Consumul de tutun și consecințele sale în România

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Estimarea Cheltuielilor
Advertisements

Programul de training pentru jurnaliști
Valorile și principiile Uniunii Europene
Modificare nomenclator obligații Declarația 100
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
ORGANIZAŢIILE DE MICROFINANŢARE Realizări, oportunităţi şi provocări
Prima casă sau credit standard?
Evolutii recente ale sistemului bancar
ANC Președinte Tiberiu Dobrescu Vicepreședinte Nicolae Postăvaru
COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE
Promovarea eficientei energetice în concordanţă cu Strategia Energetică a României pentru perioada BUCURESTI 20 Martie 2008.
Studiul National cu privire la raportarea incidentelor precum si a aspectelor legate de consecintele acestora Campania Nationala “Nu te lasa furat” Analiza.
Tutunul și bolile pulmonare
Prezentare proiect ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul.
TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!
RAPORT DE ACTIVITATE.
Asociatia Profesionistilor Prof. dr. Mircea Vintilescu, Decan
Reforma fiscală - Măsuri şi rezultate aşteptate -
Proiecte cu finanţare europeană în domeniul mediului înconjurător
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Statistica evenimentelor produse în judeţul Vrancea în anul 2011
Aurel Netin, Secretar de stat
Percepţia mediului de afaceri asupra economiei Raport de cercetare Pregătit pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României Martie 2015 Studiu desfăşurat.
PROCESE FEEDBACK FUNDAMENTALE
Banca Tiriac - Servicii la dispozitia detinatorilor de carduri si comerciantilor 1. Sistemul de plata al obligatiilor bugetare locale prin intermediul.
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE
Ziua Mondiala Fara Tutun (ZMFT)
Cine este Agricover AGRI-BUSINESS AGRI-FINANCE
LIBERA CIRCULAŢIE A MĂRFURILOR Eliminarea barierelor în calea comerţului Aplicarea principiului recunoaşterii reciproce Mirona Coropciuc Ministerul Integrării.
Rolul sistemului bancar în finanţarea dezvoltării economiei
Unităţi de învăţământ Calendarul activităților specifice pentru stabilirea cifrei de școlarizare
ECONOMISIREA SI CREDITAREA PENTRU DOMENIUL LOCATIV
LUCRARE DE DIZERTAȚIE “PROMOVAREA POLITICILOR PUBLICE DE SĂNĂTATE PENTRU REDUCEREA RISCULUI ÎMBOLNĂVIRII ADOLESCENȚILOR” Coordonatori: Masterand:
CONFERINTA “CRESTERE SUSTENABILA: ROLUL MEDIULUI DE AFACERI IN ECHILIBRUL MACROECONOMIC SI IN CONVERGENA REALA” 28 OCTOMBRIE 2015 SPINOASA PROBLEMA A CONTEXTULUI.
STRATEGIE PRIVIND EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ (Draft document) Perioada de programare Reuniunea Comitetului Consultativ Tematic Educație.
What the BEPS? EY Romania
Standardele Internaţionale de Contabilitate (IAS)
Conferinta de presa August 2018
Bilanţ Absorbţia fondurilor structurale și de coeziunie
Colaborarea stat – asigurători – cetățean, esențială pentru o gestionare eficientă a riscurilor catastrofale Aurel Badea Responsabilul Secțiunii Property.
Creșterea sustenabilă: Mediul de afaceri și rolul său în echilibrul macroeconomic și în convergența reală Ionut Dumitru Presedinte Consiliul Fiscal, Economist-sef.
care vor să demareze o afacere în mediul urban, cu fonduri europene
Status EUGA in cifre Ce reprezinta EUGA?
EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI
Dinţi sănătoşi pentru un organism sănătos
Reinventing Public Administration Processes
STRATEGIA DE LA LISABONA
Conferinţa Curs de Guvernare
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
TRANSACTIONAL BANKING
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
Tema 4. Tipurile de strategii ale întreprinderii.
Suportul statisticii în societatea civilă
DEZVOLTARE ECONOMICA PRIN CAPITAL ROMANESC
Instrumente financiare (IF)
Aspecte juridice referitoare la piata de retail
Facilităţi fiscale şi modificarea Codului fiscal
DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII: Strategie si prognoze
Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI ROMÂNIA DIRECŢIA DE PROBAŢIUNE “Prezentarea experienţei României în dezvoltarea sistemului naţional de.
Robert C. Rekkers Director General, Banca Transilvania
Raportul Grupului de Lucru 3
Speranța Pîrciog, director științific
POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ
Ziua Internațională a Sănătății
Transcriere de prezentare:

Consumul de tutun și consecințele sale în România

Estimările prevalenței fumatului la adulții din România, 1989-2014

Estimările prevalenței între anii 1981-2011 (pe baza GATS 2011)

Prevalența fumatului în rândul elevilor români de 15-16 ani, 1999-2015

Vânzările de țigări în România, 2001-2015

Vânzările de trabucuri și tutun „roll your own” în România, 2001-2015

Consecințele asupra sănătății și economiei În 2010, 42.800 de români au murit de o boală cauzată de tutun Costurile pentru tratarea bolilor care pot fi atribuite fumatului au fost de peste 1,2 miliarde de RON în 2012 Conform datelor statistice internaționale pierderile economice cauzate în productivitate depășesc pe cele medicale

Consumul de tutun este ridicat în România, cu aproape 5 milioane de adulți care consumă produse din tutun; în 2010, aproape 43.000 de români au murit prematur datorită bolilor cauzate de fumat.

Oferta de tutun și produse din tutun din România

Cultura tutunului în România – Suprafață și producție, 1980-2015

Producţia, importul şi exportul de ţigări, România, 2001-2014

Impactul creșterii taxelor de tutun asupra locurilor de muncă în România este probabil minim, deoarece foarte puține locuri de muncă în România sunt dependente de industria prelucrării tutunului.

Controlul tutunului în România

România a semnat Convenția Cadru privind Controlul Tutunului (CCCT) a OMS în iunie 2004 și a ratificat-o în ianuarie 2006. După ratificarea tratatului: au fost interzise reclamele produselor de tutun la radio și televiziune, dar produsele de tutun sunt promovate la locațiile de vânzare dimensiunile avertismentelor grafice sunt conforme cu directivele UE, dar nu și cu cele ale CCCT în martie 2016 a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în spațiile publice noua lege prevede promovarea activităților de prevenire a fumatului și a renunțării la fumat printre tineri există programe de susținere și consiliere pentru renunțarea la fumat, dar nu sunt utilizate suficient

Taxe pe pachet de țigări în România, mai 2004 - iulie 2016

Accizele pe pachet și veniturile fiscale din accize, România, 2007 – 2015

Impozitele pe un pachet de țigări în UE, 2014 exprimate în dolari SUA

Prețurile țigărilor ajustate în funcție de inflație și accesibilitatea țigărilor, România, 1997-2015

În ciuda creșterilor semnificative ale prețurilor în ultimii ani, țigările în România au devenit mai accesibile astăzi decât erau în anii ’90. Guvernul român a luat măsuri ferme pentru a stopa contrabanda cu țigări începând cu 2010.

Cererea de țigări din România

Prețurile țigărilor ajustate la inflație şi consumul de țigări pe cap de locuitor, România, 2001 – 2015 Elasticitatea de preț: - 0,58 în 2016

Impactul creșterii taxelor pe țigări Impactul creșterii taxelor pe țigări. Model de simulare pe baza elasticității de preț. În prezent Recomandat Acciza medie 8,60 RON 12,30 RON Prețul mediu pe pachet 14,50 RON 18,90 RON Acciza (% din preț) 59,5% 65,0% Ar încuraja peste 400.000 adulți să se lase de fumat Ar opri peste 170.000 de persoane să se apuce de fumat Ar preveni peste 225.000 morți premature Ar crește cu 1,3 miliarde RON veniturile bugetare

Creșterea accizelor pe țigări până la 65% din prețurile de vânzare cu amănuntul ar reduce consumul cu aproximativ 18%, în acelaşi timp ar crește veniturile fiscale din accizele pe țigări cu aproape 1,35 miliarde RON.

Recomandări

Recomandarea 1 Punerea în aplicare a unei creșteri a accizelor pe țigări, care să crească în mod substanțial prețurile țigărilor și să reducă fumatul în România.

Ajustări anuale ale taxelor pe Recomandarea 2 Ajustări anuale ale taxelor pe țigări care să garanteze că accesibilitatea țigărilor se reduce pe măsură ce veniturile cresc.

Recomandarea 3 Creșterea taxelor pe alte produse din tutun pentru a fi echivalente cu taxele pe țigări și pentru a reduce consumul acestor produse.

Recomandarea 4 Creșterea părții alocate din taxele pe tutun pentru activități de prevenire și de renunțare la consumul de tutun.

Recomandarea 5 Consolidarea administrării taxelor pe tutun, aplicarea strictă a legislaţiei și eliminarea vânzării produselor din tutun în regim duty-free pentru a controla evaziunea fiscală.

Vă mulțumim pentru atenție! Raportul a fost finanțat de Fogarty International Center și National Cancer Institute – National Institutes of Health în cadrul grantului de cercetare nr. 1 R01 TW09280