Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Asistenţă Educaţională
Advertisements

Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică
Conferința de final a proiectului
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
Promovarea eficientei energetice în concordanţă cu Strategia Energetică a României pentru perioada BUCURESTI 20 Martie 2008.
Competența face diferența!
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
PROIECT DE COOPERARE Măsura 421
"Consolidarea capacităţii instituţionale a Consorţiului Regional (CR)- Regiunea de dezvoltare Centru" POSDRU/41/3.3./G/14068.
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
GL 1 «Acces şi creşterea ratei de tranziţie în sistemul de educaţie şi formare profesională" Programarea 2014 – 2020 Progres 2013.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
UNIUNEA EUROPEANA Instrumente Structurale Dezvoltarea sistemului de monitorizare.
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Cluj-Napoca, iunie 2019.
Proiect „ÎMBUNĂTĂŢIREA CAPACITĂŢII ADMINISTRATIVE A
Ministerul Apelor și Pădurilor
Ministerul Apelor și Pădurilor
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ “APELE ROMÂNE”
Proiecte cu finanţare europeană în domeniul mediului înconjurător
CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Durata de implementare proiect -16 luni
Prezentare de D-na. Veronica Toncea
,20 lei asistentă financiară nerambursabilă
Conferința Națională OER 2012
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Moneasa, 7-9 iunie.
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE
I.2. Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse și de gen
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Mamaia,
CONFERINŢA DE PRESĂ INIŢIALĂ
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
problematica protectiei mediului din perspectiva consultantului
Conferinţă de Presă- Lansare Proiect “Conservarea și Consolidarea Cetății Poenari Argeș” Cod proiect Piteşti *63.
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Băile Felix,
Bilanţ Absorbţia fondurilor structurale și de coeziunie
Programul: INTERREG V-A RO-BG Axa prioritară-4
Stadiul implementării Programului Operaţional Regional
PREVENIRE CORUPȚIE ÎN EDUCAȚIE
Perspectivele implementarii SEPA in Romania
Prima rectificare a anului 2019
care vor să demareze o afacere în mediul urban, cu fonduri europene
Status EUGA in cifre Ce reprezinta EUGA?
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Reinventing Public Administration Processes
Rolul valorilor culturale în dezvoltarea vieţii comunitare
MĂSURI DE INFORMARE ŞI PUBLICITATE
Ministerul Apelor și Pădurilor
POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ PREZENT ȘI VIITOR
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
Oleg VEREJAN, Preşedintele Asociaţiei de Actuariat din Moldova
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
COMISIA NAŢIONALĂ PENTRU POPULAŢIE ŞI DEZVOLTARE
“Banca Profesiilor Liberale” -Solutii financiare pentru medici-
DEZVOLTARE ECONOMICA PRIN CAPITAL ROMANESC
" Implicarea BCR in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale " RAMONA IVAN Director Executiv-
PARTENERIATUL CU BCR IN CADRUL PROIECTELOR FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE
Instrumente financiare (IF)
Radu Enache, Director General HP România 11/07/2011
Buletin informativ editat de Apa Serv Valea Jiului
Pregatirea IMM pentru integrarea europeana
Ministerul Apelor și Pădurilor
DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII: Strategie si prognoze
Cod SIPOCA 109 Închidere proiect:
Relațiile de muncă se schimbă. Cât de repede se schimbă legislația?
Speranța Pîrciog, director științific
Un plan de investiții pentru Europa
Transcriere de prezentare:

Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului „Coordonarea şi selecţia eficientă şi transparentă a proiectelor de infrastructură finanţate din instrumente structurale şi de la bugetul de stat pentru perioada 2014-2020” București, 16 decembrie 2015, RADISSON BLU HOTEL – Sala Atlas I Calea Victoriei nr. 63-81 Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional de Asistență Tehnică 2007 – 2013

Sesiunea 1 Coordonarea și prioritizarea investițiilor publice, element esențial al unui sistem administrativ modern și eficient Prezentare Rezultate aşteptate ale proiectului „Coordonarea şi selecţia eficientă şi transparentă a proiectelor de infrastructură finanţate din instrumente structurale şi de la bugetul de stat pentru perioada 2014 - 2020”

Agenda Coordonare în contextul proiectului Principale activităţi şi rezultate Acţiuni viitoare

Coordonare în contextul proiectului Titlul proiectului: „Coordonarea şi selecţia eficientă şi transparentă a proiectelor de infrastructură finanţate din instrumente structurale şi de la bugetul de stat pentru perioada 2014 - 2020” „Coordonare pentru investiţii eficiente în infrastructură”

Scop şi obiectiv specific Scopul proiectului ANALIZA modului în care investiţiile finanțate prin fonduri de la bugetul de stat de către Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pot fi complementare și mai bine corelate cu investiţiile finanțate din fonduri europene şi cu investiţiile finanțate de la bugetul de stat de către alte ministere şi agenţii naţionale, pentru a încuraja sinergii, un impact mai mare al tuturor investiţiilor şi o dezvoltare durabilă a României. Obiectiv specific ASISTENȚA ȘI INSTRUMENTELE adecvate necesare Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în procesul de coordonare și implementare a proiectelor de infrastructură finanțate din programe europene și programe guvernamentale de a contribui la pregătirea actualei perioade de programare 2014-2020

Finanțare Valoarea totală eligibilă a proiectului 15.090.051,75 lei: Fondul European de Dezvoltare Regională Programul Operaţional Asistență Tehnică 2007 - 2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului 15.090.051,75 lei: 12.826.543,99 lei - Fondul European de Dezvoltare Regională; 2.263.507,76 lei – cofinanţare MDRAP.

Activităţi Rezultate Corelarea strategiilor naţionale de investiţii → sprijinirea procesului de corelare între strategiile naţionale de investiţii în infrastructură publică în vederea fundamentării prioritizării investiţiilor din surse de finanțare existente și furnizarea de asistenţă în procesul de identificare şi prioritizare a viitoarelor investiţii finanţate prin MDRAP. Criterii de prioritizare a proiectelor → fundamentarea formulării unor criterii pentru prioritizarea proiectelor cu scopul de a încuraja investiţii complementare pliate pe investiţii din fonduri UE şi de la bugetul de stat. Tehnologii inovatoare pentru investiții → propunerea de tehnologii inovatoare care pot amplifica durata de viaţă şi calitatea unui produs şi care pot scădea costurile totale pe întreaga durată de viaţă a proiectului. Politica de locuire şi infrastructură socială → sprijinirea procesului de elaborare şi revizuire a strategiilor, planurilor şi investiţiilor în domeniul locuirii care stau la baza accesării instrumentelor structurale. Banca Mondială 18 rapoarte de consultanţă 8 rapoarte finale 20 de evenimente dedicate schimbului de cunoştinţe Activităţi suport → management de proiect, achiziţii publice (comunicare, aplicaţie informatică, servere , calculatoare).

8 rapoarte finale de consultanţă în sprijinul fundamentării politicilor RF privind analiza strategiilor de investiții în domeniul infrastructurii, inclusiv modalităților prin care se pot îmbunătăți coordonarea și corelarea lor. RF privind strategia de prioritizare a investițiilor finanțate din bugetul de stat, conform criteriilor de selecție armonizate cu cele aplicabile în cadrul proiectelor finanțate din fonduri UE; RF privind criterii de prioritizare a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii locale, în conformitate cu planurile de dezvoltare regională și în scopul asigurării unei dezvoltări sustenabile a României; RF privind listele de proiecte cu domentații tehnico-economice, analizate și prioritizate pe baza unor criterii clare și identificarea proiectelor care ar putea fi finanțate din fonduri structurale. RF privind noi tehnologii și standarde care să contribuie la dezvoltarea unor proiecte de infrastructură de o calitate mai bună și cu o durată de viață mai lungă. RF privind fundamentarea strategiei naționale de locuire; RF privind analiza a modului în care dezvoltarea de locuințe și infrastructură socială cu fonduri de la bugetul de stat ar putea fi complementare investiților făcute cu fonduri UE; RF privind modele de selecție propuse și mecanisme de prioritizare pentru proiecte de infrastructură de locuințe și socială finanțate de MDRAP.

Activităţi suport Sistemul informatic pentru managementul PNDL (SIM PNDL) armonizarea și îmbunătățirea coordonării investițiilor PNDL cu cele realizate prin alte surse de finanțare (ex. europene) realizarea funcțiilor pe care MDRAP le exercită în derularea PNDL, în calitate de ordonator principal de credite: funcţii de analiză, sinteză, fundamenare, decizie, programare, coordonare, monitorizare valorificarea rapoartelor realizate de către Banca Mondială eficientizarea activității MDRAP

Acţiuni viitoare Valorificarea rapoartelor de consultanţă; Transpunerea investiţiei în cunoştinte realizate prin proiect în politici publice viabile având în vedere coordonarea necesară dintre: Instituţii Programe Proiecte Fonduri Oameni

Contact Delia Elena POPA, manager public (asistent proiect), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură, Direcția Politici și Strategii 0372114518 delia.popa@mdrap.ro