Fă parte din Agricultura Susținută de Comunitate!

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Prof.i.p. Bițeanu Anișoara Liceul Tehnologic Economic Administrativ
Advertisements

Proiect strategic POSDRU/87/1.3/S/ 62339
OFICIUL DE STAT PENTRU INVENȚII ȘI MĂRCI
Acte juridice normative
TOPIC 2 :: Legal issues- Copywrites, trademark and patents::
Pământenii-duşmani ai Terrei?
Curs REVEAL Resurse Umane & Managementul Voluntarilor Nivel Avansat
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Contract: IEE/13/516/SI Durată: 02/ /2017.
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
VALENŢE CULTURALE ALE SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ
Istoric 1924/27 Infiintarea Camerelor de agricultura 1935
Conferinta Nationala ALB
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
ÎNTREBĂRILE PE CARE AR TREBUI SĂ NI LE PUNEM
LEGE nr. 336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria.
Biblioteca Județeană Vâlcea – proiecte cu finanțare europeană ( )
ANC Președinte Tiberiu Dobrescu Vicepreședinte Nicolae Postăvaru
COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE
Procesarea și optimizarea interogărilor
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Cluj-Napoca, iunie 2019.
Management performant în administrația publică din Municipiul Vulcan
GrECo JLT Romania GmbH Viena Sucursala Bucuresti
TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!
RAPORT DE ACTIVITATE.
Co-Creation of Value in IT Service Processes using Semantic MediaWiki
prof. univ. dr. ing. Claudiu Vasile KIFOR ş.l. dr. ing. Lucian LOBONŢ
Proiecte cu finanţare europeană în domeniul mediului înconjurător
Platforma e-learning: Gifted European Mathematicians
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
Proiect.
BUNE PRACTICI / BEST PRACTICES / КРАЩІ ПРАКТИКИ
Perspectivele bancassurance-ului
Totul tine de date! Ce date sunt necesare pentru Inventarul de Emisii de Referință? Angajamentul Pactului Primarilor este transpus în acțiuni practice.
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Coloranti alimentari.
Un nou tip de consumator? Tendinte si preferinte
ECONOMISIREA SI CREDITAREA PENTRU DOMENIUL LOCATIV
Optional cursuri MAGIE
Siemens Business Services
Conferinta internationala “Intarirea Legitimitatii”
METODA PROIECTULUI.
EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI
STRATEGIA DE LA LISABONA
EVOLUTIA SI IMPORTANTA CARDULUI DE CREDIT
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale AGENTIA DE PLATI SI INTERVENTIE PENTRU AGRICULTURA SISTEMUL DE ECOCONDIŢIONALITATE DIN ROMÂNIA Martie 2019.
Este timpul pentru Acțiune
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ MUREȘ
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Tg. Mureș, iunie 2019.
Let's say Stop! to gender discrimination in Education
Tema 4. Tipurile de strategii ale întreprinderii.
DEZVOLTARE ECONOMICA PRIN CAPITAL ROMANESC
Posibilităţi de garantare prin F.G.C.R.
PARTENERIATUL CU BCR IN CADRUL PROIECTELOR FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE
Instrumente financiare (IF)
Bine ați venit in cadrul Conventiei Primarilor pentru Clima & Energie Un angajament voluntar pentru a atinge indicatorii climatici si energetici.
Contractul de voluntariat
Viitoarea PAC și Directiva Nitrați Slatina, septembrie 2019.
DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII: Strategie si prognoze
Cod SIPOCA 109 Închidere proiect:
A Blockchain Company
Instrumentar de formare privind APE 7. 4
Speranța Pîrciog, director științific
POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ
Instrumentar de formare privind APE 4. Evaluarea nevoilor
Politica Agricolă Comună – prezent și viitor
Transcriere de prezentare:

Fă parte din Agricultura Susținută de Comunitate! Manual suport pentru cursul despre Agricultură Susținută de Comunitate

Program de formare modular Informații generale despre CSA Modul 2 Inițierea unui parteneriat de tip CSA Modul 3 Crearea unei comunități în jurul parteneriatului de tip CSA Modul 4 Munca pe teren într-o fermă CSA Munca pe teren Be part of CSA!

Materiale de instruire și instrumente Broșură Aduce informații detaliate cu privire la CSA pentru toată lumea Ghidul Trainerilor Permite tranerilor să repete programul de pregătire pe ei înșiși Planificator de culturi Facilități pentru fermieri începători în ceea ce privește estimarea lor de producție și suprafața necesară Postere Materiale promotionale ușor de înțeles pentru grupurile locale CSA Prezentări Șabloane pe prezentări CSA Be part of CSA!

Definire CSA Agricultura susținută de comunitate este un angajament pe termen lung parteneriat reciproc în care riscurile și beneficiile de agricultură sunt împărțite în mod egal. Be part of CSA!

De unde vine conceptul de CSA ? - În 1971, Teruo Ichiraku (1906-1994) a iniţiat mişcarea japoneză de agricultură organică. - Trei ani mai târziu, gospodinele îngrijorate de proveniența alimentelor și-au dat mâna cu mici fermieri pentru a forma primul partneriat dintre consumatori și fermieri. Be part of CSA!

Care este valoare unui CSA? Suveranitatea alimentară Implicare activă Localizare Draptul la hrană Agricultură organică de mici dimensiuni Biodiversitate Ecosistem Bunăstarea animalelor Economie solidară Sprijin reciproc Comunitate și partajare Be part of CSA!

Economie solidară "Solidaritatea" se referă la o relatie cu două direcții în care consumatorii și agricultorii nu sunt separați, ci sunt transformați în co-agricultori sau consumactori – unde ambele grupuri cooperează: producătorii sunt aproape de consumatori și consumatorii sunt activ implicați in selecţia propriilor lor alimente. "Solidaritatea" se referă și la includerea in parteneriate unor persoane cu venituri reduse Be part of CSA!

Agricultură organică de mici dimensiuni modul tradiţional de cultivare a solului în armonie cu condiţiile naturale locale cu excluderea îngrăşămintelor artificiale şi a pesticidelor sintetice. ajută la păstrarea biodiversitatii, respectă limitele ecosistemului și are grijă mai bine bunăstarea animalelor folosite în agricultură Be part of CSA!

Suveranitatea alimentară "Suveranitatea alimentara este dreptul oamenilor de a avea acces la hrana sănătosa şi adecvată cultural produsă prin metode durabile şi ecologice precum și dreptul fiecăruia de a-și defini propriile lor sisteme de hrană si agricultură. Suveranitatea alimentara îi pune in centrul sistemelor de hrană pe cei care produc, distribuie și consuma hrana iar nu cerintele pieței și a corporațiilor". http://nyeleni.org/spip.php?article290 Be part of CSA!

Matricea relațiilor Hub-uri alimentare, Vânzare direct la fermă Piețe țărănești, coșul fermierului Hub-uri alimentare, Vânzare direct la fermă Agricultura susținută de comunitate Distant / termen scurt Apropiat / Termen lung Be part of CSA!

Cine este cine şi ce este ce în CSA? Fermieri/producători Produce hrană Conform principiilor convenite Are un venit sigur Be part of CSA!

Cine este cine şi ce este ce în CSA? Partajare / consumator / membru Se angajează să: Partajarea riscurilor și beneficiilor Abonare pe tot sezonul Este implicat în planificarea sezonului Ia parte la luarea deciziilor Be part of CSA!

Cine este cine şi ce este ce în CSA? Coordonator Fermierul sau unii dintre consumatori Facilitează comunicarea Administrează sistemul Organizează evenimentele și distribuțiile Poate să fie remunerat Be part of CSA!

Mulțumim pentru atenție Fii parte a CSA - un proiect multinațional realizat de către CRIES (România), TVE (Ungaria), URGENCI (Franța) și PRO- BIO LIGA (Republica Cehă) Website-ul Proiectului: urgenci.net/actions/be-part-of-csa This project has been funded with support from the European Community within Erasmus+ programme. The sole responsibility for this material lies with the author. The Commission and the Agency cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein. Be part of CSA!