Dezvoltarea Penitenciarului nr

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Consumul de tutun și consecințele sale în România
Advertisements

Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică
PROGRAME SI ACTIVITĂȚI DE REINTEGRARE SOCIALă CARE POT FACE DIFERENȚA LA LIBERARE. BUNE PRACTICI LA PENITENCIARUL BUCUREȘTI-JILAVA în ARIA ASISTENței SOCIALE.
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
VALENŢE CULTURALE ALE SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
SUB LUPA COFACE INTERCREDIT
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
Mecanismul de alertă în temeiul Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului.
Competența face diferența!
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
Transmiterea veştilor proaste
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
Un indicator sau mai mulți
Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeilor 25 Noiembrie
ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ
Tutunul și bolile pulmonare
Integrarea socială a infractorilor în Elveția
TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!
CONFERINTA “ROMANIA IN TABLOUL DE BORD EUROPEAN” 13 MAI 2013
7 aprilie 2019 Ziua Mondială a Sănătăţii
Raport de bilanţ al activităţii profesionale desfăşurate în anul 2015
PACHETUL DE BAZĂ – MEDICINA DE FAMILIE
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
PROIECTUL EDUCAŢIONAL
GRADINITA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.3 CU PROGRAM NORMAL NR.24
Simulare de examen Psihologie medicală
Perspectivele bancassurance-ului
Simulare de examen Psihologie medicală
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Un nou tip de consumator? Tendinte si preferinte
Structura emitentilor listati la BVB
UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019.
HOTĂRÂRE nr din 14 decembrie 2011
STRATEGIE PRIVIND EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ (Draft document) Perioada de programare Reuniunea Comitetului Consultativ Tematic Educație.
Ce este EURES ? EURES* - reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic.
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
CONFERINTA in parteneriat cu SECTRA si
care vor să demareze o afacere în mediul urban, cu fonduri europene
AGRESIVITATEA ȘI JOCUL PE CALCULATOR
UNIUNEA EUROPEANĂ Fondul Social European GUVERNUL ROMANIEI
STRATEGIA DE LA LISABONA
TINERII INTRE “DA” SI “NU”
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
ESTE REINTERGRAREA ȘI RESOCIALIZAREA CONDAMNATELOR POSIBILĂ ÎN CONDIȚIILE ACTUALE? Prezentare pentru Conferința Internațională „Femeile și minorii în detenție:
Monitorizarea modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
COMISIA NAŢIONALĂ PENTRU POPULAŢIE ŞI DEZVOLTARE
Instrumente financiare (IF)
Impactul pedagogiei digitale asupra elevilor-avantaje și dezavantaje
CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ DOSARUL FACULTATEA DE GEOGRAFIE
Contractul de voluntariat
Aspecte legale ale recuperarii creantelor de la populatie
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI ROMÂNIA DIRECŢIA DE PROBAŢIUNE “Prezentarea experienţei României în dezvoltarea sistemului naţional de.
Susţinerea reformării Sistemului Instituţiilor Penitenciare şi a Reformei Penale în Republica Moldova (2011)
Mediul antreprenorial in România
Chişinău 2016 Iuliana Curea
Detenţiunea pe viaţă şi liberarea condiţionată în Moldova
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
H.G. 691/2015 SPAS identifică situaţiile de risc la care este supus copilul şi care impun acordarea de servicii şi beneficii. Situaţii de risc.
Ziua Internațională a Sănătății
Transcriere de prezentare:

Dezvoltarea Penitenciarului nr Dezvoltarea Penitenciarului nr. 7-Rusca prin ochii angajaților trecut, prezent ...dar viitor? Conferința internațională 15-16 martie 2017

Penitenciarul nr. 7-Rusca, trecut 1944-1954 – Lagărul de concentrare pentru prizonierii militari ai Germaniei, conform datelor de arhivă acest lagăr aveastatut juridic de ,,Colonie de Corecție prin muncă nr.5,, al MAI RSSM; 1954 - 1955 - devine ,, Subdiviziune separată a Lagărului nr.3 al MAI RSSM; 1955 – 1958 – devine ,, Subdiviziune separată a Lagărului nr.3 al MAI RSSM; 1959 – 1963 - ,,Sector individual de corecție prin muncă nr.7,, al MAI RSSM; 1963 – 1967 - ,, Colonie de Corecție prin muncă nr.7,,al MAI; 1967 – 1996 – ,,Colonie pentru femei,, al MAI; 1996 – 2005 - ,, Colonia de Corecție nr.7-Rusca,, al DIP MJ; 2005 – prezent - ,,Penitenitenciarul nr.7-Rusca,, al DIP MJ.

Trecut

Trecut

Prezent

Prezent

Scopul instituției Recuperarea morală orientare educare resocializare reintegrarea

Personalul Penitenciarului nr. 7 - Rusca Conform schemei de încadrare 105 unități (actualmente – 103 angajați)

Rata condamnatelor după gravitatea infracțiunii

Motivele comiterii infracțiunilor de către femei Violența domestică Condiții nefavorabile de trai ( sărăcia) Consumul excesiv de alcool Abuzul de droguri Neconformare socială

Numărul condamnatelor după vârstă (2017)

Funcționalitatea penitenciarului Personal insuficient insuficiența consultațiilor juridice calitative servicii de asistență socială limitate efort minim dedicat reintegrării condamnatelor comunicarea redusă monitorizarea/supravegherea redusă a respectării condițiilor de detenție

Suprapopularea Numărul mare de deținuți în penitenciar (suprapopularea)

Infrastructura Lipsa spațiilor necesare pentru respectarea prevederilor legislației și recomandărilor psihologului divizarea condamnatelor după tipul penitenciarului; separarea persoanelor condamnate pentru prima dată de cele cu antecedente penale; separarea minorilor de adulți; alocarea locurilor de somn în dependență de vârstă și starea sănătății; lipsa spațiilor pentru condamnatele în greva foamei și securitatea personală; lipsa spațiilor pentru ateliere de creație.

Copiii cu vârsta de până la 3 ani Lipsa asigurării de către stat a copiilor aflați până la vârsta de 3 ani cu mamele lor în detenție: căutarea permanentă a donatorilor; insuficiență constantă a medicamentelor; escortarea copiilor pentru consultarea regulată de către medic-pediatru.

Activități cu grad de formalitate Înregistrarea audienței condamnatelor Autorizarea convorbirilor telefonice, întrevederilor

Motivarea condamnatelor Lipsa unui mecanism eficient de motivare a condamnatelor pentru implicarea în activități cu caracter educativ Sistem de motivare care contravine recomandărilor internaționale în domeniu

Starea psihologică a condamnatei Gradul de stres Influența relațiilor cu familia sau rudele Agresivitate Mânie care evocă o multitudine de factori negativi viziunii asupra societății și a mediului înconjurător. Anxietate Neputiincioase sau depășite în fața unor noi dileme adică plasarea ei în spațiu închis cu restricții statale.

Concluzii Creșterea numărului femeilor aflate în detenție în Republica Moldova (31-40 ani) Factorul determinant al criminalității feminine: - mediului familial instabil - dezechilibru psiho-emoțional sporit al femeii Trăsăturile psihologice distincte în comparație cu bărbații: - femeile au o sensibilitate mai mare la limitări legate pe izolare din penitenciare - femeile constituie un pericol mai mic în ceea ce privește ordinea și securitatea închisorii Timp suplimentar necesar pentru soluționarea problemelor femeilor în detenție Reguli rigide pentru vizitele copiilor Proceduri complexe evidență documentară.

Model de penitenciar – propuneri pentru viitor Sporirea nivelului de comunicare între angajați și condamnate și societate și condamnate reorganizarea statelor de personal, cu un număr mai mare de personal implicat în activități de reintegrare importul serviciilor interacțiune eficientă prin activități comune implicarea voluntarilor în procesul de reintegrare a condamnatelor.

Comunicare eficientă

Regimuri progresive de executare a pedepsei Regim de maximă siguranță Regim închis Regim semiînchis Regim deschis

Concept nou de securitate Securitate organizațională Securitate statică Securitate dinamică

Automatizarea activității penitenciarului Sistem informațional automatizat eficient cu posibilitatea generării datelor statistice Sistem de evidență electronică a convorbirilor telefonice Implementarea info-kioșkurilor Excluderea turnurilor de pază și asigurarea supravegherii video a perimetrului penitenciarului.

Vă mulțumim!!!