India.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Ecosistem unic in Europa
Advertisements

EUROPA- APELE CURGĂTOARE
STATELE ŞI GRUPĂRIELE REGIONALE DE STATE
Încă din Preistorie, oamenii au călătorit pe apă sau pe uscat pentru a descoperi noi locuri.
Pământenii-duşmani ai Terrei?
10 cei mai faimosi copaci lume. 10 cei mai faimosi copaci lume.
Spune Talmud-ul: “Un vis neinterpretat e ca o carte necitită.”
N-o să-ți vină să crezi că aceste imagini sunt reale
ABATIA SAINT MICHEL-MINUNEA DIN LARGUL OCEANULUI
GATEWAY ARCH de Valer Pop Bibliografie: Jurnalul casei mele
DELTA DUNĂRII.
EVOLUŢII GEODEMOGRAFICE CONTEMPORANE. DIFERENŢIERI REGIONALE
CIPRU - LEAGĂNUL AFRODITEI
Ethernet.
Studiul berzelor albe (Ciconia ciconia)
Marele maestru - natura. Fenomene care sfideaza realul.
SALVAREA NATURII Vasile Oana Teodora Clasa XII-a B
CEI MAI FAIMOSI COPACI DIN LUME
Delta Dunării – Rezervație a biosferei
GERMANIA.
LAS VEGAS HOTELURI Hotelurile-cazinouri din Las Vegas sunt tematice şi recrează ambianţa şi decoraţiunile originale..
...într-un colțișor al Terrei...
Formata la sfarsitul ultimei ere glaciare, acum aproximativ de ani, cascada Minnehaha (Minnehaha Falls, din statul Minnesota, SUA) ar fi fost poate.
RAPORT DE ACTIVITATE.
(Between Nevada and Arizona)
GENEVA Elvetia Geneva (în franceză Genève, în germană Genf) este un oraș elvețian situat în extremitatea vestică a țării, capitală a cantonului cu același.
Protejarea mediului înconjurător Liceul Tehnologic “Ion Nistor”
Ce consecinţe are încălzirea globală?
Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Mehedinti
Când spuneţi “Cascade”, la ce vă gândiţi?
Situaţia României în anul 2003
Impreuna pentru dezvoltare
Totul tine de date! Ce date sunt necesare pentru Inventarul de Emisii de Referință? Angajamentul Pactului Primarilor este transpus în acțiuni practice.
Florin Talpes CEO Bitdefender/Softwin 14 Noiembrie 2013
Oslo-capitala Norvegiei
BUSUIOCUL 2016.
Cursul 4 Organizarea spaţiului geografic
Oferiți prietenilor un cadou pregătit de Sola Scriptura
Atmosfera planetei Terra
SOCIETATEA ELECTROCENTRALE GRUP SA Bucuresti
Proiectul ESPON Territorial Diversity (TeDI)
MEDIU ÎNCONJURĂTOR ŞI PEISAJE.
Stadiul implementării Programului Operaţional Regional
Înţelege diabetul, preia controlul!
AMENAJAREA LOCALĂ ŞI REGIONALĂ
Dinţi sănătoşi pentru un organism sănătos
Your Text Here STIATI CA un component esential
STRATEGIA DE LA LISABONA
CELE MAI SCUMPE OBIECTE DIN LUME de Valer Pop Bibliografie:
Conferinţa Curs de Guvernare
Proiectul ESPON Territorial Diversity (TeDI)
Zona Rusia America latina
GHIMBAV orașul oamenilor fericiți conectare
ISTANBUL Oras imens, foarte populat, cu o pozitie geografica exceptionala, este situat pe ambele maluri ale Cornului de Aur, (mic golf adanc de pe malul.
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
Caracterizare economico-geografică
DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII: Strategie si prognoze
REGIUNI INDUSTRIALE.
Geometrie clasa a VII-a
„PE CĂRĂRI DE MUNTE” – VIZITĂ DE STUDIU
Metodologia elaborării proiectelor de intervenţie
Raportul Grupului de Lucru 3
K U W E I T 7 ianuarie 2007.
Ziua Internațională a Sănătății
Transcriere de prezentare:

India

India-Cuprins 1.Asezare geografica, limite, intindere, vecini 2.Relieful. Unitatile majore de relief 3.Clima 4.Vegetatia 5.Hidrografia 6.Populatia.Asezarile umane 7.Resursele. Economia

1.Asezare geografica, limite, intindere, vecini India este situata in sudul Asiei, fiind limitata pe 2 laturi de Oceanul Indian si in rest de spatii continentale. India este formata dintr-o parte continentala, o parte peninsulara(Peninsula India) si dintr-o serie de insule situate in apropiere. Vecinii Indiei sunt: Pakistan-in vest, Bangladesh si Myanmar in est, China,Nepal si Buthan in nord. India are iesire in est la Golful Bengal, iar In vest la Marea Arabiei

2.Relieful. Unitatile majore de relief India peninsulara este formata dintr-un podis vechi , Podisul Deccan, marginit spre cele doua laturi dinspre Oceanul Indian de inaltimi mai mari,cu aspectul unor munti(Gatii de Vest si Gatii de Est).Spre Campia Indului (in N-V) si Campia Gangeului (in N)

altitudinile podisului coboara foarte mult,iar placa tectonica pe care se afla situat (placa Indo-Australiana) coboara,pe un plan usor inclinat , sub sistemul himalayan (partea continentala).Formarea acestui sistem montan este datorata deplasarii rapide a placii care poarta Podisul Deccan si ridicarii masei de sediment existente aici. Muntii Himalaya au majoritatea varfurilor de peste 8000 m la limita dintre Nepal si China . In India , cel mai inalt varf este Nanda Devi ( 7817 m).

3.Clima In cea mai mare parte a tarii clima este musonica, caracterizata prin prezenta a 2 anotimpuri: unul ploios-vara si unul secetos-iarna. In nordul Indiei climatul este montan, fiind influentat de cel mai inalt lant montan de pe Terra-Muntii Himalaya .

4.Vegetatia Vegetatia reflecta marea etajare in altitudine a reliefului si diversitatea regimului precipitatiilor -padurea tropical deasa, indeosebi pe coasta Malabar (V Pen India) si in extremitatea NE (Assan) -padurea de conifer (Muntii Himalaya) -savana, indeosebi in Campia Gangelui -stepa cu maracini (Pod Deccan) -vegetatie desertica (Desertul Thar)

5.Hidrografia Reteaua hidrografica este dominata de fluviile Gange si Brahmaputra, navigabile pe mari distante; in pod. Deccan, mai importante sunt fluviile Narmada, Godavari, Krishna  si Mahanadi

6.Populatia India avea în 1998,988 de milioane de locuitori şi e foarte posibil ca în prezent numarul acestora sã fie mai mare de un miliard.Aceasta înseamna ca din 6 locuitori ai Terrei unul este indian(sau altfel spus,ca din 100 de locuitori,17 sunt indieni). Densitatea medie a populaţie(care e de 300 de locuitori/km) este foarte mare pentru un stat cu asemenea dimensiuni. Populaţia actuala a Indiei este formata dintr-un amestec de populaţii dravidiene,iar în N,indoeuropene(care au venit aici în urmã cu 3500 de ani)

În prezent se vorbesc peste 200 de limbi,dintre care cea mai utilizata e hindi(care a devenit limba oficialã a Indiei) Predomina religia hindusã(hinduismul,cu 84% din totalul populaţiei),urmatã de religia musulmanã. India e o federaţie formatã din 30 de unitaţi teritoriale,care împreunã formeaza "Uniunea Indianã’’.

8.Resursele. Economia Desi pe ansamblu nivelul de dezvoltare economica a Indiei este redus, la unele produse agricole si industrial are o pozitie foarte buna, este vorba indeosebi de productia de grau, orez si zahar (locul 2 la fiecare), bumbac (3), minereu de fier si soia(5) si chiar energie electrica, aluminiu si otel. In privinta productiei de ceai, ocupa primul loc. Are, totodata, celmai mare efectiv de bovine. Principala regiune industriala se afla in E, cu zacaminte de carbuni, minereu de fier, centre siderurgice, centre industriale diverse; tot aici se afla centrul industrial si urban Calcutta. Alte concentrari urban-industriale sunt localizate in Mumbai, Madras, New Delhi.