCAL URBACT PRIMA ÎNTÂLNIRE 18/12/2018
Prezentare proiect ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul.
Seminar de lucru privind piaţa muncii
Profilul pieţei bancare din mediul urban românesc
ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ “APELE ROMÂNE”
Proiecte cu finanţare europeană în domeniul mediului înconjurător
FURNIZOR INTEGRAT DE ENERGIE SI RESURSE ENERGETICE
Prezentare de D-na. Veronica Toncea
Aurel Netin, Secretar de stat
Eveniment de lansare proiect
Finantarea Agriculturii in CEC Bank
Percepţia mediului de afaceri asupra economiei Raport de cercetare Pregătit pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României Martie 2015 Studiu desfăşurat.
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Moneasa, 7-9 iunie.
SESIUNE DE ANIMARE ÎN TERITORIUL GAL VALEA PRUTULUI
Cine este Agricover AGRI-BUSINESS AGRI-FINANCE
Proiect.
Programul Operaţional Regional
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Mamaia,
PROIECTUL DE FINANTARE RURALA
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
ECONOMISIREA SI CREDITAREA PENTRU DOMENIUL LOCATIV
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Băile Felix,
EVOLUŢIA ŞI SITUAŢIA DEPOZITELOR
STARTUP ECO TRAINING FIRMS
Bilanţ Absorbţia fondurilor structurale și de coeziunie
Ce este EURES ? EURES* - reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic.
Programul: INTERREG V-A RO-BG Axa prioritară-4
Stadiul implementării Programului Operaţional Regional
Perspectivele implementarii SEPA in Romania
Prima rectificare a anului 2019
  GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI  Agenţia pentru Implementarea proiectelor şi Programelor.
Status EUGA in cifre Ce reprezinta EUGA?
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
MĂSURI DE INFORMARE ŞI PUBLICITATE
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
MUNICIPIUL SEBES SOLICITANT in cadrul proiectului “Dezvoltarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale. Șansă-Evoluție-Stabilitate”
prin Banca Transilvania
PARTENER DE ÎNCREDERE PENTRU
Centrul Istoric plan de management Seminar:
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
Să lucrăm împreună pentru Noi şi Europa!
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
Finantarea parcurilor logistice Studiu de caz
DEZVOLTARE ECONOMICA PRIN CAPITAL ROMANESC
Posibilităţi de garantare prin F.G.C.R.
" Implicarea BCR in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale " RAMONA IVAN Director Executiv-
Instrumente financiare (IF)
Pregatirea IMM pentru integrarea europeana
Mediul antreprenorial in România
Sistemul de pensii facultative Oportunitati si provocari 2008
administrate de F.G.C.R. – IFN S.A.
Un plan de investiții pentru Europa
Transcriere de prezentare:

care vor să demareze o afacere în mediul urban, cu fonduri europene Diaspora Start-Up Linie de finanțare dedicată românilor din diaspora care vor să demareze o afacere în mediul urban, cu fonduri europene

I. Ce este Diaspora Start-Up? Linie de finanțare românilor din diaspora care vor să dezvolte o afacere în mediul urban în România; Un program dedicat EXCLUSIV dezvoltării antreprenoriatului și înființării de noi întreprinderi; Alocarea financiară a apelului de proiecte este de 30 milioane de euro; Valoarea maximă a unui proiect este 5 milioane de euro; Valoarea maximă a subvențiilor acordate unui beneficiar este de maxim 40.000 de euro.

II. Ce face Diaspora Start-Up? Stimulează antreprenoriatul Creează locuri de muncă Oferă fonduri europene pentru: cursuri de educație antreprenorială, inclusiv e-learning; consultanță tehnică de specialitate; servicii de mentorat; implementarea planului de afaceri. Administratorii de schemă de antreprenoriat eligibili: Autorități Publice Locale Camere de Comerț Sindicate și Patronate Furnizori de Formare Profesională Continuă (FPC) Comitete Sectoriale Asociații profesionale ONG-uri

III. Condiții de eligibilitate a administratorilor de schemă de antreprenoriat Are capacitatea, conform documentelor statutare, să desfășoare acțiuni de consiliere sau dezvoltare a IMM. A desfășurat activități de promovare și susținere a drepturilor românilor din diaspora. A întreprins activități de conectare a românilor din diaspora la România precum și de consolidare a relațiilor de colaborare cu țara gazdă. A derulat activități de educație  antreprenorială, consiliere sau mentorat al IMM.

IV. Condiții de eligibilitate a grupului țintă Persoanele din grupul ţintă: Au vârsta minimă 18 ani. Poseda cetățenia română. Fac dovada domiciliului sau a rezidenței în străinătate pentru cel puțin 1 an în ultimii 3 ani. Demonstrează experiență antreprenorială sau au avut cel puțin un contract de muncă în afara țării sau au urmat cursurile unor universități din străinătate în domeniul în care vor să înființeze afacerea.

V. Impactul la care ne uităm Peste 3.000 de persoane formate în domeniul educației antreprenoriale în 2017. Peste 300 de IMM-uri înființate și finanțate în 2017. Peste 600 locuri de muncă nou create în 2018.

VI. Mecanism de implementare Administratorul schemei de antreprenoriat: Formează viitorii antreprenori Selectează planurile de afaceri viabile Oferă sprijin pentru înființarea persoanele juridice (IMM-uri) Finanțează afacerea Asigură consilierea/ consultanța/ mentoratul pe parcursul implementării planului de afaceri

VI. Mecanism de implementare Viitorul antreprenor: Primește 75% din subvenție – prima tranșă – la semnarea contractului cu administratorul schemei de antreprenoriat Efectuează cheltuielile incluse în planul de afaceri în max. 12 luni de la semnarea contractului Primește restul de 25% din subvenție – a doua tranșă – dacă a realizat venituri brute echivalente cu 30% din prima tranșă de finanțare