MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Şcoala Gimnazială Nr. 7 "Sfânta Maria" Timişoara-România
Advertisements

Asociația copiilor întreprinzători TIME IS MONEY
Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ, în anul școlar
Prof.i.p. Bițeanu Anișoara Liceul Tehnologic Economic Administrativ
COMPONENȚA COMISIEI DE VERIFICARE CATALOAGE, NOTARE RITMICĂ, TEZE Hilohe Andra Diana Frigura Elena Bordianu Gabriela Cenuşe Lavineta Ismana-Ilisan Camelia.
Povestea lui Moș Crăciun
"De la joc ....la educaţie financiară".
LICEUL TEHNOLOGIC “SOMEŞ” DEJ
Să citim pentru mileniul III
Mici antreprenori de succes
Educația financiară - lecții de viață pentru copii și părinți
INSTRUCȚIUNEA PRIVIND MANAGEMENTUL TEMELOR PENTRU ACASĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL V.TONU,șefa DÎHâncești.
SEEDS (Școală Eficientă și Elevi Dedicați Sustenabilității)
"VALORI UMANE ȘI VALORI MONETARE"
BINE AŢI VENIT !.
Un program ASF dedicat copiilor.
OFERTA PRIVIND ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC / ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL DIN JUDEȚUL ILFOV- AN ŞCOLAR
CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ
„CARAVANA PRIETENIEI”
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
Coordonator: Andreea Paul, conf. univ. dr
A venit aseară mama. La click.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
prof. PLĂCINTA MIHAELA CARMEN
Campanie de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Atelier tematic Liceul teoretic "Mihai Eminescu“ Cluj,
Parteneri: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Colegiul Naţional Emil Racoviţă Şcoala Gimnazială Nr. 88 Școala Profesională Specială pentru Deficienți.
...într-un colțișor al Terrei...
1. Voi toți, cei ce căutați Cetatea cea de sus, Veniți acum cu noi în rând, Aceleași flamuri fluturând! Veniți pe-același drum, Spre-al nostru Tată Sfânt!
MEDIUL LIMBAJULUI DE PROGRAMARE STUDIAT
Conferința ştiințifico-practică INOVAȚII PEDAGOGICE ÎN ERA DIGITALĂ
Titlul proiectului: Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală Programul Erasmus+ Acţiunea Cheie 1 – Proiect.
ȘCOALA GIMNAZIALĂ CENTRALĂ, CÂMPINA
PROIECT DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
Nu este o lecție de istorie
Divi Un joc DIVIN .
PROIECTUL BUGETULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI FOCŞANI PE ANUL 2019
Primo B U PT Primo - sistem de informare de tip discovery, delivery care oferă acces rapid la resursele și serviciile documentare puse la dispoziție de.
PROIECTUL « EDUCAŢIA PENTRU INFORMAŢIE ÎN MEDIUL RURAL DEFAVORIZAT”
Pentru copiii noştri si nu numai lucruri ce nu se învaţă la şcoală.
Târgul Micul antreprenor în imagini...
1. Doamne sunt Al tău elev Mă primește-n clasa ta N-am stilou, N-am nici caiet Dar scriu pe inima mea.
Să știi mai multe, să fii mai bun
Prioritățile MECC privind dezvoltarea curriculară în învățămîntul general Valentin CRUDU, șef Direcție Învățământ general.
Invatarea centrata pe elev
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA Raportul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii AN ŞCOLAR
RAPORT DE ANALIZĂ CEAC SEM. I.
STRUCTURĂ PROIECT ”CEA MAI BUNĂ IDEE DE AFACERI”
LICEUL TEORETIC ,,MIHAI EMINESCU” OR
cum SĂ REUŞEŞTI în viaţă! Ne interesează dezvoltarea fiecărui elev.
“Să formezi o echipă este doar începutul, Să rămâi împreună înseamnă progresul, Să lucrezi împreună aduce succesul! ” Henry Ford.
Exploratori în lumea emoțiilor
Proiect co-finanţat din Fondul Social European
METODA PROIECTULUI.
Cadrul normativ privind organizarea
AGRESIVITATEA ȘI JOCUL PE CALCULATOR
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
Mariana Marin prezintă.
Inspecţia şcolară Inspecţia şcolară reprezintă un ansamblu de acţiuni care urmăresc îndrumarea, controlul şi evaluarea activităţii desfăşurate de cadrele.
Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” REZULTATE EVALUARE NATIONALA
Structura anului şcolar aprobată prin OMEN nr. 3191/2019
studii de caz PROGRAMUL FLEX: Future Leaders Exchange Program
V v STAR Școala Tehnologică Austriacă din România.
LICEUL TEORETIC ,,LUCIAN BLAGA” CLUJ – NAPOCA RAPORTUL COMISIEI INTERNE DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2010 – 2011.
PORTOFOLIUL PROFESORULUI METODIST
Plata cu card online Rolul integratorului de eCommerce
Probabil ca nu vei crede in asta, dar sfatul este minunat!
Olimpiada Micilor Bancheri Ediția a V-a 2018
Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
CERCETASIA ESTE ALTFEL! ESTE UN MOD DE VIATA!
Transcriere de prezentare:

MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE

DESPRE NOI Educația financiară face parte din viața noastră de școlar încă din clasa pregătitoare. Datorită ei am desfășurat activități minunate dintre care cele mai iubite și reușite au fost târgurile. Acolo am fost pe rând producători, comercianți, cumpărători, investitori. Am învățat că banii se obțin prin muncă și orice meserie trebuie respectată. Acum, am ajuns în clasa a III-a și am participat și la ”Olimpiada micilor bancheri” unde am reușit , doi dintre noi, Maria - Doriana Nicodin și Bianca - Maria Păicuț, să ne calificăm la etapa următoare. Și pentru că suntem o echipă, și calitatea noastră principală este hărnicia, ne-am pus iar pe treabă.

CE NE DORIM? A fost prima întrebare la care am răspuns: Cărți noi și interesante pentru biblioteca clasei noastre! CUM REALIZĂM? Organizăm un Târg de Paști!

PURCEDEM LA TREABĂ! REALIZĂM AFIȘE / reclame

2. MÂINILE HARNICE LUCREAZĂ Harnici ca niște albinuțe, din materialele ce le avem la clasă (hârtie colorată, acuarela, semințe de dovleac) pentru ora de AVAP am realizat felicitări și coronițe , adevărați producători. Pentru că am implicat și părinții, acasă fiecare a roșit și decorat ouă de Paști, așa cum cere tradiția din zona noastră.

3.EXPUNEM PRODUSELE ȘI STABILIM PREȚUL Și pentru că suntem urmașii unor meșteri olari, de la poalele Muntelui Găina, știm să ne valorificăm munca. Prețul produselor noastre a variat între 1 leu și 5 lei, calculând materia primă folosită și manopera.

4. VINDEM PRODUSELE LA TÂRGUL DE PAȘTI DIN CURTEA ȘCOLII Pentru că toți am încercat să fim cei mai buni comercianți, ne-am întrecut în vânzări!

5. A venit vremea să numărăm banii Pentru alții puțin, pentru noi mult! Suma obținută în urma târgului, 653 lei, repezintă un buget modest, dar marchează începutul împlinirii visului nostru de a avea o bibliotecă numai a noastră, cu cărți noi și interesante. Mâinile noastre harnice și descurcărețe, ne vor ajuta să avem minți și mai istețe!

6. ALEGEM CĂRȚILE ȘI COMANDĂM ONLINE Pentru că locuim într-o zonă rurală unde nu avem librărie cu vânzare de cărți, am decis să comandăm on-line. Am căutat și am investit banii în cărți la preț accesibil pe librarie.net. Am comandat 47 de cărți. 7. PREGĂTIM SPAȚIUL PENTRU bibliotecă Am amenajat două rafturi ale unui dulap din clasă, care așteaptă cărțile noi.

8. BUCURIE MARE, AU VENIT CĂRȚILE! Cu mare bucurie și în modul cel mai serios, le sortăm în ordine alfabetică. Le așezăm în dulap.

AM REUȘIT! Acum avem biblioteca noastră. Și pentru a avea și mai multe cărți, fiecare a donat și din biblioteca personală câteva cărți și reviste. Am îmbunătățit colțul de lectură al clasei . Am creat un registru în care am înregistrat cărțile.

CUM VOM ÎMPRUMUTA CĂRȚILE ? Am elaborat fișe de lectură, am întocmit și un regulament de împrumutare a cărților. Pentru o mai bună organizare am ales și un responsabil, bibliotecarul clasei, pe mine, Maria-Doriana Nicodin. Suntem nerăbdători să le citim…..

Realizat de: Eleva, Maria Doriana Nicodin, clasa a III-a Eleva , Bianca Maria Păicuț, clasa a III-a Îndrumător, Profesor Adina – Mirela Vasii Tel .0746151848 Liceul Tehnologic “Moga Voievod ”Hălmagiu Judeţul Arad