SOCIETATEA ELECTROCENTRALE GRUP SA Bucuresti

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Estimarea Cheltuielilor
Advertisements

ÎMREI “ LUMTEH’’ asigură funcționarea stabilă a instalațiilor electrice de iluminat public din mun. Chișinău. Pentru serviciile de întreținere a sistemului.
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală
Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică
UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ - NAPOCA FACULTATEA DE MECANICA
RAPORT DE ACTIVITATE BIROU
Conferința de final a proiectului
Conferința Curs de Guvernare București, 22 octombrie 2014
Programul de training pentru jurnaliști
Situatia actuala privind dezvoltarea sectorului serviciilor de alimentare cu apa si canalizare in Romania Ion Toma, Președinte CT Moldova Vicepresedinte.
Conferinţă de Presă – Lansare Proiect ”Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr. 1, judeţul.
APARATE ELECTRICE CASNICE
Prima casă sau credit standard?
PROGRAME DE FINANTARE A IMM-urilor
Promovarea eficientei energetice în concordanţă cu Strategia Energetică a României pentru perioada BUCURESTI 20 Martie 2008.
ALT/BAU GRUP LOCAL URBACT PRIMA ÎNTÂLNIRE 18/12/2018
BANII, FRAUDA ŞI POLITICIANUL
PENTRU MEMBRII ASOCIAȚIEI „MOLDOVA APĂ-CANAL”
Proiecte cu finanţare europeană în domeniul mediului înconjurător
F.G.C.R. I F N S.A..
CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA
Proiect cofinantat prin Fondul de Coeziune
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE
FURNIZOR INTEGRAT DE ENERGIE SI RESURSE ENERGETICE
ADMINISTRAŢIA IMOBILIARĂ ORADEA
Conferința Națională OER 2012
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
Online Banking în România - cercetare eFinance
Cine este Agricover AGRI-BUSINESS AGRI-FINANCE
Centura Municipiului Bucuresti
Gala “Doamne în Energie”
Programul Operaţional Regional
Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE
Totul tine de date! Ce date sunt necesare pentru Inventarul de Emisii de Referință? Angajamentul Pactului Primarilor este transpus în acțiuni practice.
Rolul sistemului bancar în finanţarea dezvoltării economiei
problematica protectiei mediului din perspectiva consultantului
Ministerul Economiei şi Finantelor STRATEGIA NATIONALA ENERGETICA
ECONOMISIREA SI CREDITAREA PENTRU DOMENIUL LOCATIV
PIATA CREDITULUI IN ROMANIA – FAST FORWARD >>
Conferinta de presa August 2018
Au fost APLICATE ŞI centralizate răspunsurile din 1279 de CHESTIONARE completate de cetățeni
Bilanţ Absorbţia fondurilor structurale și de coeziunie
Forumul National de Mediu Hotel Crowne Plaza Bucuresti - 6 iulie 2010
Stadiul implementării Programului Operaţional Regional
Ministerul Economiei ACCESAREA FONDURILOR STRUCTURALE
  GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI  Agenţia pentru Implementarea proiectelor şi Programelor.
Tarifele de transport în perioada octombrie 2016 – septembrie 2019
Cafetieră incorporabilă CVA 6805 Caracteristicile produsului
Top 100 România 2003 Caracteristica esenţială: pentru prima oară, după 7 ani consecutivi cu pierderi, rata consolidată a profitabilităţii generale este.
B U G E T U L F A M I L I E I ȘCOALA GIMNAZIALĂ, NR.1, MOISEI
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
Fabrica de Combustibil
Zona Rusia America latina
prin Banca Transilvania
administrativ-teritorială
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
Centrul Istoric plan de management Seminar:
Administraţia Fondului pentru Mediu
Posibilităţi de garantare prin F.G.C.R.
Tudor Pereanu Cosmina clasa a V-a prof. coordonator. Maria Mitroi
Buletin informativ editat de Apa Serv Valea Jiului
DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII: Strategie si prognoze
Parametrii utilizati la stabilirea venitului OTS pentru perioada
COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII MARITIME SA GALATI
Parametrii utilizati la stabilirea venitului OTS pentru perioada
administrate de F.G.C.R. – IFN S.A.
Instrumentar de formare privind APE 1
Transcriere de prezentare:

SOCIETATEA ELECTROCENTRALE GRUP SA Bucuresti Societatea ELECTROCENTRALE Galati SA în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective privind “Soluția de asigurare a energiei termice necesară populației din municipiul Galați și modul de restructurare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică a municipiului Galați”

I.Sistemul de producere: Electrocentrale Galaţi SA.- centrală în cogenerare are în exploatarea actuală : - 4 cazane de abur de 420 t/h care funcționează cu gaze naturale din sistemul de transport gaze naturale al SNTGN Transgaz Mediaş, păcură şi gaz furnal - 4 turbine cu condensație și prize (de termoficare și industrială) din care 3 turbine de 105 MW și o turbină de 60 MW . Total Capacitate termică instalată = 948,9 MWt

II. Sistemul de transport aparținând Electrocentrale Galaţi SA: - Reţeaua termică primară: alcătuită din 5 magistrale și o multitudine de ramuri și racorduri însumează 138 Km de conducte tur+retur circulă un volum de agent termic primar de aproximativ 28.808 mc - la care sunt racordate: obiective urbane, instituții bugetare și agenți economici cu puncte termice proprii care au relaţie contractuală pentru alimentarea cu energie termică, direct cu CET Galaţi astfel: o asociație de proprietari = 1 punct termic nouă instituții bugetare = 9 puncte termice un agent economic= 2 puncte termice 117 puncte termice aparținând Municipiului Galaţi.

III.Sistemul de distribuţie: Reţelele termice de distribuţie exploatate totalizează 614,5 Km conductă. IV. Consumatorii: SACET al municipiului Galați asigură: încălzirea a circa 30.000-40.000 apartamente prepararea apei calde menajere necesară la un număr de aproximativ 100.000 locuitori 154 instituţii social – culturale. 

Din punct de vedere al proprietăţii: Societatea Electrocentrale Galaţi SA-în insolvență deține: sursa de producere a energiei termice reţelele de transport agent termic primar (reţelele termice primare) . Municipiului Galaţi deține: punctele termice rețelele de distribuție (rețelele termice secundare ) . Acestea au fost transmise in concesiune societatii CALORGAL SA prin HCL nr.142/21.04.2015, nr.172/22.05.2015 și nr.384/30.09.2015 pe o perioadă de 13 ani.

Electrocentrale Galaţi SA 1. Singurul producător și transportator de energie termică în SACET al municipiului Galați 2. În insolvență din 16.06.2014 deoarece: a fost înlăturată creanța sa de 339,3 milioane lei (din care 267,9 mil.lei reprezentând c/val energiei termice livrate în: 2008-2011 și 71,4 mil. lei reprezentând penalități de întârziere) prin Planul de reorganizare al S.C. Apaterm S.A. Apaterm S.A. a acumulat alte datorii de 60,9 milioane lei catre CET în perioada reorganizării. 3. Personalul societăţii este în prezent în număr de: 357 salariaţi din care 5 salariați cu atribuții în exploatarea și întreținerea rețelelor de termoficare. 4. Prețurile pentru energia termică livrată sub formă de apă fierbinte în anul 2016 din centrala CET Galați-în cogenerare, conform Deciziei ANRE nr.2390/26.11.2015, sunt: 146,96 lei/MWh = 170,91 lei/Gcal (fără TVA) destinată consumului populației (casnic) 192,78 lei/MWh = 224,20 lei/Gcal (fără TVA) destinată consumatorilor noncasnici.

Distribuitorul local de energie termică- Societatea Calorgal SA Galați 1. A fost înființată ca operator regional de către Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Galați, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Tecuci și Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Șendreni. 2. Are ca obiect principal de activitate distribuţia şi furnizarea de energie termică pe bază de licenţă către consumatori finali de tip casnic în proporţie de 90% și restul de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici). 3. Are încheiat contractul de delegare a serviciului public de alimentare cu energie termică din 27.12.2012 cu durata de 15 ani. 4. Personalul societăţii este în prezent în număr de : 506 salariaţi (la 30.04.2016). 5. Tarifele locale pentru distribuția și furnizarea energiei termice aprobate prin Hotărîrea Consiliului local nr.20 din 28.01.2016 sunt: 193,8 lei/Gcal, inclusiv TVA, pentru energia termică destinată populației 161,50 lei/Gcal, inclusiv TVA, pentru energia termică destinată agenților econmici 6. Prin Hotărîrea Consiliului local nr.20 din 28.01.2016 s-au aprobat: prețul mediu de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice destinată populației de 400,22 lei/Gcal, inclusiv TVA, subvenția unitară de la bugetul local pentru acoperirea diferențelor de preț de 226,22 lei/Gcal, inclusiv TVA, prețul local al energiei termice facturată populației de 174,00 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Studiul din vara 2015 al reprezentantilor de la B. E. I Studiul din vara 2015 al reprezentantilor de la B.E.I. a cuprins 7 scenarii: Costul de productie este cel mai scazut in variantele II si I.

- lucrari de reabilitare la: Cu datele furnizate de catre studiul BEI, SC Tractebel Engineering SA a realizat un studiu de fezabilitate care a analizat 2 variante: Varianta 1: - folosirea instalatiilor de cogenerare existente, functionand cu gaze de furnal si gaze naturale si achizitia unui nou cazan – CAF 15 Gcal/ ora pt regimul de vara si varfurile de consum iarna. - lucrari de reabilitare la: Reteaua de transport: aproximativ 20% din reteaua existenta Reteaua de distributie: Faza 1: cu prioritate in 20 de zone foarte dense Faza 2: 15 zone aditionale, cu densitate mai redusa

Varianta 2: - Achizitia si montarea a 6 motoare termice si 9 cazane de apa calda utilizand gaze naturale - Consumatorii din Galati sunt impartiti in 3 zone astfel: Zona 1: cuprinde cartierele : Aviatiei, Centru III, IC Frimu, Siderurgistilor si Tiglina III Zona 2: cuprinde cartierele : Tiglina I si II , Mazepa I si II , Centru I si II , Piata Centrala, Zona Port Zona 3: cuprinde cartierele: Dunarea, Micro 18, si Micro 17 In aceste zone se vor monta urmatoarele echipamente: 2 motoare termice pe gaz, cu o capacitate de 4 MW fiecare; 3 CAF-uri cu o capacitate de 26 MW fiecare; 1 statie de dedurizare; Echipamente auxiliare.

Date comparative - SC Tractebel Engineering SA Valorile sunt exprimate in Euro.

Funcționarea specifică a serviciului Regim de iarnă: noiembrie 2016-martie 2017, noiembrie 2017-martie 2018 etc. Energia termică va fi realizată: cu ajutorul agregatelor energetice existente în incinta Electrocentrale Galați de către Societatea integrată de producere-transport-distribuție energie termică înființată până la data de 1 octombrie 2016. Schema tehnică realizată este următoarea: Funcționare: cazanul energetic de 420 t/h nr.5 turbina de abur de 60 MW. Rezervă: un cazan energetic de 420 t/h 1 turbină de abur de 100 MW. În cadrul regimului de iarnă se va livra: - energie termică sub formă de apă fierbinte livrată către sistemul de alimentare centralizat cu energie termică (SACET) din orașul Galați. - energie electrică livrată în Sistemul Energetic Național.Energia electrică este produsă în cogenerare cu energia termică sub formă de apă fierbinte.

Regim de vară: aprilie 2016 – octombrie 2016, aprilie 2017 – octombrie 2017,etc. Energia termică va fi realizată prin: - utilizarea unui boiler existent în cadrul centralei care transformă energia termică sub formă de de abur industrial furnizat de Arcelor Mittal în apă fierbinte - utilizarea unui cazan de apă fierbinte de 15 Gcal/h de la CET-ul din Brăila - in lichidare/alt cazan de apă fierbinte care produce apă fierbinte cu combustibil - gaz natural. CAF-ul va fi amplasat în incinta din sos.Smardan nr.3 sau pe un alt amplasament rezultat din studiile de fezabilitate . Toate agregatele energetice din CET sunt în conservare .

Elaboratori: Mihaela Nestianu - director comercial Dorin Ciobotaru - director tehnic

Vă mulțumim pentru participare !