Servicii de Comert Electronic

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
ROmanian Library Network Science & Technology
Advertisements

Regulamentul cu privire la promovarea etică a medicamentelor
Sistemul de pensii facultative - oportunitati si provocari 2008
Modificarea şi completarea unor acte normative - OUG nr.114/2018
CARDURILE.
Educație financiară Internet banking.
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
SUB LUPA COFACE INTERCREDIT
Reorganizarea judiciară, între mit și realitate
Business Information Systems
BANCA TRANSILVANIA, JUCATOR IN DIVIZIA A
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
Metode de predare a literaturii române axate pe tehnologia on-line
Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate
Management performant în administrația publică din Municipiul Vulcan
Mai mult decat finantare, un pachet de servicii
Cadrul SEPA in domeniul Cardurilor
Activitatea Serviciului Informatizare-Comunicaţii în anul 2004
INTEROPERABILITATE prin Guvernarea Electronica
Activitatea Serviciului Informatizare-Comunicaţii în anul 2005
Aurel Netin, Secretar de stat
Finanţarea IMM-urilor prin cardurile de plată
INFRASTRUCTURA DE ACCEPTARE A CARDURILOR 2006 SUB SEMNUL EMV!
MODULUL III: NOILE TEHNOLOGII SI OPTIMIZAREA LOR IN EDUCATIE
Provocari si oportunitati in industria platilor
Banca Tiriac - Servicii la dispozitia detinatorilor de carduri si comerciantilor 1. Sistemul de plata al obligatiilor bugetare locale prin intermediul.
Programare Avansata cu FPGA - 2
Online Banking în România - cercetare eFinance
Cine este Agricover AGRI-BUSINESS AGRI-FINANCE
Creditul de retail: Tehnologii şi soluţii de optimizare
Curs 4: Arhitectura unei Intreprinderi Digitale
Prezentare Produs Un Produs.
Perspectivele bancassurance-ului
3D Secure Un standard care s-a impus cu autoritate în România,
Fonduri specializate si conturi administrate
Prof. univ. dr. DORIN MITRUŢ
Riscuri operationale - definitie
Creşte performanţa organizaţiei tale - Strategii eLearning -
Acceptarea cardurilor “ Anul cresterii… …Cantitative? …Calitative ?”
Tendinţe în tehnologie şi design pe piaţa cardurilor
DE CE OUTSOURCING? DE CE INFORM LYKOS?.
Perspectivele implementarii SEPA in Romania
Operaţiunile cu instrumente de plată electronică în România
Business Information Systems
  GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI  Agenţia pentru Implementarea proiectelor şi Programelor.
Reinventing Public Administration Processes
concepte si instrumente de lucru e-Learning si software educational
Instrumentele financiare derivate
Viitorul comertului electronic -si un pic din trecut-
Pachetele de cont curent dedicate segmentului de clienti Micro si PFA
EVOLUTIA SI IMPORTANTA CARDULUI DE CREDIT
SME INTL Pachetul tranzactional SME INTL, contine: CONTURI CURENTE
SME BASIC Pachetul tranzactional SME BASIC, contine: CONTURI CURENTE
TRANSACTIONAL BANKING
SME FULL Pachetul tranzactional SME FULL, contine: CONTURI CURENTE
Solutii informatice integrate pentru sectorul auto
prin Banca Transilvania
powered by Lendrise Marketplace Inc.
SME ADVANCED Pachetul tranzactional SME ADVANCED, contine:
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
PARTENERIATUL CU BCR IN CADRUL PROIECTELOR FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE
Aspecte juridice referitoare la piata de retail
Aspecte legale ale recuperarii creantelor de la populatie
Sistemul de pensii facultative Oportunitati si provocari 2008
Plata cu card online Rolul integratorului de eCommerce
Instrumentar de formare privind APE 7. 8
Instrumentar de formare privind APE 7.9. Transportul rutier
E-Sign Romania Solutii de securitate.
Instrumentar de formare privind APE 4. Evaluarea nevoilor
Transcriere de prezentare:

Servicii de Comert Electronic Banca Tiriac Servicii de Comert Electronic 11.03.2004

1. INTRODUCERE Internetul - punctul de plecare al comertului „on-line” atat pentru utilizatorii de carduri Visa si MasterCard, cat si pentru comercianti. Volumul comertului electronic continua sa creasca, iar tranzactiile magazinelor virtuale vor reflecta aceasta crestere. Concomitent, vom asista la o posibilă crestere a fraudei la utilizarea cardurilor pe Internet. In acest context Banca Tiriac impreuna cu Romcard promoveaza soluţia de comert electronic securizat aliniata la standardele VISA 3-D Secure si MasterCard SecureCode. Solutia cuprinde atat emiterea de carduri, cat si partea de acceptare (magazinele virtuale).

2. DESCRIEREA PROIECTULUI Autentificarea platilor folosind programele Visa 3-D Secure si MasterCard SecureCode, mentine acelasi nivel de securitate in mediul virtual al comertului electronic ca si in mediul fizic in care exista legatura directa intre comerciant si detinatorul de card. Solutia combina comoditatea acestui nou mediu de afaceri cu inovatiile tehnologice si protejeaza in acelasi timp toate partile implicate: consumatorul, comerciantii şi bancile Soluţia e-commerce cuprinde urmatoarele module pentru: Detinatori de carduri Comercianti acceptatori

3. SERVICII PENTRU COMERCIANTII ACCEPTATORI Evaluarea comerciantilor pe baza procedurilor specifice; Urmarirea activitatii comerciantilor cu activitate in standardul 3D Secure si SecureCode; Inregistrarea comerciantului in sistemele Visa si MasterCard, beneficiind totodata si de publicitate gratuita pe site-urile respective; Securitatea tranzactiilor pe Internet; Legatura directa (interfata) cu retelele Visa si MasterCard. Aceste servicii vor fi realizate concomitent cu: Instalarea; Parametrizarea; Testele premergatoare intrarii in functiune; Instruire + Consultanta.

4. AVANTAJE TEHNICE Modularizare; Aplicabilitate (Platformă unică pentru toate sistemele de plată, Accesibilă pentru toate platformele WEB, Multi Emitent / Multi Acceptator / Multi Comerciant, Interfaţă utilizator multi-lingvistic); Scalabilitate (Disponibilitate de resurse de calcul, Disponibilitate de resurse funcţionale); Siguranţă (Platforme de dezvoltare stabile, Parametrii de funcţionare echilibraţi, Contingentare, Criptarea datelor).

5. BENEFICIILE SOLUŢIEI Beneficii Generale Efectul combinat al implementarii simple si flexibile, informatii despre conturi folosind tranzactii securizate si reducerea tranzactiilor suspecte ofera urmatoarele beneficii atat furnizorului cit si utilizatorului: Cresterea increderii consumatorului care are ca efect direct cresterea vanzarilor; Cresterea gradului de acceptare la plata a cardurilor prin cresterea increderii comerciantilor in tranzactiile cu carduri pe Internet; Reducerea tranzactiilor disputate si a costurilor aferente; Cresterea verosimilitatii actelor comerciale implicate in standardele 3-D Secure si SecureCode ca platforme bazate pe Secure Sockets Layer (SSL); Posibilitatea incorporarii noilor standarde Visa Smart Debit Credit (VSDC) sau echivalente “chip cards”.

5. BENEFICIILE SOLUŢIEI Beneficiile detinatorilor de carduri Cresterea increderii in efectuarea cumparaturilor pe Internet; Nu este necesara o dotare tehnica suplimentara pentru detinatorii de carduri pentru accesul la aceste servicii de autorizare; Usor de folosit; Controlul utilizarii cardului in mediul virtual. Protejarea impotriva utilizarii frauduloase a cardului activat pentru acest serviciu Beneficii pentru comerciant: Integrare usoara a software-ului; Impact minim in relatia cu consumatorul; Cresterea vanzarilor prin cresterea increderii consumatorului in tranzactiile „on-line”; Reducerea riscului din tranzactii frauduloase; Scaderea numarului tranzactiilor suspecte.

6. PASI DE URMAT PENTRU PARTICIPAREA LA UN COMERT ELECTRONIC SECURIZAT Pasi urmati de posesorul de card pentru inregistrare: 1. Detinatorul de card se prezinta la una din unitatile bancii, pentru a activa cardul. 2. Dupa verificarea urmatoarelor informatii prezentate de catre detinatorul de card: nume, document identitate, numar card, banca furnizeaza o parola de inregistrare fiecarui detinator de card care a solicitat acest serviciu 3. Dupa primirea acestei parole, detinatorul de card poate accesa oricand pagina de web a Bancii Tiriac si prin introducerea parolei respective se va inregistra pentru serviciul de comert electronic securizat Pasi urmati de comerciant pentru inregistrare: 1. Depune o cerere la sucursala bancii 2. Semneaza un contract cu banca 3. Primeste Documentatia si Descrierea tehnica 4. Configureaza site-ul propriu conform documentatiei si informatiilor primite. 5. In momentul in care comerciantul a fost inregistrat, pe site-ul acestuia vor aparea insemnele Visa 3D Secure si MasterCard SecureCode

7. COSTURI ŞI TAXE Costurile pentru comerciantul acceptator: Taxă conectare la e-commerce pentru un comerciant (inrolare) Taxă lunară pentru participare la e-commerce pentru un comerciant Comision de procesare aferent fiecarei tranzactii