Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

FOAIE Activități ale Asociației

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "FOAIE Activități ale Asociației"— Transcriere de prezentare:

1 FOAIE Activități ale Asociației
a Asociației Femeilor Ortodoxe Române „Doamna Maria Brâncoveanu” a parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/ Rotterdam Nr. 10 Anul 3 1 Martie 2019 Activități ale Asociației În anul centenar 2018, în parohia noastră, Asociația „Doamna Maria Brâncoveanuˮ a continuat organizarea seriei de conferințe despre personalități feminine de excepție ale României din toate timpurile, ca modele de viață și sursă de inspirație întru credință, dragoste de familie și de țară și valorificarea darurilor primite de la Dumnezeu prin meseria și activitatea lor. Europa şi America, admiratoare și conservatoare a stilului arhitectonic românesc vechi, toate acestea sunt mărturii despre o femeie deosebită a perioadei interbelice românești. A doua conferință, intitulată "Academician Cornelia Bodea - Istoria ca artă de a trăi“ a fost susținută de doamna Doina Frosin, membru al asociaƫiei parohiei, în 18 noiembrie 2018. Prima conferință, intitulată "Olga Greceanu - artistă şi misionară a ortodoxiei românești “ a fost susținută de doamna Anca Mareș, membru al asociaƫiei parohiei, în 10 iunie 2018. Conferențiarul şi participanții Doamna Doina Frosin a evidențiat cu măiestrie personalitatea doamnei Cornelia Bodea ca un model de credință creștin ortodoxă neabătută și dragoste de neamul românesc. Având descendență în familia lui Moise Nicoară şi formată la şcoala reputaților istorici Nicolae Iorga și Gheorghe I. Brătianu, Cornelia Bodea a desfăşurat o bogată activitate ştiintifică pe plan național şi internațional pe durata a peste 60 de ani de carieră dedicată istoriei. A fost Membru titular al Academiei Române şi aleasă Cetătean de Onoare al Municipiului Arad fiind distinsă de Preşedintele României cu Ordinul National Pentru Merit, în grad de Mare Cruce. De remarcat că în revista „Cultura Vâlceană”, ediția din februarie 2019, a fost publicat la solicitarea şi prin grija Părintelui paroh Ioan un rezumat al acestei conferințe. Conferențiarul şi participanții Doamna Anca Mareș a făcut o prezentare detaliată și plină de înțelegere a vieții Olgăi Greceanu, evidențiind diferitele fațete ale personalității sale complexe, într-o viață dedicată slujirii spiritului și credinței ortodoxe românești. Pictor de biserici, decorată cu Meritul Cultural și Crucea Patriarhală, scriitoare religioasă, predicatoare în biserici ortodoxe cu aprobarea a doi Patriarhi ai Bisericii ortodoxe române (fapt unic în istoria Bisericii Ortodoxe Române), singura femeie membru al grupului „Rugul aprinsˮ de pe lângă Mănăstirea Antim din Bucureşti, dar si artist plastic cu valoroase expoziții în diverse țări din

2 Rețetă pastă de măsline Ingrediente:
Nr. 10 1 Martie 2019 Rețete de post Continuăm tradiția de a vă prezenta câteva rețete de post, „de la lume adunate și iarăși la lume date”. Rețetă pastă de măsline Ingrediente: 200g măsline negre fără sâmburi (de preferință mai puțin sărate); 10 jumătăți de roșii uscate conservate în ulei; 6-7 frunze de busuioc proaspăt; 50 g făină de migdale; 50 ml ulei de măsline de bună calitate. Se pun toate ingredientele într-un procesor  și se mixează bine până se obține o pastă. Se mai poate adăuga ulei de măsline dacă pasta e prea consistentă. Se servește pe pâine prăjită sau proaspătă, după preferință. Supă-cremă de fasole 300 g fasole albă; o rădăcină de țelină (de mărime potrivită, cât să încapă într-un pumn); o rădăcină de pătrunjel; o ceapă roşie de mărime mijlocie; 2 morcovi; 1-2 bucăti de turmeric; 1-2 cartofi albi; un buchețel de rozmarin, salvie şi cimbru. Se spală bine zarzavaturile si se taie cubulețe. Se pun la fiert în 2-3 litri de apă şi se adaugă 1 lingură de sare gronjoasă. Se adaugă rozmarinul, salvia şi cimbrul şi se acoperă oala cu un capac. Se fierbe supa 30-40 de minute, apoi se stinge focul. Se scot legumele din supă, se elimină crenguțele de ierburi aromatice, şi se pasează până când se obține un piure fin. Se adaugă supa clară peste piure până când se obține consistența dorită. Se pune din nou supa în oală, se adaugă sare, condimente ca boia de ardei dulce, ierburi aromatice uscate ca pătrunjel, mărar, cimbru şi 1 lingură ulei de măsline şi se fierbe înca cca 5 minute, la foc mic. Brioşe cu dovleac şi scorțişoară (bună şi pentru bebeluşi) Ingrediente: două căni a 250 ml dolveac (dacă a fost ținut la congelator, devine zemos, altfel adăugați ml apă); 5 linguri făină de ovăz; 3 linguri cocos răzuit; 1 lingură rasă de scorțisoară; 6 curmale rehidratate (dacă vă place mai dulce, puteți folosi mai multe curmale); o banană bine coaptă; ½ lingură vanilie. Se pun la blender dovleacul, curmalele şi banana. Se adaugă în pasta de fructe restul ingredientelor şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se pune în forme de brioşe (sau ce forme aveți) la cuptor timp de 45 minute, la temperatura de grade Celsius. După coacere, lăsați-le la răcorit. Se pot asezona cu sirop de ciocolată sau dulceață de fructe. Anunƫ Dragi enoriași și enoriașe, Cu binecuvântarea părintelui paroh Ioan, duminică, 24 martie 2019, imediat după Sfânta Liturghie a Praznicului Bunei Vestiri, Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu" va oferi spre cumpărare preparate culinare românești, în vederea strângerii de fonduri pentru acțiunile ei. Vă invităm să participaƫi cu toții la acest eveniment.  Consiliul Asociației Numărul următor al Foii va apărea în luna iunie. O primăvară binecuvântată tuturor! Redacția asociației


Descărcați ppt "FOAIE Activități ale Asociației"

Prezentări similare


Publicitate de la Google