ORIGINILE NERVOASE ALE EMPATIEI

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Inteligenta emotionala
Advertisements

Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Copyright.
Brusc apare mica zînă la masa lor şi spune:
CUM DUMNEZEULUI AM SUPRAVIETUIT COPILARIEI NOASTRE?
Idealul democratic Ce este democratia?.
PROGRAME SI ACTIVITĂȚI DE REINTEGRARE SOCIALă CARE POT FACE DIFERENȚA LA LIBERARE. BUNE PRACTICI LA PENITENCIARUL BUCUREȘTI-JILAVA în ARIA ASISTENței SOCIALE.
Este Exact Ora 20:27.
LA MULTI ANI.
Reînvie Speranța 14 Iubire și protecție Intervenție în criză SET SERIA
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
2 Reînvie Speranța Creat pentru iubire SET PARTEA
Studiul 10 pentru 8 Iunie 2019 MOMENTE DE TULBURARE.
Ethernet.
Abordarea cognitivă a personalităţii. George Kelly ( )
Abordarea de tip integrat a conținuturilor învățării
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
Ileana Vulpescu.
Transmiterea veştilor proaste
Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeilor 25 Noiembrie
“Cand nu mai am putere inchid ochii si realizez ca prietenii mei imi sunt energia mea .”
ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ
Management performant în administrația publică din Municipiul Vulcan
Transmiterea veştilor proaste
VIATA... in pasi de VALS By GRETA.
Elisabeta Stanciulescu Conferinta Freelanceri.ro “Tu esti o afacere”
Arta de a vorbi în public
REFLECȚIA PEDAGOGICĂ Cunoașterea în afara reflecției e greu de imaginat, deoarece actul cunoașterii nu poate fi descris doar ca informație privită izolat.
COMENIUS REGIO ‘YES’ VIDEOCONFERINTA Bologna-Iasi 13 decembrie 2010
ÎMPREUNĂ PENTRU PACE Proiect educațional.
Cromoterapie.
STRATEGII DE STIMULARE A GÂNDIRII CRITICE LA PREȘCOLARI
4 Reînvie Speranța Creat pentru iubire SET PARTEA
Cele 3 blonde si comisarul
Simulare de examen Psihologie medicală
Perspectivele bancassurance-ului
Violenţa în şcoală. Agresivitate în rândul elevilor
Gabriel Garcia Marquez
Simulare de examen Psihologie medicală
3 Reînvie Speranța Creat pentru iubire SET PARTEA
Profilul psihologic-pilonul planificării şi dezvoltării carierei elevului PROF. PĂTRĂŞCOIU ANA-MARIA, ŞCOALA CONSTANTIN SĂVOIU; TG-JIU; GORJ.
MAXIME.
6 Reînvie Speranța Creat pentru iubire SET PARTEA
Florin Talpes CEO Bitdefender/Softwin 14 Noiembrie 2013
Un nou tip de consumator? Tendinte si preferinte
Există obiceiuri în viaţă, zilnic, care dăunează creierului, practic se distrug neuronii, diminuându-se simţitor cantitatea lor. Fără micul dejun Persoanele.
Invatarea centrata pe elev
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019.
C E R D O P I ….
Albert Einstein Gânduri şi vorbe.
Conferinta internationala “Intarirea Legitimitatii”
Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunităţii - Componenta Educaţie Parentală - - Unicef - Bacău
AGRESIVITATEA ȘI JOCUL PE CALCULATOR
TINERII INTRE “DA” SI “NU”
METODE INTERACTIVE DE GRUP
FEMEIA VERITABILĂ.
FUNCŢII DE BAZĂ ALE ORGANISMULUI ANIMAL
Filozofia batranetii George Carlin
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
Stridia, perla si TU.
Studiul 10 pentru 8 Iunie 2019 MOMENTE DE TULBURARE.
Comunicarea în coaching.
Dezvoltarea Penitenciarului nr
Adolescenta.
TATUAJUL şi RISCURILE LUI
Curs 4 Valoarea atribuită muncii. Comportamente contraproductive
Chişinău 2016 Iuliana Curea
Probabil ca nu vei crede in asta, dar sfatul este minunat!
Tipuri de placi video,sunet si retea
Transcriere de prezentare:

ORIGINILE NERVOASE ALE EMPATIEI PROF. ADRIANA CRISTINA PETCU LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BRAILA

EMPATIA ……….a se simti in… capacitatea de a percepe experienta subiectiva a unei alte persoane Empatia – isi are baza intr-un fel de imitatie fizica a nefericirii altora. …..spre deosebire de simpatie, care poate fi simtita in general fata de altcineva ,fara a impartasi sentimentele persoanei respective.

Empatia se construieste pe constientizarea de sine… Empatia se construieste pe constientizarea de sine….. Cu cat suntem mai deschisi fata de propriile noastre emotii, cu atat suntem mai capabili sa interpretam sentimentele altora. Cheia intuirii sentimentelor altcuiva sta in capacitatea de a interpreta canalele non-verbale: tonul vocii, expresia fetei, pozitia corpului, directia privirii, si altele asemenea

In masura in care mintea rationala inseamna cuvinte, emotiile inseamna non-verbal. Cand cuvintele sunt in dezacord cu ceea ce se transmite de fapt, cu limbajul non-verbal, adevarul emotional consta in “felul” in care se spune ceva si nu in “ceea “ ce spune.

ALEXITIMICII – indivizi afoni din punct de vedere emotional. … ei sunt dezorientati de propriile lor sentimenete, sunt extrem de uluiti cand ceilalti isi exprima sentimentele fata de ei. …. Aceasta incapacitate de a detecta sentimentele celorlalti este un defect major la nivelul inteligentei emotionale si un esec tragic in ceea ce ar trebui sa fie ceva omenesc !

Lipsa capacitatii si talentului de a sti ce simt ceilalti, este detectata la psihopatii criminali, la violatori si la cei care molesteaza copii. Psihopatii sunt recunoscuti ca fiind fermecatori, mitomani credibili, fiind in stare sa spuna orice pentru a obtine ceea ce doresc,manevreaza emotiile victimelor cu acelasi cinism.

Cercetarile psihologice au identificat o anomalie psihologica la sotii care isi bateau nevestele: acestia actioneaza cu sange rece, calculat si nu pentru ca sunt intr-un acces de furie. In momentul de furie maxima , ritmul lor cardiac scade in loc sa creasca, ceea ce inseamna ca ei sunt mai calmi atunci cand devin violenti si abuzivi. violenta lor pare o forma de terorism calculat, o metoda de a-si stapani nevestele, insuflandu-le frica.

EMPATIA SI IQ-UL

“ Cea mai mare parte a locurilor pe care si le gaseste cineva in societate, pornind de la clasele sociale si pana la noroc, este determinat de factori care nu au legaturi cu IQ-ul! “ Exista oare vreo legatura intre IQ si INTELIGENTA EMOTIONALA, adica capacitatea individului de a fi in stare sa se motiveze si sa persevereze in fata frustrarilor, de a-si stapani impulsurile, de a-si amana satisfactiile…. de a impiedica necazurile sa-i intunece gandirea…?

IQ-ul si inteligenta emotionala nu sunt componente contradictorii !! Cei care au un IQ ridicat dar o inteligenta emotionala (interpersonala) scazuta ( si invers) sunt, in ciuda stereotipurilor, putini Tipul pur de IQ mare (asta inseamna lasarea la o parte a IE) este o caricatura a intelectualului care se poate adapta mintal, dar care este incapabil sa se adapteze la lumea personala.

Barbatul cu IQ mare ( nu e nicio surpriza Barbatul cu IQ mare ( nu e nicio surpriza!) este o persoana ambitioasa si productiva, previzibila, stapanitoare si netulburata de ingrijorari in ceea ce il priveste.Are tendinta de a fi critic si condescendent, greu de multumit si inhibat, cu probleme sexuale. Barbatul cu IE mare este echilibrat din punct de vedere social,simpatic si vesel, nu cade prada temerilor si ingrijorarilor. Se simte bine cu el insusi si cu ceilalti.

Femeile cu IQ ridicat au incredere intelectuala, sunt fluente in exprimarea gandurilor, au o gama larga de interese intelectuale si estetice. Au tendinta de a cadea prada nelinistilor, sentimentului de vinovatie, ezita sa-si exprime mania direct ( chiar daca o fac indirect!) Femeile cu IE ridicat au tendinta de a fi categorice, de a-si exprima sentimentele direct, de a avea o parere pozitiva despre ele insele. Sunt simpatice, comunicative, se adapteaza bine stresului, spontane , deschise la experiente sexuale.

Pana la un punct, orice om are o inteligenta cognitiva si una emotionala; prin urmare aceste portrete se contopesc, si totusi, dintre cele doua, inteligenta emotionala adauga mult mai multe calitati care ne determina sa fim cu adevarat OAMENI !!!