Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală
Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului.
Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Conferința Curs de Guvernare București, 22 octombrie 2014
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
SUB LUPA COFACE INTERCREDIT
POCU/227/3/8/
Coordonator: Andreea Paul, conf. univ. dr
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
CURS DE FORMARE Metode eficiente de învățare a fizicii
Competența face diferența!
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
"Consolidarea capacităţii instituţionale a Consorţiului Regional (CR)- Regiunea de dezvoltare Centru" POSDRU/41/3.3./G/14068.
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
...într-un colțișor al Terrei...
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Cluj-Napoca, iunie 2019.
Management performant în administrația publică din Municipiul Vulcan
Titlul proiectului: Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală Programul Erasmus+ Acţiunea Cheie 1 – Proiect.
7 aprilie 2019 Ziua Mondială a Sănătăţii
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
PROGRAM DE FORMARE ACADEMICA I.
Nu este o lecție de istorie
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE
PROIECTUL « EDUCAŢIA PENTRU INFORMAŢIE ÎN MEDIUL RURAL DEFAVORIZAT”
PROIECTUL EDUCAŢIONAL
T O Ț I N E I M P L I C Ă M ! Proiect implementat cu sprijinul financiar al Programului de finanţare a iniţiativelor locale pentru grupurile de.
Proiectul “Profesionişti în Reformă şi Educaţie Europeană”
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
STRATEGIE PRIVIND EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ (Draft document) Perioada de programare Reuniunea Comitetului Consultativ Tematic Educație.
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
LICEUL TEORETIC ,,MIHAI EMINESCU” OR
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Stadiul implementării Programului Operaţional Regional
Conferinta internationala “Intarirea Legitimitatii”
Exploratori în lumea emoțiilor
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
PREVENIRE CORUPȚIE ÎN EDUCAȚIE
care vor să demareze o afacere în mediul urban, cu fonduri europene
METODA PROIECTULUI.
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
Prof. Mihaela Apetroae – I.S.J. Iaşi
Inspecţia şcolară Inspecţia şcolară reprezintă un ansamblu de acţiuni care urmăresc îndrumarea, controlul şi evaluarea activităţii desfăşurate de cadrele.
Centrul Istoric plan de management Seminar:
PROIECT LEONARDO DA VINCI
Calea spre succes. O educatie mai buna pentru toti
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Tg. Mureș, iunie 2019.
PARTENERIATUL CU BCR IN CADRUL PROIECTELOR FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE
INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI HUNEDOARA Anul şcolar
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Slatina, septembrie 2019.
Cod SIPOCA 109 Închidere proiect:
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Raportul Grupului de Lucru 3
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Cea de-a cincea întâlnire transnaţională
Transcriere de prezentare:

Oferta de servicii educaționale “Pentru cariera ta” Repere de sustenabilitate Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj, Adriana Dumitru – expert educational

Profesori mai buni pentru rezultate performante la nivelul elevilor; Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Oferta de servicii educaționale “Pentru cariera ta”” Atelier tematic Profesori mai buni pentru rezultate performante la nivelul elevilor; Oportunitate de promovare a imaginii scolii; Recunoasterea valorilor scolii; Facilitarea dezvoltării competențelor de antreprenoriat ale cadrelor didactice din unitatea scolară; Dezvoltarea de proiecte in concordanță cu nevoile actorilor educaționali; Identificarea de noi surse de finanțare/autofinanțare.

Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Tipuri de servicii educaționale servicii de formare continuă; servicii de consiliere psihopedagogică și dezvoltarea carierei; servicii de dezvoltare de proiecte & programe; marketing educațional – promovare, organizare de evenimente, ofertă educațională; servicii comunitare integrate/locul și rolul școlii în comunitate; servicii de educație nonformală/informală adresate actorilor educaționali: elevi, părinți, personal didactic și nedidactic, membri ai comunității; servicii de consultanță pentru instituții de învățământ, furnizori de servicii educaționale, dezvoltare personală.

Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Reglementare: LEN 1/2011 la Art. 242-245, Art. 273 (2), Art. 352 CDCE pot obține personalitate juridică pentru gestiononarea de fonduri destinate formării continue în parteneriat public-privat; Spațiu & echipamente: o sală de clasă cu mobilier modular, 25 posturi de lucru, acces la bibliotecă de management, proiector, ecran, calculatoare, conexiune internet, acces la telefon, fax, copiator; Resurse materiale specializate: Ghidul de activități si servicii educaționale Fise model de proiectare a activităților de formare pentru alte teme decat cele din programele de formare continuă acreditate Instrumente de asigurare a calității serviciilor furnizate Resurse umane: min 3 persoane (2 ore/zi), voluntariat, plata cu ora, responsabilități în comisia metodică.

Oferta de servicii educaționale Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Oferta de servicii educaționale Rezultat al muncii în echipă; Adecvată, realistă, rațională; Întemeiată pe nevoile comunității; Se bazează pe resursele existente si potențiale; Este o măsură a acceptării schimbării ca pe o nevoie sistematică; Este corelată cu Planul de dezvoltare instituțională a scolii.

Elaborarea ofertei de servicii Etape (I) Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Elaborarea ofertei de servicii Etape (I) Diagnoza mediului educațional intern si extern elaborare de instrumente de colectare date de context analiza nevoilor de dezvoltare profesională corelarea nevoilor identificate local cu nevoile generate de reforma educațională la nivel național Corelarea nevoilor asumate cu țintele de dezvoltare profesională Realizarea raportului de diagnoză

Elaborarea ofertei de servicii Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Elaborarea ofertei de servicii Etape (II) 2. Stabilierea strategiei de lucru si raționalizarea resurselor Formarea echipei CDCE Stabilierea viziunii si a misiunii Centrului de dezvoltare a carierei Identificarea si alocarea resurselor pentru funcționarea CDCE (umane, materiale, informaționale, financiare sau similare) Consultarea scolilor partenere/ invecinate/interesate in vederea ofertei de activități si servicii educaționale

Elaborarea ofertei de servicii Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Elaborarea ofertei de servicii Etape (III) 3. Elaborarea ofertei de activități si servicii educaționale Identificarea grupului țintă căruia îi este destinată Identificarea de parteneri pentru implementarea ofertei Elaborarea ofertei de servicii, personalizat pentru fiecare client/beneficiar Consultarea cu partenerii in privinta adecvării/optimizării ofertei

Promovarea ofertei de activități si servicii educaționale Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Promovarea ofertei de activități si servicii educaționale Activități organizate cu agenți din scoală Link pe site-ul scolii Editarea unui buletin informativ Conferinte de presă Communicate de presă Articole in presa online si scrisă …..

Evaluarea calității ofertei educaționale Inovație si performanță în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul urban “Centre de dezvoltare a carierei în educație” Atelier tematic Evaluarea calității ofertei educaționale Crearea unui sistem de monitorizare a efectelor determinate de activitățile si serviciile educaționale propuse/furnizate Pilotarea serviciilor si activităților în comunitatea restrânsă/unitatea scolară Investigarea gradului de satisfacție a beneficiarilor de servicii Evaluarea gradului de adecvare a ofertei si completarea ei in funcție de cererea de pe piața liberă a formării/dezvoltării profesionale