Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

K U W E I T 7 ianuarie 2007.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "K U W E I T 7 ianuarie 2007."— Transcriere de prezentare:

1 K U W E I T 7 ianuarie 2007

2 Continent: Vecini: ASIA Orientul Mijlociu Irak Iran Arabia Saudită
Golful Persic APME

3 Kuweit-ul şi-a căpătat independenţa pe19 Iunie 1961.
Râvnit de statele din jur pentru petrol şi acces bun la Golf, a fost atacat de Irak în august 1990. SUA a condus campania de eliberare în ianuarie 1991.

4 Kuweit-ul este o monarhie constituţională.
Legea islamică şi cea civilă coincid în multe domenii. Constituţia nu este considerată obligatorie. Prioritare sunt legile islamice.

5 Datorită petrolului, populaţia ţării beneficiază de electricitate şi apă gratuit.
Petro-dolarii sunt folosiţi tot mai mult în sponsorizarea cauzei islamului în lume, chiar şi în România. Suferinţa şi ura cauzată de război i-a făcut pe mulţi să pună la îndoială justeţea sistemului islamic.

6 Se ştie doar de existenţa a 100 de creştini dintre localnici, restul sunt imigranţi sau etnici minoritari. Literatura creştină este o modalitate eficientă de evanghelizare în Kuweit.

7 Rugaţi-vă ca liderii din Kuweit să se deschidă faţă de credinţa creştină.
Legea islamică şi tratamentul rău din partea guvernului să fie anulate de lucrarea Duhului Sfânt, iar creştinii să aibă uşi deschise pentru a-şi mărturisi credinţa. Rugaţi-vă ca harul Domnului să fie peste credincioşi, cât şi peste grupurile minoritare.

8 Rugaţi-vă pentru libertatea distribuirii de Biblii.
Rugaţi-vă ca Evanghelia să poată fi comunicată şi prin radio şi TV. Rugaţi-vă ca Filmul ISUS să fie acceptat de oameni şi aducă mântuire celor care-l vizionează.

9 „Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,“ (1 Timotei 2:1-3)


Descărcați ppt "K U W E I T 7 ianuarie 2007."

Prezentări similare


Publicitate de la Google