CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Advertisements

Asistenţă Educaţională
Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
Buletin Informativ nr.12/21.01
IN ATENTIA PARINTILOR STRAINI
LICEUL TEHNOLOGIC “SOMEŞ” DEJ
Prevenirea fenomenelor de violenţă în şcoală presupune dezvoltarea şi implementarea unor strategii care să implice diverse categorii de actori din mediul.
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Contract: IEE/13/516/SI Durată: 02/ /2017.
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
BINE AŢI VENIT !.
Modificare nomenclator obligații Declarația 100
STRATEGIA NAȚIONALĂ DE REINTEGRARE SOCIALĂ
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
Cadru legislativ Fondurile deschise de investitii
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
CURS DE FORMARE Metode eficiente de învățare a fizicii
Mecanismul de alertă în temeiul Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului.
Competența face diferența!
Studiul National cu privire la raportarea incidentelor precum si a aspectelor legate de consecintele acestora Campania Nationala “Nu te lasa furat” Analiza.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
Proiect „ÎMBUNĂTĂŢIREA CAPACITĂŢII ADMINISTRATIVE A
Seminar de lucru privind piaţa muncii
Titlul proiectului: Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală Programul Erasmus+ Acţiunea Cheie 1 – Proiect.
Metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului dual
COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE
Admiterea în învățământul liceal de stat – 2018
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Nu este o lecție de istorie
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBI MODERNE
Impreuna pentru dezvoltare
Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Comisia de Supraveghere a.
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
HOTĂRÂRE nr din 14 decembrie 2011
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
CONSFĂTUIRI CU PROFESORII DE FIZICĂ, CHIMIE, BIOLOGIE
Patrula de Reciclare Ediţia
Exploratori în lumea emoțiilor
PREVENIRE CORUPȚIE ÎN EDUCAȚIE
SINDICATUL ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR JUDEŢUL HUNEDOARA
domeniul construcțiilor
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
Elemente de noutate ale programei Şcolare pentru disciplina
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
Inspecţia şcolară Inspecţia şcolară reprezintă un ansamblu de acţiuni care urmăresc îndrumarea, controlul şi evaluarea activităţii desfăşurate de cadrele.
Monitorizarea modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.
Calea spre succes. O educatie mai buna pentru toti
Buletin Informativ nr.43/05.07
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” REZULTATE EVALUARE NATIONALA
INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI HUNEDOARA Anul şcolar
CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ DOSARUL FACULTATEA DE GEOGRAFIE
Recunoașterea calificărilor profesionale
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
Structura anului şcolar aprobată prin OMEN nr. 3191/2019
studii de caz PROGRAMUL FLEX: Future Leaders Exchange Program
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
Buletin Informativ nr.55/22.08
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Buletin Informativ nr.48/22.07
învățământului profesional și tehnic (ÎPT)
CONSFĂTUIRILE NAŢIONALE ALE INSPECTORILOR ȘCOLARI PENTRU LIMBI MODERNE
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Transcriere de prezentare:

CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016

ORDINEA DE ZI: CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE CAEN (Calendarul activităițlor educative naționale) CAERI (Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene) CAEJ ((Calendarul Activităților Educative Județene) CAS (Calendarul Activităților Educative pe școală)

CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR EDUCATIVE CAEN – Calendarul Activităţilor Educative Naţionale CAERI – Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene CAEJ – Calendarul Activităţilor Educative Judeţene CAES – Calendarul Activităţilor Educative pe Şcoală

1.1. ACTE NORMATIVE OMECTS nr 3035/10.01.2012 privind aprobarea metodologiei cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare (Anexa 2)

Activităţile educative de bază (prioritare) sunt cele înscrise în calendarul ministerului, respectiv CAEN, CAERI sau CAEJ (la nivel judeţean) sau CAES (centralizarea activităţilor educative la nivelul şcolii).

Toate proiectele care se depun pentru înscrierea în Calendarul activităților educative ( CAEN, CAER sau CAEJ) respectă aceeași structură, conform formularului de aplicație pentru CAEN. Toate proiectele se depun în prima jumătate a lunii octombrie.

ÎN CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE, ȘCOLARE ȘI EXTRAȘCOLARE REGULAMENT DE ORGANIZARE A ACTIVITĂȚILOR CUPRINSE ÎN CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE, ȘCOLARE ȘI EXTRAȘCOLARE Art. 8. (1) Se consideră că un proiect este de nivel internațional dacă participă reprezentanți din minimum 4 țări invitate și minimum 10 județe. Se consideră că un proiect este de nivel național (CAEN), dacă la activitate participă un număr de județe, după cum urmează: pentru proiectele la care participarea este individuală sau pe echipaje formate din 2-4 participanți, reprezentanți din minimum 25 județe; pentru proiectele la care participă echipaje formate din 5 – 7 elevi, reprezentanți din minimum 20 județe; pentru proiectele la care participă echipaje/formații formate din mai mult de 8 elevi, reprezentanți din minimum 15 județe; pentru festivaluri de folclor, minimum 10 ansambluri din cel puțin 5 zone folclorice ale țării (Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania). Se consideră că un proiect este de nivel regional (CAER) dacă la activități participă reprezentanți din minimum 5 județe. Se consideră că un proiect este de nivel interjudețean (CAEI) dacă la activități participă reprezentanți din minimum 3 județe.

Art. 11. (1) Pentru a fi inclus în CAEN/CAER, un proiect trebuie să fi desfășurat anterior minimum o ediție locală și una județeană sau interjudețeană (6) Aprobarea unui proiect/concurs/festival este valabilă pentru un an calendaristic. (7) La nivel de unitate de învățământ preuniversitar, pot fi aprobate și înaintate spre avizarea ISJ/ISMB maximum 2 proiecte de nivel național/internațional.

CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE Atentie! Nu se admit activități cu taxe, iar simpozioanele ca și activitate principală sunt permise doar pentru elevi.

CAEJ Un proiect este de nivel judeţean (CAEJ) dacă se derulează între cel puţin 3 unităţi de învăţământ, se recomandă şi implicarea unui partener extern, în funcţie de specificul activităţii principale

CINE APROBĂ PROIECTELE? CAES (ACTIVITĂŢI ÎN ŞCOALĂ SAU CU DOI PARTENERI) – CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL ŞCOLII, CU AVIZUL CONSILIERULUI EDUCATIV CAEJ – ISJ, INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL, INSPECTOR PENTRU EDUCAŢIE PERMANENTĂ CAEN, CAERI – EVALUARE NAŢIONALĂ