Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
UNIUNEA PIETELOR DE CAPITAL UN PROIECT EUROPEAN PRIORITAR
Advertisements

Conferința „Fundamentarea politicilor publice de investiţii în contextul modernizării administraţiei publice” Conferinţa de final a proiectului.
Conferința Curs de Guvernare București, 22 octombrie 2014
Conferinta Nationala ALB
ORGANIZAŢIILE DE MICROFINANŢARE Realizări, oportunităţi şi provocări
Evolutii recente ale sistemului bancar
SUB LUPA COFACE INTERCREDIT
PROGRAME DE FINANTARE A IMM-urilor
BANCA TRANSILVANIA, JUCATOR IN DIVIZIA A
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
GrECo JLT Romania GmbH Viena Sucursala Bucuresti
PORSCHE FINANCE GROUP ROMANIA
Profilul pieţei bancare din mediul urban românesc
F.G.C.R. I F N S.A..
FURNIZOR INTEGRAT DE ENERGIE SI RESURSE ENERGETICE
Aurel Netin, Secretar de stat
Finanţarea IMM-urilor prin cardurile de plată
Finantarea Agriculturii in CEC Bank
Percepţia mediului de afaceri asupra economiei Raport de cercetare Pregătit pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României Martie 2015 Studiu desfăşurat.
AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ
Provocari si oportunitati in industria platilor
Conferinţele Finmedia Piaţa creditului
Banca Tiriac - Servicii la dispozitia detinatorilor de carduri si comerciantilor 1. Sistemul de plata al obligatiilor bugetare locale prin intermediul.
Online Banking în România - cercetare eFinance
Cine este Agricover AGRI-BUSINESS AGRI-FINANCE
Instrumente şi mecanisme de promovare prin sectorul public
Ziua ASIGURĂRILOR de VIAŢĂ & SĂNĂTATE
Perspectivele bancassurance-ului
3D Secure Un standard care s-a impus cu autoritate în România,
Rolul sistemului bancar în finanţarea dezvoltării economiei
Sediu: Str. Aleea Posada, nr. 8, bl. 33, sc. 2, et. 1
Fonduri specializate si conturi administrate
Piata imobiliara intre oportunitati si riscuri
Parteneriatul Broker – Asigurator
PRIVATIZARE PRIN PIATA DE CAPITAL
ECONOMISIREA SI CREDITAREA PENTRU DOMENIUL LOCATIV
Structura emitentilor listati la BVB
PIATA CREDITULUI IN ROMANIA – FAST FORWARD >>
DE CE OUTSOURCING? DE CE INFORM LYKOS?.
Creșterea sustenabilă: Mediul de afaceri și rolul său în echilibrul macroeconomic și în convergența reală Ionut Dumitru Presedinte Consiliul Fiscal, Economist-sef.
Perspectivele implementarii SEPA in Romania
Operaţiunile cu instrumente de plată electronică în România
Business Information Systems
Status EUGA in cifre Ce reprezinta EUGA?
30 % din volumul total al pieței de intermediere
Reinventing Public Administration Processes
Săptămâna Europeană a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii
EVOLUTIA SI IMPORTANTA CARDULUI DE CREDIT
TRANSACTIONAL BANKING
Solutii informatice integrate pentru sectorul auto
prin Banca Transilvania
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
Finantarea parcurilor logistice Studiu de caz
“Banca Profesiilor Liberale” -Solutii financiare pentru medici-
Tema 4. Tipurile de strategii ale întreprinderii.
DEZVOLTARE ECONOMICA PRIN CAPITAL ROMANESC
Evolutia produsului si pietei de leasing din Romania
" Implicarea BCR in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale " RAMONA IVAN Director Executiv-
PARTENERIATUL CU BCR IN CADRUL PROIECTELOR FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE
Instrumente financiare (IF)
Anexa 1 Studiu de audienţă
Adrian Comaneci Manager, Contrast Romania
UNIUNEA NAŢIONALĂ A ORGANISMELOR
Robert C. Rekkers Director General, Banca Transilvania
Plata cu card online Rolul integratorului de eCommerce
2005 – ANUL IMM-urilor BANCA TRANSILVANIA Bucuresti, 22 martie 2005.
Raportul Grupului de Lucru 3
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE PRAHOVA in calitate de Partener al evenimentului organizat de DoingBusiness.ro, are placerea sa va invite la “Business Evolution.
Instrumentar de formare privind APE 1
Transcriere de prezentare:

Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE Vasile Cristescu Head of Sales, Immorent Romania IFN SA Conferinta Finmedia Bucuresti, 16.04.2008 Member of Erste Bank Group

Cuprins Evolutia leasingului imobiliar in CEE Evolutia leasingului imobiliar in Romania Leasingul imobiliar - motor al cresterii leasingului la nivel european si in Romania Immorent – partener in profitabilitate Studiu de caz – Bulgaria Studiu de caz – Croatia Concluzii

Evolutia leasingului imobiliar in CEE  potential de crestere datorita investitiilor: - in constructii de cladiri de birouri; - in constructii cu destinatie industriala (relocari de facilitati de productie la nivel european si national, stabilire de centre regionale de logistica); ritm de crestere lent datorita legislatiei si a nivelului redus de cunoastere a produsului de catre potentialii clienti; Concurenta pronuntata cu bancile (credit imobiliar).

Evolutia leasingului imobiliar in Romania

Leasingul imobiliar - motor al cresterii leasingului la nivelul CEE si in Romania Argumente: Alternativa viabila la creditul imobiliar, deseori asociat cu costuri la utilizator mai mari in comparatie cu leasingul imobiliar, precum si cu durate de finantare mai scurte in comparatie cu leasingul imobiliar; Produse noi, solutii noi: pachet de servicii integrate, “all in one”, pentru optimizarea structurii de costuri si a efortului clientului; Avantaje – produsele aferente, precum sale & leaseback-ul sau leasingul operational ( structuri off- balance) vin din ce in ce mai mult in intampinarea nevoilor clientilor; Segmentele principale carora se adreseaza se diversifica: Clienti corporate, IMM-uri, municipalitati, autoritati publice ( d. ex. Modele PPP).

Immorent – partener in profitabilitate Unde ne aflam: In Romania, de 3 ani, pe piata de leasing; Top 5 al finantatorilor de leasing imobiliar in Romania; Cota de piata de 8.33 %; Portofoliu de circa 70 clienti – large corporate & IMM; 19 angajati; Servicii de monitorizare a constructiilor si management de investitii, oferite ca linie de business independenta.

Immorent – partener in profitabilitate Unde dorim sa ajungem? Volum nou de business pentru 2008 de EUR 80.5 mln.; Top 3 finantatori de leasing imobiliar in Romania; cota de piata de 15%; 25 angajati; Diversificarea canalelor de vanzari prin combinatia de vanzari directe si vanzari indirecte; Optimizarea ofertei de produse prin introducerea unor servicii noi, oferite clientilor; Debut pe segmentul PPP, odata cu stabilirea unui cadru legislativ limpede in domeniu.

Studiu de caz - Bulgaria Volum nou de business 2007: 88 Mln. EUR, adica 6 % din volumul nou de business in industria de leasing; Cauze: preponderent de ordin fiscal → dubla impunere la TVA, dar si ratiuni care tin mai degraba de popularizarea produsului; Avantaj in favoarea creditului ipotecar, preferat de 37 % dintre respondenti, (sursa: sondaj GfK), din cauza popularizarii reduse a acestei forme de finantare; Produse de finantare leasing (2007): proiecte greenfield = 80 %; Sale & leaseback = 20 %.

Studiu de caz - Bulgaria Volume business nou

Total Piata de Leasing Imobiliar 2004 - 2007 Studiu de caz - Croatia Total Piata de Leasing Imobiliar 2004 - 2007

Volume noi leasing imobiliar 2004 – 2007 (000 €) Studiu de caz - Croatia Volume noi leasing imobiliar 2004 – 2007 (000 €)

Tendinte pe zone geografice ZAGREB SPLIT RIJEKA VARAŽDIN OSIJEK KARLOVAC ISTRIA KVARNER DALMATIA BIROURI LOGISTICA REZIDENTIAL TURISM PPP RETAIL x x x x x x x x x x x x x x

Concluzii Leasing-ul imobiliar in Romania - trend ascendent;  In 2008 se preconizeaza o crestere a finantarilor de 65 % in raport cu anul trecut, astfel incat leasingul imobiliar sa atinga cifra de 700 Mil. EUR; O alternativa de finantare si refinantare pe termen lung a activelor imobiliare, fata de creditele bancare; Furnizarea de solutii complete (monitorizare constructie, management proiect, etc.) ca mijloc de atragere a clientilor; Posibilitatea utilizarii unor parghii financiare si fiscale.

Multumesc pentru atentie! Pentru mai mult detalii contactati: Immorent Romania IFN S.A. 8, Tudor Arghezi St, Cladirea Unimed, Et. 7, sector 2, Bucuresti +40 310 12 04; office@immorent.ro www.immorent.ro