Înţelege diabetul, preia controlul!

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Consumul de tutun și consecințele sale în România
Advertisements

Barometrul opiniei publice Mai 2010
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală
Simbolurile de Stat ale Republicii Moldova
STATELE ŞI GRUPĂRIELE REGIONALE DE STATE
CONSTRUCTUVISMUL.
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
Să vorbim despre piața financiară ne-bancară
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
Campania Globală pentru Educație
ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,SFÂNTUL ANDREI’’ BRĂILA
Campanie de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Ideile din această prezentare le-am primit prin
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
GENUL EPIC BALADA POPULARĂ – MIORIŢA
Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeilor 25 Noiembrie
Tutunul și bolile pulmonare
Biroul Prezidiului Academiei Române
Prezentare proiect ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul.
completări şi modificări aferente drepturilor acţionarilor:
Ministerul Apelor și Pădurilor
Ministerul Apelor și Pădurilor
TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!
Seminar de lucru privind piaţa muncii
„Informati-vă pacienţii despre serviciile preventive!”
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE
7 aprilie 2019 Ziua Mondială a Sănătăţii
Campania Globală pentru Educație
Neprihănire, credință și faptele Legii Galateni 2:15-21
MODULUL III: NOILE TEHNOLOGII SI OPTIMIZAREA LOR IN EDUCATIE
PACHETUL DE BAZĂ – MEDICINA DE FAMILIE
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Moneasa, 7-9 iunie.
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
SperanțaTV este singura televiziune din România care transmite LIVE, 24/7, pe Facebook
CUNOAŞTEREA MEDIULUI CE VOM ÎNVĂŢA ASTĂZI
T O Ț I N E I M P L I C Ă M ! Proiect implementat cu sprijinul financiar al Programului de finanţare a iniţiativelor locale pentru grupurile de.
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Mamaia,
ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HIV/SIDA
Seminar de lucru privind piaţa muncii şi ocuparea pentru stimularea rolului dialogului social la nivel local organizat de CNSLR-Frăţia Băile Felix,
MUSEUM CORPUS de Valer Pop Sursa:
Oferiți prietenilor un cadou pregătit de Sola Scriptura
Campania pentru Săptămâna Mondială A Alimentaţiei la Sân
Originea familiei Avansati manual.
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
Dinţi sănătoşi pentru un organism sănătos
AGRESIVITATEA ȘI JOCUL PE CALCULATOR
TINERII INTRE “DA” SI “NU”
Prof. Mihaela Apetroae – I.S.J. Iaşi
METODE INTERACTIVE DE GRUP
Companii Sănătoase, cu angajați Sănătoși
FEMEIA VERITABILĂ.
„Informati-vă pacienţii despre serviciile preventive!”
ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
CENTRUL REGIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ SIBIU
Ziua Mondială a Diabetului 14 noiembrie
Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Rabiei
Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului
Viaţa independentă şi autoreprezentarea
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Metodologia elaborării proiectelor de intervenţie
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
Cum scriem un articol.
Ziua Internațională a Sănătății
Transcriere de prezentare:

Înţelege diabetul, preia controlul! Ziua Mondială a Diabetului 14 noiembrie Înţelege diabetul, preia controlul!

Când are loc ZMD? „Ziua Mondială a Diabetului” (ZMD) este sărbătorită în fiecare an la 14 noiembrie. Campania „Zilei Mondiale a Diabetului” este condusă de către Federaţia Internaţională de Diabet (FID) şi asociaţiile membre. Ea cuprinde milioane de oameni din întreaga lume, în acţiunea de combatere a diabetului zaharat şi conştientizare a opiniei publice în privinţa acestei afecţiuni.

Când are loc ZMD?(continuare) „Ziua Mondială a Diabetului” a fost stabilită în 1991 de către Federaţia Internaţională de Diabet şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ca răspuns la preocupările crescânde cu privire la ameninţarea la adresa sănătăţii pe care o reprezintă diabetul în prezent. „Ziua Internaţională a Diabetului” a devenit o Zi Oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluţiei Naţiunilor Unite 61/225. Campania atrage atenţia asupra problemelor de importanţă majoră în privinţa diabetului zaharat şi menţine diabetul în atenţia publicului în mod susţinut.

Când are loc ZMD? ?(continuare) „Ziua Mondială a Diabetului” este o campanie care include câte o temă nouă, aleasă în fiecare an de către Federaţia Internaţionala de Diabet, pentru a aborda problemele cu care se confruntă comunitatea de diabet la nivel mondial. În timp ce campaniile tematice durează întregul an, ziua propriu-zisă este sărbătorită la 14 noiembrie, pentru a marca ziua de naştere a lui Frederick Banting care, împreună cu Charles Best, a elaborat prima idee care a dus la descoperirea insulinei în 1922.

Unde se celebrează ZMD? „Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociaţii membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, în peste 160 de ţări şi teritorii, toate fiind State Membre ale Naţiunilor Unite, precum şi de către alte asociaţii şi organizaţii, companii, cadre medicale şi persoane suferind de diabet zaharat şi locuind cu familiile lor.

Cum se celebrează ZMD? Activităţile organizate în fiecare an includ: • programe de radio şi de televiziune • evenimente sportive • analize gratuite pentru diabet zaharat şi complicaţiile sale • şedinţe de informare publică • campaniile de afişe şi prospecte • seminarii-atelier de diabet şi expoziţii • conferinţe de presă • articole în ziare şi reviste • evenimente pentru copii şi adolescenţi • iluminarea specifică a unor monumente • demonstraţii de sprijin cu „cercuri albastre” compuse din grupuri umane • marşuri • crosuri • concursuri de ciclism • evenimente politice

Emblema „Zilei Mondiale a Diabetului” este un cerc albastru - simbolul internaţional pentru diabetul zaharat - elaborat în cadrul campaniei de conştientizare „Uniţi împotriva diabetului”. Emblema a fost adoptată în 2007, pentru a marca adoptarea Rezoluţiei ONU privind „Ziua Internaţională a Diabetului”. Semnificaţia simbolică a cercului albastru este una foarte pozitivă. În diverse culturi naţionale, cercul simbolizează viaţa şi sănătatea. Culoarea albastră sugerează cerul care uneşte toate naţiunile şi este culoarea drapelului Naţiunilor Unite. Cercul albastru semnifică unitatea comunităţii diabetului zaharat la nivel mondial, ca răspuns la pandemia diabetică.

În fiecare an, „Ziua Internaţională a Diabetului” este centrată pe o temă legată de diabetul zaharat. Subiectele abordate în trecut au inclus diabetul şi drepturile omului, diabetul şi stilul de viaţă precum şi costurile cauzate de diabetul zaharat. Temele recente includ: 2005 – Diabetul şi sănătatea picioarelor 2006 – Diabetul la populaţiile dezavantajate şi vulnerabile 2007- 2008 – Diabetul la copii şi adolescenţi Pentru perioada 2009-2013 Federaţia Internaţională de Diabet a ales ca temă “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”

Mesaje cheie pentru anul 2013 Cele mai populate ţări din lume: 1.China 2.India 3. DIABETUL 4.SUA 5. Brazilia Una din doua persoane au diabet si nu ştiu. Tu, eşti la risc ? Diabetul – cunoaşte-i complicaţiile! Persoanele cu diabet sunt la fel ca noi: NU discrimina!