Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Ferestre predefinite pentru selectia datelor

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Ferestre predefinite pentru selectia datelor"— Transcriere de prezentare:

1 Ferestre predefinite pentru selectia datelor
Fereastra de alegere a unei culori ColorDialog Fereastra de alegere a unui font FontDialog

2 1. Ferestre predefinite pentru selectia datelor Fereastra de alegere a unei culori ColorDialog
Proprietati uzuale: Color– culoarea aleasa Metode uzuale: ShowDialog() - tipul butonului apasat la inchiderea ferestrei: System.Windows.Forms.DialogResult.OK System.Windows.Forms.DialogResult.Cancel System.Windows.Forms.DialogResult.Abort System.Windows.Forms.DialogResult.Retry System.Windows.Forms.DialogResult.None System.Windows.Forms.DialogResult.Ignore System.Windows.Forms.DialogResult.Yes System.Windows.Forms.DialogResult.No

3 Aplicatie ferestre predefinite - ColorDialog
1. Copiati directorul AplicatieRichTextBox cu numele NumePrenumeColorDialog 2. Deschideti proiectul AplicatieRichTextBox din directorul copiat pentru editare si adaugati butonul Culoare care sa permita schimbarea culorii textului selectat in zona de text, utilizand o fereastra specifica.

4 Aplicatie ferestre predefinite - ColorDialog
Indicatie Plasati pe formular un buton de tip Button (Font) Localizati in ToolBox controlul ColorDialog si plasati-l pe formular (va aparea in partea de jos a spatiului de lucru)

5 Aplicatie ferestre predefinite - ColorDialog
Modificati codul din handlerul evenimentului Click al butonului Color astfel:

6 2. Ferestre predefinite pentru selectia datelor Fereastra de alegere a unui font FontDialog
Proprietati uzuale: Font – fontul ales Metode uzuale: ShowDialog() - tipul butonului apasat la inchiderea ferestrei: System.Windows.Forms.DialogResult.OK System.Windows.Forms.DialogResult.Cancel System.Windows.Forms.DialogResult.Abort System.Windows.Forms.DialogResult.Retry System.Windows.Forms.DialogResult.None System.Windows.Forms.DialogResult.Ignore System.Windows.Forms.DialogResult.Yes System.Windows.Forms.DialogResult.No

7 Aplicatie ferestre predefinite - FontDialog
1. Copiati directorul AplicatieRichTextBox cu numele NumePrenumeFontDialog 2. Deschideti proiectul AplicatieRichTextBox din directorul copiat pentru editare si adaugati butonul Font care sa permita schimbarea fontului textului selectat in zona de text, utilizand o fereastra specifica.

8 Aplicatie ferestre predefinite - FontDialog
Indicatie Plasati pe formular un buton de tip Button (Font) Localizati in ToolBox controlul FontDialog si plasati-l pe formular (va aparea in partea de jos a spatiului de lucru)

9 Aplicatie ferestre predefinite - FontDialog
Modificati codul din handlerul evenimentului Click al butonului Font astfel:


Descărcați ppt "Ferestre predefinite pentru selectia datelor"

Prezentări similare


Publicitate de la Google