Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

SOCIETATEA ELECTROCENTRALE GRUP SA Bucuresti

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "SOCIETATEA ELECTROCENTRALE GRUP SA Bucuresti"— Transcriere de prezentare:

1 SOCIETATEA ELECTROCENTRALE GRUP SA Bucuresti
Societatea ELECTROCENTRALE Galati SA în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective privind “Soluția de asigurare a energiei termice necesară populației din municipiul Galați și modul de restructurare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică a municipiului Galați”

2 I.Sistemul de producere:
Electrocentrale Galaţi SA.- centrală în cogenerare are în exploatarea actuală : - 4 cazane de abur de 420 t/h care funcționează cu gaze naturale din sistemul de transport gaze naturale al SNTGN Transgaz Mediaş, păcură şi gaz furnal - 4 turbine cu condensație și prize (de termoficare și industrială) din care 3 turbine de 105 MW și o turbină de 60 MW . Total Capacitate termică instalată = 948,9 MWt

3 II. Sistemul de transport aparținând Electrocentrale Galaţi SA:
- Reţeaua termică primară: alcătuită din 5 magistrale și o multitudine de ramuri și racorduri însumează 138 Km de conducte tur+retur circulă un volum de agent termic primar de aproximativ mc - la care sunt racordate: obiective urbane, instituții bugetare și agenți economici cu puncte termice proprii care au relaţie contractuală pentru alimentarea cu energie termică, direct cu CET Galaţi astfel: o asociație de proprietari = 1 punct termic nouă instituții bugetare = 9 puncte termice un agent economic= 2 puncte termice 117 puncte termice aparținând Municipiului Galaţi.

4 III.Sistemul de distribuţie:
Reţelele termice de distribuţie exploatate totalizează 614,5 Km conductă. IV. Consumatorii: SACET al municipiului Galați asigură: încălzirea a circa apartamente prepararea apei calde menajere necesară la un număr de aproximativ locuitori 154 instituţii social – culturale. 

5 Din punct de vedere al proprietăţii:
Societatea Electrocentrale Galaţi SA-în insolvență deține: sursa de producere a energiei termice reţelele de transport agent termic primar (reţelele termice primare) . Municipiului Galaţi deține: punctele termice rețelele de distribuție (rețelele termice secundare ) . Acestea au fost transmise in concesiune societatii CALORGAL SA prin HCL nr.142/ , nr.172/ și nr.384/ pe o perioadă de 13 ani.

6 Electrocentrale Galaţi SA
1. Singurul producător și transportator de energie termică în SACET al municipiului Galați 2. În insolvență din deoarece: a fost înlăturată creanța sa de 339,3 milioane lei (din care 267,9 mil.lei reprezentând c/val energiei termice livrate în: și 71,4 mil. lei reprezentând penalități de întârziere) prin Planul de reorganizare al S.C. Apaterm S.A. Apaterm S.A. a acumulat alte datorii de 60,9 milioane lei catre CET în perioada reorganizării. 3. Personalul societăţii este în prezent în număr de: 357 salariaţi din care 5 salariați cu atribuții în exploatarea și întreținerea rețelelor de termoficare. 4. Prețurile pentru energia termică livrată sub formă de apă fierbinte în anul 2016 din centrala CET Galați-în cogenerare, conform Deciziei ANRE nr.2390/ , sunt: 146,96 lei/MWh = 170,91 lei/Gcal (fără TVA) destinată consumului populației (casnic) 192,78 lei/MWh = 224,20 lei/Gcal (fără TVA) destinată consumatorilor noncasnici.

7 Distribuitorul local de energie termică- Societatea Calorgal SA Galați
1. A fost înființată ca operator regional de către Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Galați, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Tecuci și Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Șendreni. 2. Are ca obiect principal de activitate distribuţia şi furnizarea de energie termică pe bază de licenţă către consumatori finali de tip casnic în proporţie de 90% și restul de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici). 3. Are încheiat contractul de delegare a serviciului public de alimentare cu energie termică din cu durata de 15 ani. 4. Personalul societăţii este în prezent în număr de : 506 salariaţi (la ). 5. Tarifele locale pentru distribuția și furnizarea energiei termice aprobate prin Hotărîrea Consiliului local nr.20 din sunt: 193,8 lei/Gcal, inclusiv TVA, pentru energia termică destinată populației 161,50 lei/Gcal, inclusiv TVA, pentru energia termică destinată agenților econmici 6. Prin Hotărîrea Consiliului local nr.20 din s-au aprobat: prețul mediu de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice destinată populației de 400,22 lei/Gcal, inclusiv TVA, subvenția unitară de la bugetul local pentru acoperirea diferențelor de preț de 226,22 lei/Gcal, inclusiv TVA, prețul local al energiei termice facturată populației de 174,00 lei/Gcal, inclusiv TVA.

8 Studiul din vara 2015 al reprezentantilor de la B. E. I
Studiul din vara 2015 al reprezentantilor de la B.E.I. a cuprins 7 scenarii: Costul de productie este cel mai scazut in variantele II si I.

9 - lucrari de reabilitare la:
Cu datele furnizate de catre studiul BEI, SC Tractebel Engineering SA a realizat un studiu de fezabilitate care a analizat 2 variante: Varianta 1: - folosirea instalatiilor de cogenerare existente, functionand cu gaze de furnal si gaze naturale si achizitia unui nou cazan – CAF 15 Gcal/ ora pt regimul de vara si varfurile de consum iarna. - lucrari de reabilitare la: Reteaua de transport: aproximativ 20% din reteaua existenta Reteaua de distributie: Faza 1: cu prioritate in 20 de zone foarte dense Faza 2: 15 zone aditionale, cu densitate mai redusa

10 Varianta 2: - Achizitia si montarea a 6 motoare termice si 9 cazane de apa calda utilizand gaze naturale - Consumatorii din Galati sunt impartiti in 3 zone astfel: Zona 1: cuprinde cartierele : Aviatiei, Centru III, IC Frimu, Siderurgistilor si Tiglina III Zona 2: cuprinde cartierele : Tiglina I si II , Mazepa I si II , Centru I si II , Piata Centrala, Zona Port Zona 3: cuprinde cartierele: Dunarea, Micro 18, si Micro 17 In aceste zone se vor monta urmatoarele echipamente: 2 motoare termice pe gaz, cu o capacitate de 4 MW fiecare; 3 CAF-uri cu o capacitate de 26 MW fiecare; 1 statie de dedurizare; Echipamente auxiliare.

11 Date comparative - SC Tractebel Engineering SA
Valorile sunt exprimate in Euro.

12 Funcționarea specifică a serviciului
Regim de iarnă: noiembrie 2016-martie 2017, noiembrie 2017-martie 2018 etc. Energia termică va fi realizată: cu ajutorul agregatelor energetice existente în incinta Electrocentrale Galați de către Societatea integrată de producere-transport-distribuție energie termică înființată până la data de 1 octombrie 2016. Schema tehnică realizată este următoarea: Funcționare: cazanul energetic de 420 t/h nr.5 turbina de abur de 60 MW. Rezervă: un cazan energetic de 420 t/h 1 turbină de abur de 100 MW. În cadrul regimului de iarnă se va livra: - energie termică sub formă de apă fierbinte livrată către sistemul de alimentare centralizat cu energie termică (SACET) din orașul Galați. - energie electrică livrată în Sistemul Energetic Național.Energia electrică este produsă în cogenerare cu energia termică sub formă de apă fierbinte.

13 Regim de vară: aprilie 2016 – octombrie 2016, aprilie 2017 – octombrie 2017,etc.
Energia termică va fi realizată prin: - utilizarea unui boiler existent în cadrul centralei care transformă energia termică sub formă de de abur industrial furnizat de Arcelor Mittal în apă fierbinte - utilizarea unui cazan de apă fierbinte de 15 Gcal/h de la CET-ul din Brăila - in lichidare/alt cazan de apă fierbinte care produce apă fierbinte cu combustibil - gaz natural. CAF-ul va fi amplasat în incinta din sos.Smardan nr.3 sau pe un alt amplasament rezultat din studiile de fezabilitate . Toate agregatele energetice din CET sunt în conservare .

14 Elaboratori: Mihaela Nestianu - director comercial Dorin Ciobotaru - director tehnic

15 Vă mulțumim pentru participare !


Descărcați ppt "SOCIETATEA ELECTROCENTRALE GRUP SA Bucuresti"

Prezentări similare


Publicitate de la Google