Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

T O Ț I N E I M P L I C Ă M ! Proiect implementat cu sprijinul financiar al Programului de finanţare a iniţiativelor locale pentru grupurile de.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "T O Ț I N E I M P L I C Ă M ! Proiect implementat cu sprijinul financiar al Programului de finanţare a iniţiativelor locale pentru grupurile de."— Transcriere de prezentare:

1 T O Ț I N E I M P L I C Ă M ! Proiect implementat cu sprijinul financiar al Programului de finanţare a iniţiativelor locale pentru grupurile de inițiativă constituite în cadrul proiectului „zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune” Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

2 DESPRE zefiR . Proiectul “zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune” este inițiativa unui consorțiu coordonat de Terre des Hommes și format din Amare Rromentza, Agenția Împreună, Fundația PACT, Fundația Pestalozzi, Habitat for Humanity România și SASTIPEN zefiR se bazează pe o abordare integrată privind sănătatea și educația, ca arii prioritare de acțiune, alături de locuire – ca domeniu complementar, având la bază dezvoltarea comunitară ca abordare transversală. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

3 T O Ț I N E I M P L I C Ă M ! PROIECTUL Locul de desfășurare - CARACAL
- reabilitarea a 5 săli de clasă prin implicarea membrilor comunității şi participarea acestora în cadrul atelierelor de lucru Este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană. Locul de desfășurare - CARACAL Perioada 15 iunie -31 august 2016 Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

4 Parteneri Grupul de Inițiativă Local Caracal
Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună" Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Primaria Municipiului Caracal Grupul de Inițiativă Local Caracal Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

5 SCOPUL Îmbunătățirea calităţii actului
educaţional prin implicarea membrilor comunității în diverse activități cu caracter comunitar. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

6 OBIECTIVE O1. Reabilitarea a 5 săli de clasă , în decursul a două luni, cu destinația unor ateliere de lucru. O2. Creșterea nivelului de implicare a 20 de părinți și 30 de adulți rromi din comunitate prin realizarea lucrărilor de reabilitare, pregătirea și organizarea unor ateliere de lucru, în vederea îmbunătățirii relației comunitate-şcoală-factori externi. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

7 Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu”este al doilea cămin pentru cei 511 elevi.
Întotdeauna în viaţă trebuie să ne stabilim un ţel, noi vrem să ne implicăm în a-i ajuta pe elevii noştri să-şi realizeze acel ţel. Lipsurile comunității din care fac parte elevii liceului nostru sunt multiple și variate, dar ne propunem atragerea lor spre şcoală prin educarea în spiritul solidarităţii. Astfel, implementăm Proiectul TOŢI NE IMPLICĂM! în cadrul “zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune”. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

8 GRUPUL ŢINTĂ, BENEFICIARII DIRECŢI ŞI INDIRECŢI
Grupul țintă: membrii din comunitate cu vârsta între 6 și 50 de ani Beneficiari direcți: 20 de părinți și 30 de membrii ai comunității Beneficiari indirecți: 60 de elevi, 250 de persoane din comunitate reprezentând: familia tinerilor implicați în proiect, colegii, comunitatea. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

9 PROBLEMA / NEVOIA ABORDATĂ DE PROIECT
Activitățile desfășurate de Grupul de Initiațivă în vederea identificării nevoilor comunității au dus la concluzia că este nevoie de reabilitarea claselor de la parterul şcolii (parchet, vopsea, var în 5 săli de clasă) în care copiii să fie în siguranță, sănătoși, îngrijiți, activi, respectați, responsabili, integrați în societate, astfel încât să-i convingem pe elevi de efectul benefic al activităților recreative și educative asupra calității vieții, de aici apărând nevoia unei educații de calitate în vederea dezvoltării armonioase a copilului, dar și de un spațiu care să îndrume, să ofere soluții problemelor cu care se confruntă comunitatea. Membrii comunității au agreat ideea îmbunătățirii calității educației pentru copiii din şcoală, prin reabilitarea sălilor de clasă. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

10 IMPLICAREA PARTENERILOR
Gil Caracal coordonează implementarea proiectului, realizează materiale informative și diplomele, organizează atelierele. Primăria Municipiului Caracal suplimentează bugetul de cheltuieli al Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” prin rectificare bugetară în luna iulie cu 4000 lei pentru achiziţionarea parchetului. Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” asigură resursa umană care desfăşoară activitățile, materiale didactice şi plățile în valoare de 4000 lei . Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

11 - Identificare spațiu desfășurare eveniment; - Anunț comunitate;
Liceul Tehnologic “Constantin Filipescu” a fost implicat în următoarele activități: - Identificare spațiu desfășurare eveniment; - Anunț comunitate; - Pregătire prezentare inițiativă; - Desfăşurare eveniment; -Dezbatere cu specialiștii în reabilitare; -Discuții cu membrii comunității pentru stabilirea temei atelierelor bilunare. - Coordonarea lucrărilor de reabilitare; - Desfăşurare ateliere; - Discutii cu membrii comunitatii pentru participarea la reabilitare. - Achiziționare de materiale. Primăria Municipiului Caracal a fost implicată în următoarele activități: - Sprijinire în identificarea membrilor comunității care să participle la reabilitare; - Participarea specialiștilor la ateliere; - Asigurarea celor 4000 de lei pentru achiziționare de ciment și parchet. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

12 5 săli de calsă reabilitate
REZULTATE 50 de persoane din comunitate se vor implica in activităţile proiectului. 5 săli de calsă reabilitate 60 de elevi îşi vor desfasura orele într-un spaţiu adecvat Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

13 Contribuția financiară proprie -
BUGET PROIECT - LEI Suma solicitată de la Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „ÎMPREUNĂ” lei Contribuția financiară proprie - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CARACAL – 4 000 lei prin suplimentarea bugetului Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” la rectificarea bugetară Contribuţie locală în natură - Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” : săli desfăşurare activități, cadre didactice voluntare, echipamente, materiale papetărie, consumabile Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate” Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

14 ACTIVITĂŢILE DIN PLANUL DE ACŢIUNE
PROMOVAREA PROIECTULUI – Cartier Fânărie 15-20 iunie 2016 REABILITAREA A 5 SĂLI DE CLASĂ -Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” iulie- august 2016 ATELIER DE LUCRU „VINO SĂ TE INFORMEZI !” iulie- august 2016, bilunar DISEMINARE / PROMOVAREA REZULTATELOR 20-29 august 2016 EVALUAREA MODULUI DE ATINGERE A OBIECTIVELOR 29-31august 2016 Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

15 PROMOVAREA PROIECTULUI
- întâlniri de informare Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

16 - distribuire pliante Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

17 SĂLILE DE CLASĂ AȘA AU FOST
Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

18 SĂLILE DE CLASĂ AȘA AU FOST
Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

19 REABILITAREA CELOR 5 SĂLI DE CLASĂ
Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate” Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

20 Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

21 Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

22 Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

23 SĂLILE DE CLASĂ AȘA SUNT ACUM
Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

24 SĂLILE DE CLASĂ AȘA SUNT ACUM
Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

25 ATELIER DE LUCRU „VINO SĂ TE INFORMEZI !”
Atelierul “Vino să te informezi! “ este pregătit de GIL, de cadre didactice din comunitate, cadre specializate din APL din Caracal. Scopul acestor ateliere este de a crește nivelul de cunoaștere la nivelul comunității asupra drepturilor și facilităților sociale pe care le au, dar și de a atrage resurse umane pregătite pentru paticiparea la un dialog eficient cu instituțiile locale abilitate în a oferii servicii de specialitate . Fiecare atelier de lucru se va desfățura pe parcursul a două ore . Ca urmare a promovarii proiectului, participanții sunt membrii comunităţii care au diferite probleme administrative-juridice, membrii comunitatii – adulti, parintii elevilor vor aduce cel putin doi vecini, rude, prieteni . Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

26 TEME ATELIER DE LUCRU „VINO SĂ TE INFORMEZI !”
LUNA IULIE Campanie de promovare a atelierului de lucru „Vino să te informezi”! Tutunul sau sănătatea - Atelier de informare și educație sanitară Întrebări și Răspunsuri - Atelier de informare a cetățeanului. LUNA AUGUST Canicula – o problemă a tuturor Prevenirea cancerului de col uterin și prevenirea cancerului de sân Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate” Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

27 Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

28 Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

29 DISEMINARE / PROMOVAREA REZULTATELOR
Promavarea rezultatelor se va realiza în cadrul Festivităţii de premire a celor mai implicaţi membrii ai comunităţii. Diplomele vor fi realizate de membrii GIL şi multiplicate. Prezentarea rezultatelor în cadrul ședintelor CCC, Consiliului profesoral/al părinților /al elevilor; Promovarea proiectului pe blogul școlii și în mass-media; Oferirea pentru arhiva digitală a școlii a unui CD cu fotografii și comentarii / concluzii asupra conținutului și eficienței proiectului; Postarea pe portalul Didactic.ro si pe blogul școlii a unei prezentări Power Point cu aspecte din timpul derulării programului. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

30 EVALUAREA MODULUI DE ATINGERE A OBIECTIVELOR
Evaluarea realizării obiectivelor se va realiza plecând de la numărul de participanți, numărul de activități desfășurate, creșterea numărului de persoane voluntare implicate, gradul de rezolvare a problemelor ridicate de membrii comunității, creșterea calității actului educativ și a colaborării familiei printr-un ghid de interviu. Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”

31 ECHIPA DE IMPLEMENTARE
Tiugan Nicoleta Paliu Alexandru Ceafar Alexandra Badea Elena Badea Lavinia Preda Laura Constantin Anița Ene Crenguţa Gongea Alina Mirea Daniela Cîciu Florin Mitruţ Gheorghe Burada Mariana Această inițiativă este susținută de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în cadrul programului de finanțare “Împreună pentru Comunitate”


Descărcați ppt "T O Ț I N E I M P L I C Ă M ! Proiect implementat cu sprijinul financiar al Programului de finanţare a iniţiativelor locale pentru grupurile de."

Prezentări similare


Publicitate de la Google