GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
IN ATENTIA PARINTILOR STRAINI
“De la joc……la educaţie financiară”
"De la joc ....la educaţie financiară".
CONDUCĂTORI AUTO PROFESIONIŞTI
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Conferința Curs de Guvernare București, 22 octombrie 2014
Să citim pentru mileniul III
COMENIUS REGIO “4S-Say Short Simply Sport”
Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
Abordarea de tip integrat a conținuturilor învățării
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
„CARAVANA PRIETENIEI”
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
Campanie de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
...într-un colțișor al Terrei...
Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeilor 25 Noiembrie
ÎMPREUNĂ PENTRU TOLERANŢĂ
Management performant în administrația publică din Municipiul Vulcan
UNITED ENTERPRISES: MISSION INCLUSION
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE
Metodologia elaborării proiectelor de intervenţie
Propunere dezbateri la nivelul sistemului de învățământ
Campania Globală pentru Educație
Nu este o lecție de istorie
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
STRATEGII DE STIMULARE A GÂNDIRII CRITICE LA PREȘCOLARI
GRADINITA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.3 CU PROGRAM NORMAL NR.24
Impreuna pentru dezvoltare
CUNOAŞTEREA MEDIULUI CE VOM ÎNVĂŢA ASTĂZI
Să știi mai multe, să fii mai bun
Reînvie Speranța 7 Iubire și protecție Finanțele Familiei SET SERIA
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
STRATEGIE PRIVIND EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ (Draft document) Perioada de programare Reuniunea Comitetului Consultativ Tematic Educație.
Timişoara şi zona, 26 – 27 septembrie 2014
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Tandem părinte-copil am realizat coşuleţul decorativ pentru masa de Paşti.Copiii au fost recompensaţi cu câte un iepuraş de ciocolată, iar în coş au pus.
Exploratori în lumea emoțiilor
“Educatie cu responsabilitate si oportunitate de dezvoltare pentru copii si tinerii romi din Homorod, judetul Brasov –EROD” Proiect finanţat cu sprijinul.
ÎNVĂŢĂMÎNTUL PREŞCOLAR ÎN ERA DIGITALĂ
Programe de studii liceale și de formare profesională
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
METODA PROIECTULUI.
MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
Cadrul normativ privind organizarea
AGRESIVITATEA ȘI JOCUL PE CALCULATOR
UNIUNEA EUROPEANĂ Fondul Social European GUVERNUL ROMANIEI
STRATEGIA DE LA LISABONA
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
PREZENT! Stimularea participării la formarea continuă a angajatilor aflati în situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la.
CURRICULUMUL ROMÂNESC PENTRU EDUCAŢIE TIMPURIE - un curriculum dinamic-evolutiv, prin preluare, adăugare și adaptare la noile contexte -
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” REZULTATE EVALUARE NATIONALA
INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI HUNEDOARA Anul şcolar
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
Constituirea Biroului de Credit
COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII MARITIME SA GALATI
● Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, din care:
Kalokagathia 18 DECEMBRIE 2007
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Introducere în coaching cognitiv-comportamental
Raportul Grupului de Lucru 3
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
DIN PRIMII ANI, O EDUCAȚIE INCLUZIVĂ ȘI DE CALITATE
Instrumentar de formare privind APE 4. Evaluarea nevoilor
Transcriere de prezentare:

GRADINITA CU P.P. “MOTANUL INCALTAT” GALATI Str. COSTACHE CONACHI, Nr. 2, MICRO 19 Tel: 0236/ 44 21 61 Director: Prof. pt înv. preşcolar E-MAIL: gmotanul_incaltat@yahoo.com OPREA STANCA

DEVIZA Modernism Inteligenta Orientare Necesitate Tinerete Calitate Adevar Altruism Noutate Liniste Utilitate Tenacitate Libertate Armonie Transparenta

MISIUNEA Promovarea unui învăţământ deschis şi flexibil capabil să asigure accesul egal pentru toţi copiii, indiferent de condiţia socială şi materială, de sex, rasă, naţionalitate, apartenenţă politică sau religioasă, din perspectiva formări de abilităţi, competenţe, atitudini şi valori necesare unei inserţii şcolare

VIZIUNEA Sub deviza “Pentru tine, copile, tot ce este mai bun” Grădiniţa cu P.P “MOTANUL INCALTAT” din GALATI îşi propune să devină o “Grădiniţă dechisă pentru toţi” prin crearea climatului socio-educaţional adecvat unei pregătiri de calitate, de nivel european, a unui mediu democratic şi creativ de dezvoltare pentru toţi şi pentru fiecare.

Scurt istoric Gradinita cu P.P. “MOTANUL INCALTAT” a fost construita in 1976, ridicarea ei fiind legata de initiativa Primariei Locale, de dezvoltarea generala a orasului si a judetului Galati. Patronata initial de Combinatul Siderurgic Galati, actualmente Mittal Steel, gradinita s-a dezvoltat treptat asigurand cele mai bune conditii de munca si de viata, scolarizand in prezent un numar de 400 copii – 8 grupe in program prelungit si 4 grupe in program normal. Gradinita are personalitate juridica si Centru Financiar, avand ca structuri gradinitele “Alice” - str. Nr. din Micro 21 si “Voinicelul” din str. Nr. Gradinita functioneaza cu toate grupele in alternativa Step by step, urmarind in felul acesta individualizarea nevoilor de pregatire a copiilor conform particularitatilor de varsta.

Incepand cu acest an scolar in unitatea noastra functioneaza, in cadrul proiectului national “Un start bun in viata”, o grupa anteprescolara (2-3 ani), gradinita raspunzand astfel nevoilor parintilor de a-si creste si integra copiii intr-un cadru formal, care le asigura conditiile optime de dezvoltare. In contextul schimbarilor determinate de reformele sociale si ale noilor reforme curriculare, ne-am propus un tip de educatie bazat pe formarea capacitatii de invatare, avand ca scop stimularea la cel mai inalt nivel a personalitatii copiilor. Dorim sa nu ne oprim aici, sa ne mandrim cu rezultetele obtinute si avem propuneri pentru proiecte nationale dcare sa ne evidentieze ca fiind cea mai buna unitate prescolara din Galati si nu numai.

SCOPUL GRADINITEI ESTE ACELA DE A FI UN LOC SPECIAL: - unde copilul este acceptat in functie de propriile nevoi - unde copilul invata sa-i respecte pe cei din jur si sa constientizeze ce inseamna sa faci parte din comunitate - unde copilul invata despre valorile vietii - unde curiozitatea si dorinta de cunoastere a copilului sunt incurajate si dezvoltate. Copiii din gradinita sunt provocati prin intermediul jocului sa participe la diferite activitati: sa picteze, sa coloreze, sa modeleze, sa numere, sa scrie, sa memoreze, sa povesteasca, sa vorbeasca corect din punct de vedere gramatical, sa socializeze, sa se pregateasca pentru activitatea viitoare - invatarea.