Solutii pentru managementul identitatii

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Noile campuri de lupta ale amenintarilor informatice
Advertisements

Registrul Potentialilor Contractori (RPC)
MANAGEMENTUL ACHIZIȚIILOR STRATEGICE ȘI PUBLICE
Aboradrea curriculara a disciplinei Consiliere si Orientare invatamantul profesional de 3 ani SIMONA LUCA   Consilier școlar în cadrul CMBARE, la Colegiul.
F.L.O.R.A Finding Love Of natuRe Again The Human Impact on FLORA in the 21st century
Educație financiară Internet banking.
RENOVAREA CLĂDIRILOR PUBLICE LA NIVEL aproape ZERO ENERGIE
ÎNTREBĂRILE PE CARE AR TREBUI SĂ NI LE PUNEM
Structura sistemelor de calcul (03-5)
SUB LUPA COFACE INTERCREDIT
Reorganizarea judiciară, între mit și realitate
Business Information Systems
COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
Facultatea de Informatică Universitatea “Al. I
Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate
Management performant în administrația publică din Municipiul Vulcan
GrECo JLT Romania GmbH Viena Sucursala Bucuresti
Mai mult decat finantare, un pachet de servicii
PROIECTUL Profesor: Babusca Tatiana
INTEROPERABILITATE prin Guvernarea Electronica
FURNIZOR INTEGRAT DE ENERGIE SI RESURSE ENERGETICE
Aurel Netin, Secretar de stat
Platforma e-learning: Gifted European Mathematicians
INFRASTRUCTURA DE ACCEPTARE A CARDURILOR 2006 SUB SEMNUL EMV!
Provocari si oportunitati in industria platilor
Banca Tiriac - Servicii la dispozitia detinatorilor de carduri si comerciantilor 1. Sistemul de plata al obligatiilor bugetare locale prin intermediul.
Eveniment de lansare proiect Activitati si rezultate
PARTEA I UTILITARE DE SISTEM
Curs 4: Arhitectura unei Intreprinderi Digitale
LIBERA CIRCULAŢIE A MĂRFURILOR Eliminarea barierelor în calea comerţului Aplicarea principiului recunoaşterii reciproce Mirona Coropciuc Ministerul Integrării.
3D Secure Un standard care s-a impus cu autoritate în România,
Tranziția de la NIMIC la un parteneriat durabil
Asigurarea afacerii si Managementul Riscului
Cursul 4 Organizarea spaţiului geografic
Tendinţe în tehnologie şi design pe piaţa cardurilor
Servicii de Comert Electronic
METODĂ MODERNĂ DE DIAGNOSTICARE GEOMETRICĂ A CĂII
Ce este EURES ? EURES* - reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic.
DE CE OUTSOURCING? DE CE INFORM LYKOS?.
CONFERINTA in parteneriat cu SECTRA si
Operaţiunile cu instrumente de plată electronică în România
Business Information Systems
Tarifele de transport în perioada octombrie 2016 – septembrie 2019
METODA PROIECTULUI.
Rolul valorilor culturale în dezvoltarea vieţii comunitare
EVOLUTIA SI IMPORTANTA CARDULUI DE CREDIT
TECHNOLOGY ADDICTION IN ADOLESCENTS
Elena Apostolescu, FCCA
Solutii informatice integrate pentru sectorul auto
Comisia Naţională a Pieţei Financiare
POTENȚIALUL INVESTIȚIONAL AL ASIGURĂRILOR ÎN ECONOMIA NAȚIONALĂ CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ CU PRILEJUL JUBILEULUI DE 20 DE ANI AL PIEȚEI ASIGURĂRILOR DIN.
Apa Prod S.A. Deva Calitatea rezidă în oameni și în managementul pe care ei îl fac. *** Sistemul Integrat de Management Calitate – Mediu – SSM.
Să lucrăm împreună pentru Noi şi Europa!
Modele de succes: Plăţile electronice în Noua Europă
Oleg VEREJAN, Preşedintele Asociaţiei de Actuariat din Moldova
COMISIA NAŢIONALĂ PENTRU POPULAŢIE ŞI DEZVOLTARE
Radu Enache, Director General HP România 11/07/2011
Software Diferite tipuri de software programe de sistem
Business Information Systems
Bine ati venit la prezentarea noastra pentru e-Business Romania 2006
“STUDIU SATISFACTIE CLIENTI”
Constituirea Biroului de Credit
TEORIA SISTEMELOR AUTOMATE
UNIUNEA NAŢIONALĂ A ORGANISMELOR
Plata cu card online Rolul integratorului de eCommerce
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE PRAHOVA in calitate de Partener al evenimentului organizat de DoingBusiness.ro, are placerea sa va invite la “Business Evolution.
PENSIILE PRIVATE, START 2007! IN PIATA FONDURILOR DE PENSII
E-Sign Romania Solutii de securitate.
Transcriere de prezentare:

Solutii pentru managementul identitatii Septembrie 2005 XETRA Vienna: SNT Reuters: SNTS.VI Bloomberg: SNT AV US-OTC: STSQY ISIN: AT0000905351 www.snt.at

“Daca nu ai nimic de ascuns, nu ai de ce sa te temi” Identitatea – concept filosofic? Dreptul la confidentialitate? Confidentialitate in mediu virtual?

Ce este identitatea digitala? In general, identitatea se defineste ca fiind un set de informatii ce se cunosc despre o anumita persoana. In contextul virtual, identitatea unei persoane se refera la identitatea sa digitala, acea persoana putand avea multiple identitati digitale. Identitatea digitala se poate asocia si altor tipuri de entitati decat cele umane (servicii, sisteme, dispozitive, etc.)

Identitati si politici de administrare Datele de identificare sunt utilizate in contexte diferite si sunt definite de catre politicile de identificare, autentificare, autorizare si confidentialitate. Politica de administrare a identitatilor digitale reprezinta o componenta a solutiei de management al identitatilor. Atat datele de identificare cat si politica de administrare a acestora se modifica in timp. Implicit si politica de administrare a securitatii.

Solutia de management a identitatii COMPONENTE Management Utilizator Control Acces Confidentialitate Federativ Orientat utilizator Single Sign-On Personalizare Servicii utilizator Ciclul de viata Planificare Longevitate Securitate Autentificare Autorizare Auditare Zona de stocare a datelor (data repository) Directory Meta-Directory Virtual Directory

Solutii complexe Produsele si solutiile existente pe piata contin una sau mai multe componente, in functie de tipul utilizatorilor si a contextului (e-commerce, servicii, organizatii guvernamentale sau private). Calitatea acestor produse depinde in mare masura de modalitatile de pastrare a datelor de identificare, consistenta si actualizarea lor, modul in care satisfac politicile de securitate, standardele si legislatia in vigoare. Dispozitive de stocare a informatiilor digitale: smart card, dispozitive biometrice.

Context Cerinte Conformitate cu standarde Acoperirea breselor de securitate Mediu colaborativ Sistem de securitate integrat Metode de autentificare Smart card Dispozitiv biometric Sistem dinamic de parole Certificate digitale Factori multipli de autentificare Managementul identitatii Planificare Stabilire credentiale Utilizare smart card Utilizare dispozitive biometrice Implementare PKI Stabilirea politicii de securitate Managementul identitatii permite organizatiilor sa-si protejeze informatiile si resursele prin identificarea si verificarea usoara, rapida si cu acuratete a utilizatorilor in sistem.

Functionalitati Planificarea categoriilor de utilizatori Emiterea credentialelor Stabilirea si administrarea ciclurilor de viata Inregistrarea credentialelor pe dispozitive securizate (smart card, biometric) Stabilirea politicilor de autentificare si autorizare Administrarea integrata si securizata a identitatilor

Sugestii Evaluare: Analiza a cerintelor de business Analiza riscului Implementare: PKI / Servicii de time-stamping Managementul identitatii Testare si evaluare: Extinderea mediului securizat la clienti si parteneri

Experienta S&T LV RU PL UA CZ SK AT MD HU RO SI HR BA YU BG MK AL GR TR AT Austria MD Moldova SI Slovenia Headquarter BA Bosnia and Herzegovina MK Republic of Macedonia SK Slovak Republic S&T Countries BG Bulgaria PL Poland TR Turkey CZ Czech Republic RO Romania UA Ukraine CY Cyprus RU Russia HU Hungary Serbia and Montenegro LV Latvia GR Greece MT Malta HR Croatia YU AL Albania MT CY

Concluzii Exista mari diferente intre adoptarea unor tehnologii/produse de securitate si adoptarea unei solutii complete de securitate Confidentialitate – drept fundamental “Nu exista confidentialitate absoluta”