Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud"— Transcriere de prezentare:

1 Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
ALIMENTE pentru perioada caniculară Bibliografie: Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud Bibliografie:

2 În perioadele caniculare, mai ales dacă acestea sunt prelungite, cei mai mulţi dintre noi experimentează o reducere a apetitului, însoţită de stări de moleşeală şi de epuizare ce pot fi agravate de senzaţia de greaţă şi ameţeli. În zilele caniculare, se recomandă o dietă bogată în minerale, vitamine şi apă, pentru a preveni apariţia tulburărilor metabolice.

3 Din cauza transpiraţiei excesive pe timp de caniculă, organismul pierde apă şi substanţe minerale, care, dacă nu sunt înlocuite rapid, pot genera o serie întreagă de tulburări metabolice şi cardiovasculare. De aceea, se recomandă, mai ales pe timp de vară, legume de toate culorile şi la orice oră a zilei, indiferent de forma în care sunt pregătite, fără a ne teme de kilogramele în plus, deoarece acestea au un conţinut scăzut de kilocalorii.

4 Supele reci sau călduţe sunt perfecte pentru această perioadă, mai ales dacă sunt uşor acrişoare, deoarece vor instala imediat o senzaţie de răcoare la nivelul corpului. Cele mai indicate supe sunt cele de roşii, peste care se va adăuga mult leuştean.

5 Pentru că organismul nu trebuie privat de proteine de origine animală, nici măcar în zilele călduroase, nutriţioniştii recomandă carnea de pasăre sau de vită, la grătar sau înăbuşită, care reprezintă masa ideală de prânz.

6 Salata verde, roşiile, ardeii, castraveţii, ceapa, varza, morcovii sau ridichile ajută la scăderea temperaturii organismului şi sunt o sursă inepuizabilă de vitamine şi minerale, atât de necesare corpului în zilele toride de vară.

7 Mai mult, roşiile absorb razele ultraviolete şi ajută la menţinerea tenului neted, reduc riscul bolilor cardiovasculare şi scad la jumătate incidenţa infarctului, atât de des întâlnit în zilele caniculare, susţin nutriţioniştii.

8 Ardeii graşi sunt bogaţi în vitamina C, iar mâncate regulat, aceste legume ajută la întărirea sistemului imunitar.

9 În ceea ce priveşte fructele, specialiştii recomandă cât mai mult pepene, roşu sau galben, deoarece conţine în proporţie de 90% apă.

10 Portocalele, căpşunele, cireşele, afinele, zmeura sau ananasul sunt indicate mai ales în zilele caniculare, deoarece contribuie la hidratarea organismului, oferă acestuia vitaminele necesare şi uşurează digestia.


Descărcați ppt "Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud"

Prezentări similare


Publicitate de la Google