Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

1 2 3 X O Tabela de scor Clic aici dacă X câştigă

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "1 2 3 X O Tabela de scor Clic aici dacă X câştigă"— Transcriere de prezentare:

1 1 2 3 X 4 5 6 O 7 8 9 Tabela de scor Clic aici dacă X câştigă
Instrucţiuni de joc O 7 8 9 Clic aici dacă X câştigă Clic aici dacă O câştigă

2 1 Când a propus Robert Schuman crearea Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului (ECSC)?

3 1 Pe 9 mai 1950

4 2 Numiţi tratatele prin care s-a înfiinţat Comunitatea Economică Europeană (EEC) şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (EURATOM) în 1957.

5 2 Tratatele de la Roma

6 3 Numiţi tratatul care pune bazele politicii externe şi de securitate comună, colaborării în domeniul politicii interne şi juridice, precum şi crearea uniunii economice şi monetare. Acest document este şi actul constitutiv al Uniunii Europene.

7 Tratatul de la Maastricht
3 Tratatul de la Maastricht

8 4 Când au fost înlocuite monedele naţionale cu euro, în cele 12 din cele 15 state membre UE din acea perioadă (cu excepţia Danemarcei, Suediei şi Marii Britanii)?

9 4 În 2002

10 Sunt 12 stele pe steagul Uniunii Europene.
5 Sunt 12 stele pe steagul Uniunii Europene. De ce 12?

11 5 Deoarece numărul 12 este simbolul perfecţiunii şi al unităţii. Numărul de stele nu are legătură cu numărul statelor membre UE.

12 Ce instituţie europeană propune legi noi pentru UE?
6 Ce instituţie europeană propune legi noi pentru UE?

13 6 Comisia Europeană

14 7 Ce state au semnat tratatul prin care s-a instituit Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului (ECSC) pe 18 aprilie 1951?

15 Belgia, Germania, Luxemburg, Franţa, Italia şi Olanda
7 Belgia, Germania, Luxemburg, Franţa, Italia şi Olanda

16 8 Ce instituţie a Uniunii Europene aprobă împreună cu Parlamentul European legile propuse de Comisia Europeană?

17 Consiliul Uniunii Europene
8 Consiliul Uniunii Europene

18 Care este sloganul Uniunii Europene?
9 Care este sloganul Uniunii Europene?

19 9 Uniţi în diversitate!

20 X FELICITĂRI! CONGRATULATIONS!

21 O FELICITĂRI! CONGRATULATIONS!

22 Instrucţiuni de joc Scopul jocului este de a răspunde corect la nouă întrebări despre Uniunea Europeană pentru a forma un rând de trei X-uri sau 0-uri pe orizontală, verticală sau diagonală. Alegeţi 1 sau 2 elevi care să răspundă de câte un pătrat şi doi concurenţi (unul cu X, iar celălalt cu 0). Jocul permite până la 20 de participanţi, elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani. Unul dintre cei doi concurenţi îşi alege un pătrat. Să presupunem ca Ana a ales să joace cu X şi este prima care alege pătratul cu numărul 5. Profesorul (sau un elev) trebuie să facă clic pe poza din pătratul cu numărul 5, iar întrebarea corespunzătoare pătratului ales va apărea. Sa presupunem că întrebarea este Când sărbătorim Ziua Europei? Elevul care a fost ales să răspundă de pătratul cu nr. 5 trebuie să dea răspunsul la întrebare. De exemplu, Mihai (elevul care răspunde de pătratul cu nr. 5) spune 8 martie (răspunsul este greşit). Apoi, Ana trebuie să decidă dacă este de acord cu răspunsul lui Mihai. După ce Ana s-a hotărât (dacă răspunsul lui Mihai este corect sau nu), profesorul (sau un elev) face clic oriunde pe spaţiul albastru, iar răspunsul corect va apărea. Dacă Ana a fost de acord cu răspunsul lui Mihai, atunci a greşit, iar profesorul (sau un elev) va introduce “O” în pătratul negru corespunzător întrebării nr. 5. Dacă Ana nu a considerat corect răspunsul lui Mihai, se va introduce “X” in pătratul negru corespunzător întrebării nr. 5. Apoi urmează rândul celuilalt concurent. Când unul dintre cei doi concurenţi a reuşit să formeze un rând de trei X-uri sau O-uri se va introduce “1” în tabela de scor (se face clic în pătrăţelul negru şi se tastează “1”). Apoi se face clic pe butonul corespunzător Clic aici dacă X câştigă sau Clic aici dacă 0 câştigă. ***NOTA: După ce ati terminat jocul nu uitaţi să ştergeţi toate datele introduse (scorul şi X-urile sau O-urile) din pătrăţelele negre pentru a nu se salva. Sursa de informaţii:


Descărcați ppt "1 2 3 X O Tabela de scor Clic aici dacă X câştigă"

Prezentări similare


Publicitate de la Google