Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Ziua Mondială a Diabetului 14 noiembrie

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Ziua Mondială a Diabetului 14 noiembrie"— Transcriere de prezentare:

1 Ziua Mondială a Diabetului 14 noiembrie
Temă Campanie 2009 – 2013 “Educaţie şi prevenţie în diabet”

2 Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în 14 noiembrie
Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în 14 noiembrie. Data a fost special aleasă pentru că este ziua de naştere a lui Frederik Banting, care împreună cu Charles Best sunt cercetătorii care au descoperit insulina. Prima celebrare a Zilei Mondiale a Diabetului a fost în 1991.

3 În fiecare an este aleasă o temă pentru celebrarea Zilei Mondiale a Diabetului. Câteva din temele ultimilor ani sunt: 2005 – Diabetul şi sănătatea picioarelor 2006 – Diabetul la populaţiile dezavantajate şi vulnerabile – Diabetul la copii şi adolescenţi Pentru perioada Federaţia Mondială de Diabet a ales ca temă “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”

4 Logo-ul Zilei Mondiale a Diabetului a fost adoptat de Federaţia Mondială de Diabet în anul 2007 şi este reprezentat de “ cercul albastru”. În multe culturi cercul simbolizează viaţa şi sănătatea. Culoarea albastră reprezintă cerul, care uneşte toate naţiunile planetei şi este şi culoarea steagului Naţiunilor Unite.

5 Scopurile Campaniei 2009-2013 “Educaţie şi prevenţie în Diabet”
Încurajarea guvernelor în scopul implementării şi întăririi politicilor pentru prevenţia diabetului şi controlul complicaţiilor. Diseminarea de materiale educative privind controlul diabetului şi a complicaţiilor sale. Încurajarea diagnosticării precoce. Cunoaşterea factorilor de risc pentru cele două tipuri de diabet. Prevenirea şi/sau amânarea în timp a apariţiei complicaţiilor.

6 Sloganul Campaniei 2009-2013 “Educaţie şi prevenţie în Diabet”
“Acţionează acum prentru prevenirea diabetului !”


Descărcați ppt "Ziua Mondială a Diabetului 14 noiembrie"

Prezentări similare


Publicitate de la Google