Coloranti alimentari.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Inteligenta emotionala
Advertisements

BUCĂTĂRIA SI DOTAREA ACESTEIA FACTORI DE CONFORT ÎN BUCĂTĂRIE
Adunarea numerelor naturale
Oameni si natura in gestionarea apei
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Acte juridice normative
Pământenii-duşmani ai Terrei?
Poluarea apei Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate – solide, lichide, gazoase, radioactive – apele sufera modificari.
CONDUCĂTORI AUTO PROFESIONIŞTI
Frunza Alcătuire şi funcţii.
MODIFICARI LEGISLATIVE
Gretchen Röehrs Director de creație și creator de moda Gretchen ROEHRS are un cont Instagram care combină o dragoste pentru alimente și stil, făcându-ne.
Conferinta Nationala ALB
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
APARATE ELECTRICE CASNICE
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
SURSE DE LUMINA.
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
...lipsa apei e cauza nr.1 a oboselii din timpul zilei?
Dermatoza nodulară contagioasă
Reorganizarea judiciară, între mit și realitate
Ideile din această prezentare le-am primit prin
Metabolismul Energetic
DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CLUJ
completări şi modificări aferente drepturilor acţionarilor:
Corelarea ISCED cu HG privind domeniile de studii, pentru UNIVERSITATEA TEHNICĂ „GHEORGHE ASACHI” DIN IAȘI Autoritatea Națională pentru Calificări -
Autori: Dr. Mioara Radu, Dr. Mihaela Gaiculescu, Dr
CONFERINTA “ROMANIA IN TABLOUL DE BORD EUROPEAN” 13 MAI 2013
FOAIE Activități ale Asociației
TEHNOLOGIA CONFECTIONATII PROTEZELOR MOBILIZABILE
Situaţia României în anul 2003
Proiect.
ŞASE OBICEIURI SÃNÃTOASE CARE NE ÎMBOLNÃVESC
PRODUSE ALIMENTARE ROMANESTI vs. PRODUSE ALIMENTARE STRAINE
Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Există obiceiuri în viaţă, zilnic, care dăunează creierului, practic se distrug neuronii, diminuându-se simţitor cantitatea lor. Fără micul dejun Persoanele.
LUCRARE DE DIZERTAȚIE “PROMOVAREA POLITICILOR PUBLICE DE SĂNĂTATE PENTRU REDUCEREA RISCULUI ÎMBOLNĂVIRII ADOLESCENȚILOR” Coordonatori: Masterand:
ALUMINIUL.
Cursul 4 Organizarea spaţiului geografic
Campania pentru Săptămâna Mondială A Alimentaţiei la Sân
Ferestre predefinite pentru selectia datelor
Sărurile minerale în nutriţia umană
CONFERINTA in parteneriat cu SECTRA si
Instrumentar de formare privind APE Produse și servicii textile
Realizat de prof. Florin Viu
EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI
Fă parte din Agricultura Susținută de Comunitate!
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale AGENTIA DE PLATI SI INTERVENTIE PENTRU AGRICULTURA SISTEMUL DE ECOCONDIŢIONALITATE DIN ROMÂNIA Martie 2019.
Florile Bune pentru dezvoltarea unei afaceri si pentru cresterea randamentului angajatilor.
METODE INTERACTIVE DE GRUP
Lectia “Binomul lui Newton” clasa a X-a
DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ MUREȘ
DEZINFECTANTI SI INALBITORI
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
ESANTIONAREA SI CUANTIZAREA IMAGINILOR 1. Introducere
Introducere in Geoinformatica
Unitatea de învățare Biotopul, biocenoza, ecosistemul
Ziua Mondială a Diabetului 14 noiembrie
Instrumente financiare (IF)
MATERIA.
Instrumentar de formare privind APE 7. 4
Kalokagathia 18 DECEMBRIE 2007
Metodologia elaborării proiectelor de intervenţie
Curs 4 Valoarea atribuită muncii. Comportamente contraproductive
Caracteristicile produsului
Instrumentar de formare privind APE 7. 8
Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
Instrumentar de formare privind APE 1
POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ
Transcriere de prezentare:

Coloranti alimentari

Ce sunt colorantii? Coloranții sunt substanțe care adaugă sau redau culoare produselor alimentare și includ componente naturale ale produselor alimentare sau alte substanțe naturale care nu sunt de regulă consumate ca alimente de sine stătătoare și care nu sunt de obicei utilizate ca ingrediente caractersitice în alimentație. Preparatele obținute din produse alimentare și din alte materii prime comestibile fizică și/sau naturale obșinute prin extracție chimică conducând la o extracție selectvă a pigemenților în raport cu constituenții nutritivi sau aromatici sunt considerate coloranți.

poate avea efecte negasive asupra comportamentului copiilor Sunt ele daunatoare? Consumul unor produse alimentare in care se utilizeaza anumiti coloranti artificiali (E102,E104,E110,E122,E124,E129),impreuna cu conservantul benzoat de sodiu(E211) poate avea efecte negasive asupra comportamentului copiilor

De cate feluri sunt colorantii? Colorantii pot fi: SINTETICI SI NATURALI

Sunt substante organice naturale care absorb lumina in domeniul Vizibilal spectrului si au proprietatea de a colora corpurile pe care sunt aplicate