Exploratori în lumea emoțiilor

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Asistenţă Educaţională
Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
Informatii privind etapa de evaluare a eligibilitatii si
13. Comunicate de presa(1) Comunicate de presa
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală
Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică
Prevenirea fenomenelor de violenţă în şcoală presupune dezvoltarea şi implementarea unor strategii care să implice diverse categorii de actori din mediul.
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Să citim pentru mileniul III
Contract: IEE/13/516/SI Durată: 02/ /2017.
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
Prima casă sau credit standard?
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
CONCURSUL NATIONAL DE PIAN MUSICA MUNDI
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
Campanie de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
PROIECT DE COOPERARE Măsura 421
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
...într-un colțișor al Terrei...
7 aprilie 2019 Ziua Mondială a Sănătăţii
Admiterea în învățământul liceal de stat – 2018
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
PROGRAM DE FORMARE ACADEMICA I.
PROIECT-CONCURS LA NIVEL DE ȘCOALĂ
Nu este o lecție de istorie
Testul docimologic Conf. dr. Florin Frumos
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
Primo B U PT Primo - sistem de informare de tip discovery, delivery care oferă acces rapid la resursele și serviciile documentare puse la dispoziție de.
GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI
GRADINITA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.3 CU PROGRAM NORMAL NR.24
Impreuna pentru dezvoltare
Să știi mai multe, să fii mai bun
Proiectul “Profesionişti în Reformă şi Educaţie Europeană”
Contrabanda cu tigarete in Romania
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Despre proiect și participanți. Cum am făcut? Ce am obținut?
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
Provocarea G2 Fotografiaza si castiga cu Panasonic!
Au fost APLICATE ŞI centralizate răspunsurile din 1279 de CHESTIONARE completate de cetățeni
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Patrula de Reciclare Ediţia
“Sesiune de Comunicări Ştiinţifice a Studenţilor”
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
METODA PROIECTULUI.
AGRESIVITATEA ȘI JOCUL PE CALCULATOR
Prof. Mihaela Apetroae – I.S.J. Iaşi
Inspecţia şcolară Inspecţia şcolară reprezintă un ansamblu de acţiuni care urmăresc îndrumarea, controlul şi evaluarea activităţii desfăşurate de cadrele.
administrativ-teritorială
Monitorizarea modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.
Calea spre succes. O educatie mai buna pentru toti
Romania marţi, 5 noiembrie 2019marţi, 5 noiembrie :23:45
CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ DOSARUL FACULTATEA DE GEOGRAFIE
Adrian Comaneci Manager, Contrast Romania
Structura anului şcolar aprobată prin OMEN nr. 3191/2019
CERC PEDAGOCIC EDUCAȚIE PERMANENTĂ - 16 FEBRUARIE 2016
studii de caz PROGRAMUL FLEX: Future Leaders Exchange Program
V v STAR Școala Tehnologică Austriacă din România.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
CONSFĂTUIRILE NAŢIONALE ALE INSPECTORILOR ȘCOLARI PENTRU LIMBI MODERNE
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Cea de-a cincea întâlnire transnaţională
Transcriere de prezentare:

Exploratori în lumea emoțiilor CONCURS NAȚIONAL Exploratori în lumea emoțiilor

Exploratori în lumea emoțiilor CJRAE Cluj implementează în Proiectul ”EXPLORATORI ÎN LUMEA EMOȚIILOR” SCOP: Prevenția apariției problemelor emoționale și de relaționare socială respectiv optimizarea dezvoltării competențelor socio-emoționale la preșcolari. Preșcolarii vor realiza desene și colaje, utilizând materiale diverse, fiind încurajați să fie creativi, să coopereze și să exprime liber și personal diferite ipostaze ilustrative ale temei propuse.

Exploratori în lumea emoțiilor Concursul se va derula în trei etape: o etapă la nivelul unităților de învățământ, una la nivel județean a treia la nivel național. La faza națională participă preșcolarii care au fost premiați la nivel județean (premiul I, premiul II și premiul III) din județele: ALBA, ARGEȘ, BACĂU, BISTRIŢA-NĂSĂUD, BOTOȘANI, mun. BUCUREȘTI, BUZĂU, CARAȘ SEVERIN, CLUJ, COVASNA, GALAȚI, GORJ, HUNEDOARA, IALOMIȚA, IAȘI, MARAMUREȘ, MUREȘ, NEAMȚ, OLT, SATU MARE, SĂLAJ, SIBIU, SUCEAVA, TELEORMAN, TIMIȘ, TULCEA, VASLUI, VÂLCEA

Exploratori în lumea emoțiilor ACTIVITĂȚI: Anunţarea şi promovarea concursului în fiecare județ Data/perioada de desfăşurare: 9.01.2017 – 20.01.2017 Locul desfăşurării: CJRAE Cluj și din județele partenere, prin email Participanţi: coordonatorii de proiect, Coordonatorul CJAP sau persoana delegată de acesta din județele partenere; Descrierea pe scurt a activității: Coordonatorii proiectului interjudețean ”Exploratori în lumea emoțiilor” și persoanele desemnate la nivelul CJRAE din județele partenere vor lansa invitația de participare către unitățile școlare din județ, prin intermediul email-ului, împreună cu fișa de înscriere și regulamentul concursului.

Exploratori în lumea emoțiilor Înscrierea în proiect a participanților Data/perioada de desfăşurare: 9.01.2017 – 17.02.2017 Locul desfăşurării: online, prin email la adresa exploratoriinlumeaemotiilor@gmail.com sau prin completarea formularului online: https://docs.google.com/forms/d/1P5lCcKqj_iUtHyLyM0cpx8nBtoSbNjnEKeWfx1eisho/viewform?c=0&w=1 Participanţi: cadrele didactice din grădinițele din județul Cluj și județele partenere; Descrierea pe scurt a activității: Participanții vor transmite fișa de înscriere pe adresa de mail exploratoriinlumeaemotiilor@yahoo.com.

Exploratori în lumea emoțiilor Desfășurarea activităților de prevenție a apariției problemelor emoționale și relaționare și optimizare a dezvoltării competențelor socio-emoționale cu preșcolarii; Data/perioada de desfăşurare: 20.02.2017 – 24.03.2017 Locul desfăşurării: în locațiile unităților de învățământ înscrise în proiect Participanţi (elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității etc.): preșcolarii și cadrele didactice înscrise în proiect; Descrierea pe scurt a activității: Cadrele didactice înscrise în proiect (inclusiv consilierii școlari) vor desfășura activități cu preșcolarii care au ca scop prevenția problemelor emoționale și relaționare respectiv optimizarea dezvoltării competențelor socio-emoționale.

Exploratori în lumea emoțiilor Desfășurarea concursului la nivel de unitate de învățământ (grădiniță) Data/perioada de desfăşurare: 27.03.2017 – 31.03.2017 Locul desfăşurării: în locațiile unităților de învățământ înscrise în proiect Participanţi (elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității etc.): cadrele didactice înscrise în proiect, consilierul școlar din instituție (unde este cazul); Descrierea pe scurt a activității: La nivelul fiecărei unități de învățământ se stabilește un juriu format din număr impar de persoane (minim 3) care va juriza lucrările din cadrul concursului. Concursul va avea două secțiuni: desen și colaj, pentru nivel de vârstă 4-5 ani (grupa mijlocie) respectiv 5-6 ani (grupa mare). Lucrările vor fi apreciate în funcție de următoarele criterii: încadrarea în tema concursului, originalitate, expresivitate, caracterul educativ. Primele trei lucrări, în ordinea punctajului, vor fi transmise la sediul CJRAE din județul respectiv, însoțite de borderou. Aceste lucrări participă la etapa județeană a concursului. Etichetarea se va realiza pe spatele lucrării, respectându-se modelul transmis.

Exploratori în lumea emoțiilor Desfășurarea concursului la de județ Data/perioada de desfăşurare: 10.04.2017 – 14.04.2017 Locul desfăşurării: locația este aleasă de fiecare CJRAE partener Participanţi (elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității etc.): organizatorii concursului la nivel de județ CJRAE – CJAP, juriul; Descrierea pe scurt a activității: În perioada 10.04.2017 – 14.04.2017, va avea loc jurizarea lucrărilor de către un juriu stabilit de către organizatorii concursului la nivelul fiecărui județ partener. Juriul este format dintr-un număr impar de membri. Concursul va avea două secțiuni: desen și colaj, pentru nivel de vârstă 4-5 ani (grupa mijlocie) respectiv 5-6 ani (grupa mare). Lucrările vor fi apreciate în funcție de următoarele criterii: încadrarea în tema concursului, originalitate, expresivitate, caracterul educativ. Organizatorii etapei județene vor transmite primele trei lucrări, pentru fiecare nivel de vârstă, în ordinea punctajului, la sediul CJRAE Cluj, însoțite de borderou. Aceste lucrări participă la etapa națională a concursului.

Exploratori în lumea emoțiilor Desfășurarea concursului la nivel național Data/perioada de desfăşurare: 15.05.2017 - 18.05.2017 Locul desfăşurării: sediul CJRAE Cluj Participanţi (elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității etc.): organizatorii concursului la nivel național CJRAE – CJAP Cluj, juriul; Descrierea pe scurt a activității: În perioada 15.05.2017 - 18.05.2017, va avea loc jurizarea lucrărilor de către un juriu stabilit de către organizatorii concursului la nivel național. Concursul va avea două secțiuni: desen și colaj, pentru nivel de vârstă 4-5 ani (grupa mijlocie) respectiv 5-6 ani (grupa mare). Juriul este format dintr-un număr impar de membri; jurizarea se va face pe baza criteriilor descrise în regulament prin completarea fișei de notare (încadrarea în tema concursului, originalitate, expresivitate, caracterul educativ). Organizatorii vor transmite rezultatele jurizării în unitățile de învățământ participante, și vor transmite diplomele pentru copii și adeverințe pentru cadrele didactice până la data de 9.06.2017.

Exploratori în lumea emoțiilor Concursul se va finaliza prin acordarea de : diplome pentru preșcolarii premiaţi (premiile I, II, III şi menţiuni), cu menţionarea cadrului didactic îndrumător; diplome de participare la concurs pentru toți preșcolarii implicați în concurs; diplome de participare pentru cadrele didactice implicate în desfașurarea concursului (îndrumarea preșcolarilor, organizarea concursului etc.).

Exploratori în lumea emoțiilor Completați formularul de înscriere la concursul ”Exploratori în lumea emoțiilor” și transmiteți online pe adresa exploratoriinlumeaemotiilor@gmail.com sau formularul online: https://docs.google.com/forms/d/1P5lCcKqj_iUtHyLyM0cpx8nBtoSbNjnEKeWfx1eisho/viewform?c=0&w=1 Va rugăm să completați toate câmpurile din formular.