RAPORT DE ACTIVITATE 2018.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Asociația copiilor întreprinzători TIME IS MONEY
Advertisements

IN ATENTIA PARINTILOR STRAINI
Centru de expertiză pentru bolile rare – Expert RARE
Conferința de final a proiectului
PROGRAME SI ACTIVITĂȚI DE REINTEGRARE SOCIALă CARE POT FACE DIFERENȚA LA LIBERARE. BUNE PRACTICI LA PENITENCIARUL BUCUREȘTI-JILAVA în ARIA ASISTENței SOCIALE.
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
Istoric 1924/27 Infiintarea Camerelor de agricultura 1935
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
Un program ASF dedicat copiilor.
Incluziune si valorizare sociala
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
Campanie de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Mecanismul de alertă în temeiul Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului.
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
Ileana Vulpescu.
Transmiterea veştilor proaste
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeilor 25 Noiembrie
ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ
Management performant în administrația publică din Municipiul Vulcan
Prezentare proiect ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul.
TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!
Co-Creation of Value in IT Service Processes using Semantic MediaWiki
Campania Globală pentru Educație
Nu este o lecție de istorie
PACHETUL DE BAZĂ – MEDICINA DE FAMILIE
INTREBARI CU PATRU PATRATE!.
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Moneasa, 7-9 iunie.
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
SperanțaTV este singura televiziune din România care transmite LIVE, 24/7, pe Facebook
GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI
GRADINITA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.3 CU PROGRAM NORMAL NR.24
1. Doamne sunt Al tău elev Mă primește-n clasa ta N-am stilou, N-am nici caiet Dar scriu pe inima mea.
4 Reînvie Speranța Creat pentru iubire SET PARTEA
Impreuna pentru dezvoltare
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Mamaia,
Să știi mai multe, să fii mai bun
MAXIME.
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Invatarea centrata pe elev
UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019.
STRATEGIE PRIVIND EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ (Draft document) Perioada de programare Reuniunea Comitetului Consultativ Tematic Educație.
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Băile Felix,
Conferinta internationala “Intarirea Legitimitatii”
„Nu există ceva mai presus de tată și de mamă printre oameni ”
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
CONFERINTA in parteneriat cu SECTRA si
Ora de net Asociația Salvați Copiii
Problemele reglementării asociațiilor de asigurări în Ungaria
TINERII INTRE “DA” SI “NU”
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
Companii Sănătoase, cu angajați Sănătoși
Monitorizarea modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.
Calea spre succes. O educatie mai buna pentru toti
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
COMISIA NAŢIONALĂ PENTRU POPULAŢIE ŞI DEZVOLTARE
Judecatoria Gaesti 23 Ianuarie 2009 Sedinta Bilant 2008.
TEMA “CAPITAL AUTOHTON”
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI ROMÂNIA DIRECŢIA DE PROBAŢIUNE “Prezentarea experienţei României în dezvoltarea sistemului naţional de.
Viaţa independentă şi autoreprezentarea
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
CERCETASIA ESTE ALTFEL! ESTE UN MOD DE VIATA!
Ziua Internațională a Sănătății
Transcriere de prezentare:

RAPORT DE ACTIVITATE 2018

CUPRINS Povestea ASPA Misiune Viziune Obiective Programele pentru copii Programe de sprijin pentru părinți Rezultatele noastre Raport financiar 2018 Echipa ASPA

Povestea ASPA Nu este usor sa fii parintele unui copil autist! Numai cine trece prin aceasta experienta stie ca in fiecare zi trebuie sa o iei de la capat. Este o lupta continua, fara pauza sau vacanta! Autismul este o tulburare complexa, dar toate persoanele cu autism pot invata abilitati care sa le permita sa traiasca, sa munceasca si sa se distreze in cadrul comunitatii. Probabil cu totii ati auzit despre autism! Probabil chiar cunoasteti pe cineva care sufera de aceasta afectiune – un frate, fiul sau fiica unei colege de birou sau chiar un coleg de clasa de-al fiului/fiicei dumneavoastra. Pentru un autist, activitati banale pentru noi, precum comunicarea sau interactiunea sociala, sunt bariere greu de invins Astfel, din eforturile unor parinti dispusi sa lupte pentru recuperarea si integrarea propriilor copii, dar si pentru a impartasi experientele lor si a sprijini alti parinti aflati la inceput de drum, a luat fiinta Asociatia Sprijin Pentru Autism.

Misiune Viziune Obiective Sa contribuim la recuperarea, dezvoltarea personala si educatia copiilor si tinerilor cu dizabilitati, prin metode formale si non-formale. Astfel incat acestia sa isi poata pune in evidenta realul potential pe care-l poseda, pentru a deveni independenti si a se integra social. Viziune Copii si tinerii cu dizabilitati din Romania sa fie participanti activi in societate, sa aiba o educatie adecvata, care sa le asigure o viata independenta, corespunzatoare potentialului lor! Obiective Acordarea de servicii sociale primare, oferirea de asistenta, intermediere pentru obtinerea de tratamente si ajutoare materiale ocazionale, facilitare acces la tratamente si promovarea de actiuni de toate tipurile, prin cooperarea dintre membrii organizatiei, parinti, specialisti si reprezentanti ai institutiilor statului, in beneficiul persoanelor cu tulburari pervasive de dezvoltare, tulburari de limbaj, retard motor,retard mintal/alte tipuri de tulburari de dezvoltare, intr- o viziune pluralista si pluridisciplinara.

Program recuperare complexa pentru copii Terapie de recuperare la domiciliu coordonata de specialisti BCBA si asistent social Terapie asistata de animale Kinetoterapie, Logopedie Integrare prescolara si scolara (shadow) Grupuri de socializare Program de sprijin pentru parinti Psihoterapie individuala - părintele este al doilea terapeut – implicarea lui, precum și bunăstarea lui emoțională, sunt elemente esențiale în recuperarea copilului lor. Sprijin in strangerea de fonduri si identificare a resurselor pentruterapia copilului. Rezultate In ultimii 5 ASPA a sustinut din fonduri proprii programe de tarapie complexa (terapie comportamentala, logopedie, recuperare prin sport etc) pentru un numar de 10 copii cu autism. Programul intensiv individual de recuperare (cca 4-6 ore/zi* 5 zile/saptamana) a avut ca rezultat integrarea in invatamantul de masa prescolar/scolar unui numar de 7 copii cu autism (6 cu shadow), 2 copii continua programul la domiciliu iar 1 copil este considerat recuperat si necesita doar interventie ocazionala.

Rezultat financiar 2018 Venituri 758.070 lei Cheltuieli 622.761 lei Campanii reirectionare 2% Campanii directionare 20% donatii private Program recuperare complexa pentru copii Program de sprijin pentru parinti echipa ASPA Cristina Abdula membru fondator/presedite Luciana Haloiu BCBA Daniela Petre membru fondator/ secretar general Cecilia Motei BCBA Buzoianu Viorel membru fondator Natalia Ion psihoterapeut Speranta Diaconu psihoterapeut Nicoleta Andrei voluntar Dobre Dana prihoterapeut Ana Livadariu asistent social Barbu Georgeta psihoterapeut Tatiana Danciulescu pianotherapy Birsasteanu Mirela logoped Iordache Lenuta psiholog