Tudor Pereanu Cosmina clasa a V-a prof. coordonator. Maria Mitroi

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Contract nr. 46PCCDI/2018 Proiect Complex Partener 1
Advertisements

Estimarea Cheltuielilor
CE ESTE POLUAREA?.
Ecosistem unic in Europa
UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ - NAPOCA FACULTATEA DE MECANICA
Incalzirea Globala.
Pământenii-duşmani ai Terrei?
REGULAMENTUL MICULUI ECOLOGIST
Poluarea apei Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate – solide, lichide, gazoase, radioactive – apele sufera modificari.
Frunza Alcătuire şi funcţii.
Conferinţă de Presă – Lansare Proiect ”Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr. 1, judeţul.
Modificarea şi completarea unor acte normative - OUG nr.114/2018
Utilizarea solului fertil rezultat din decoperta carierelor de lignit din Oltenia pentru stoparea procesului de desertificare din zona de sud a Romaniei.
SURSE DE LUMINA.
...lipsa apei e cauza nr.1 a oboselii din timpul zilei?
MODELAREA SEDIMENARII
SALVAREA NATURII Vasile Oana Teodora Clasa XII-a B
Metabolismul Energetic
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale AGENȚIA DE PLĂȚI ȘI INTERVENȚIE PENTRU AGRICULTURĂ Centrul Judetean Cluj Iunie 2019.
Prezentare: dna. Irina Calciu, cercetător, INCDPAPM – ICPA București
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Cluj-Napoca, iunie 2019.
DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CLUJ
Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC
Corelarea ISCED cu HG privind domeniile de studii, pentru UNIVERSITATEA TEHNICĂ „GHEORGHE ASACHI” DIN IAȘI Autoritatea Națională pentru Calificări -
Asociatia Profesionistilor Prof. dr. Mircea Vintilescu, Decan
Proiecte cu finanţare europeană în domeniul mediului înconjurător
Proiect cofinantat prin Fondul de Coeziune
Protejarea mediului înconjurător Liceul Tehnologic “Ion Nistor”
FURNIZOR INTEGRAT DE ENERGIE SI RESURSE ENERGETICE
TEHNOLOGIA CONFECTIONATII PROTEZELOR MOBILIZABILE
Ce consecinţe are încălzirea globală?
Situaţia României în anul 2003
Bucuresti un oras curat – 8 Mai 2006
Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC
Totul tine de date! Ce date sunt necesare pentru Inventarul de Emisii de Referință? Angajamentul Pactului Primarilor este transpus în acțiuni practice.
Rolul sistemului bancar în finanţarea dezvoltării economiei
problematica protectiei mediului din perspectiva consultantului
ALUMINIUL.
“POLUATORUL PLATESTE” - Componenta a Managementului de Mediu -
Atmosfera planetei Terra
Scoala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” Ploiesti
Realizat de prof. Florin Viu
Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC
EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI
Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC
Fă parte din Agricultura Susținută de Comunitate!
Top 100 România 2003 Caracteristica esenţială: pentru prima oară, după 7 ani consecutivi cu pierderi, rata consolidată a profitabilităţii generale este.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale AGENTIA DE PLATI SI INTERVENTIE PENTRU AGRICULTURA SISTEMUL DE ECOCONDIŢIONALITATE DIN ROMÂNIA Martie 2019.
Corelarea ISCED cu HG privind domeniile de studii, pentru UTCB
Este timpul pentru Acțiune
Zona Rusia America latina
DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ MUREȘ
ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
Administraţia Fondului pentru Mediu
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Tg. Mureș, iunie 2019.
Autor Diaconu Vlad Clasa A VIII-A Prof: Bratu Luminiţa
Unitatea de învățare Biotopul, biocenoza, ecosistemul
DEPUNEREA CERERII UNICE DE PLATĂ 2018 Aprilie 2019
Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Slatina, septembrie 2019.
DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII: Strategie si prognoze
Instrumentar de formare privind APE 7. 6
Instrumentar de formare privind APE 7. 2
SURSE DE DEZVOLTARE PENTRU AGRICULTURA ENERGII REGENERABILE
Instrumentar de formare privind APE 7.9. Transportul rutier
Instrumentar de formare privind APE 1
Transcriere de prezentare:

Tudor Pereanu Cosmina clasa a V-a prof. coordonator. Maria Mitroi Surse de poluare Tudor Pereanu Cosmina clasa a V-a prof. coordonator. Maria Mitroi

Sursele de poluare a mediului ambiant sunt multiple si de aceea agentii de poluare au in general o actiune cumulativa Cei mai raspanditi agenti de poluare sunt cei care duc la:  poluarea chimica (emiterea de substante gazoase, lichide, aerosoli, sau particule solide toxice); poluarea termica (datorata pierderilor de energie in centrale); poluarea fonica (produsa de zgomote si vibratii); poluarea radioactiva (produsa de deseurile radioactive).

Agenti de poluare a atmosferei Sursa principala de poluare (atat in ceea ce priveste cantitatea cat si toxicitatea) este industria.

Procesele tehnologice de obtinere a energiei, a carei productie a crescut foarte mult, constituie o alta sursa importanta de poluare a atmosferei.

O alta sursa importanta de poluare a aerului, in special in mediul urban o reprezinta transporturile

Agenti de poluare a apelor Datorita oxigenului, dioxidului de carbon si sarurilor minerale pe care le contine, apa reprezinta si un mediu viu, care da viata solului, florei si faunei. Multiplele surse de poluare depasesc capacitatea apei de a se autoepura, epurarea fiind din ce in ce mai complicata si costisitoare. Modificarea calitatii apelor se datoreaza poluarii fizice (termale), chimice (foarte diverse), biologice (cu virusuri), radioactive si prin degradarea termica.

Poluarea cu hidrocarburi data de rafinarii, industria petrochimica dar si de transportul auto si naval determina formarea unor pelicule uleioase la suprafata apei si impiedica reoxigenarea naturala a apei.

Poluarea apei este insa legata si de aglomerarile urbane, prin apele de la canalizare, uleiuri arse si pline de reziduuri produse de industrie si de autovehicule.

Gruparile de oxizi de azot (NOx), sub forma de gaze degajate de centralele electrice si gazele de esapament ale vehiculelor constituie o sursa de poluare acida (ploile acide)

Agenti de poluare a solului Solul este supus poluarii ca si celelalte elemente ale mediului, dar el se reface mult mai greu, in comparatie cu apa si aerul, deoarece procesele de autoepurare sunt mult mai lente. Substantele poluante sunt varsate de om, fie direct asupra solului, fie in apa sau aer, de unde ajung in sol.

unele dintre substantele care polueaza solul sunt scoase direct din pamant, cum este titeiul In unele cazuri, alaturi de titei iese din adanc si apa sarata, asa numita „apa de zacamant“ astfel incat intensitatea toxicitatii este si mai mare pentru sol alte substante poluante apar ca un rezultat secundar in procesul de fabricatie a anumitor produse industriale substante reziduale, ape poluate, uleiuri minerale, etc. de la diverse instalatii sau substante poluante din deseuri, din gunoaie, din resturi menajere de la marile aglomerari urbane, reziduuri de la fermele zootehnice diversele substante chimice (ingrasaminte, erbicide, insecticide etc.) utilizate de om in agricultura si silvicultura, administrate in cantitate prea mare

Recunoasterea solurilor poluate se poate face in primul rand pe teren, urmarindu-se plantele si modul de dezvoltare a acestora, fie ca este vorba de vegetatie naturala, fie ca este vorba de culturi.