Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019."— Transcriere de prezentare:

1 UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019

2 Menținerea unității în familie presupune eforturi din partea fiecărui membru al familiei.
O familie va fi unită puternic dacă fiecare membru deține următoarele chei: Isus Dragoste Smerenie Supunere Angajament

3 „Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.”(Gal.3:28) ISUS A trăi în Hristos produce schimbări practice în viețile noastre. (Romani 6:22; 2 Corinteni 5:17). Crucea lui Hristos îndepărtează toate barierele ce îi separă pe oameni. Cu cât trăim mai aproape de Isus, cu atât suntem mai aproape unii de alții. Bineînțeles, aceasta se aplică și în familie. Când Isus este în centrul inimii fiecărui membru al familiei, este unitate între soț și soție, între părinți și copii, între frați și surori...

4 „Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.” (1 Ioan 4:7) DRAGOSTE Cuvântul grecesc ágape este folosit în Noul Testament pentru a reprezenta dragostea lui Dumnezeu și dragostea ce ar trebui să o manifestăm noi unii față de alții. Acest tip de dragoste depășește dragostea trupească și părintească. Aceasta este un dar de la Duhul Sfânt (Romani 5:5). Compară-ți caracterul după definiția dragostei ágape din 1 Corinteni 13:4-7. Ce ar trebui schimbat în viața ta? Este îndelung răbdător și bun ____ Nu pizmuiește Nu se laudă Nu se umflă de mândrie Nu se poartă necuviincios Nu caută folosul său Nu se mânie Nu se gândește la rău Nu se bucură de nelegiuire Se bucură de adevăr Acoperă totul Crede totul Nădăjduiește totul Suferă totul Scrie-ți numele în locurile goale din dreptul propozițiilor care sunt corecte pentru tine astăzi

5 „Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci, în smerenie , fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși.” (Filipeni 2:3) SMERENIE Din cauza păcatului, egoismul a devenit o parte inerentă a fiecărei ființă omenească. „Dacă mândria și egoismul ar fi lăsate deoparte, cinci minute ar fi suficiente pentru îndepărtarea celor mai multe dificultăți.” (Ellen G. White, Scrieri Timpurii, p. 119) Pavel ne încurajează să imităm exemplul umil al lui Hristos (v. 4-8). Putem dezvolta adevărata smerenie doar dacă ne plecăm genunchiul înaintea Crucii.

6 SUPUNERE „Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos.”(Efeseni 5:21) Cei ce iubesc pe Dumnezeu sunt chemați la supunere unii față de alții. Pavel dă trei exemple de supunere: În primul rând, supunerea în Hristos este reciprocă. În al doilea rând, sunt condiții în exemplele precedente: Soțiile supuse soților Efeseni 5:22 Copii supuși părinților Efeseni 6:1 Slugile supuse stăpânilor Efeseni 6:5 Soții să se comporte precum Hristos Efeseni 5:25-33 Părinții să nu-și întărâte copii Efeseni 6:4 Stăpânii să nu fie amenințători Efeseni 6:9 Acele lucuri erau tocmai ce aștepta societatea din zilele acelea. Deci, de ce sunt sfaturile lui Pavel inedite? Cum le putem adapta societății actuale?

7 ANGAJAMENT Fiecare familie a început cu angajament.
„De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup.” (Geneza 2:24) ANGAJAMENT Fiecare familie a început cu angajament. Acest angajament se aplică întregii familii: Angajament în căsnicie Angajament între părinți și copii Angajament între frați și surori Angajament între rude Lipsa angajamentului este o cauză a problemelor și a diviziunilor (vezi povestea lui Iosif și a fraților săi). Un angajament puternic creează stabilitate și legături familiale trainice (vezi povestea lui Naomi și Rut).

8 Cauza neînțelegerilor și a discordiei din familii și din biserică este despărțirea de Hristos. A fi aproape de Hristos înseamnă a fi aproape unul de altul. Secretul adevăratei unități în biserică și familie nu este diplomația, administrarea sau efortul supraomenesc de a învinge greutățile — deși acestea trebuie făcute — ci unirea cu Hristos E.G.W. (Căminul Adventist pag. 179)


Descărcați ppt "UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019."

Prezentări similare


Publicitate de la Google